Wanneer kan ik mijn vogel ophalen?

HOME | REACTIES | BESCHIKBAAR

 

De Vogel Doehetzelver

Een belangrijk punt dat niet discutabel is bij ons, is het feit dat alle door ons tot huisdier gesocialiseerde jonge vogels uitsluitend na volledige zelfstandigheid, gebleken geschiktheid en gezondheid het huis mogen verlaten. Een werkwijze die bij ons vast stond lang voordat dit ook in Nederlandse wet werd opgenomen in 2014.

 

Van elke gereserveerde vogel vindt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week alle updates in het VIP gedeelte van het Vogel Leer Centrum.

U wordt direct automatisch levenslang VIP lid, zodra u een vogel bij ons heeft gereserveerd.

Dit betekend ook nog eens levenslang toegang tot een steeds groeiende kennisbank van nuttige praktisch toepasbare tips en adviezen m.b.t. het houden van een kromsnavel als huisdier. Vind u iets niet dan stelt u een vraag en plaatsen wij de ontbrekende informatie alsnog online!


 

De reden dat uitsluitend geheel zelfstandige vogels ons huis mogen verlaten is in de eerste plaats dat de mate van tamheid wordt bepaald door de deskundigheid en daarbij behorende capaciteiten en middelen van degene die de vogel opvoed en socialiseert, niet door elke willekeurige persoon die de vogel van ons overneemt.

In de tweede plaats is het verkopen van niet zelfstandige kromsnavel kuikens bij de Nederlandse wet verboden, weliswaar vanwege de verkeerde motivatie.


Een kromsnavel kent tot aan de fase direct na zelfstandigheid t.a.v. voeding geen aanzien des persoons. Er is in tegenstelling tot wat het geval is bij zoogdieren dus ook vrijwel geen sprake van de ontwikkeling van een individuele band tot op dat moment al zou men dat nog zo graag willen voelen of geloven. Wat overigens niet wegneemt dat er wel degelijk gewenning is aan omstandigheden en omgang.
 
Omdat wij niet kunnen controleren of iemand voldoende kennis en
de juiste materialen in huis heeft en het bovendien in Nederland sinds 1 januari 2013 verboden is bij de wet om afhankelijke jonge dieren te verhandelen,
verkopen wij dus geen onzelfstandige vogels. Ook niet aan iemand die 'deskundiger' is dan wij zelf en al of niet aantoonbaar.
 
Elke door ons gesocialiseerde jonge kromsnavel is maximaal tam
en in alle opzichten helemaal klaar voor de nieuwe eigenaar, zodra wij het sein
geven ‘klaar voor vertrek’, omdat we hierin gespecialiseerd zijn.
 
Geen enkele vogel kan elders tammer worden door deze of welke methode dan ook.
Past men elders dezelfde werkwijze toe dan zal een vergelijkbare
jonge vogel uiteraard ook daar wel vergelijkbaar tam worden.
 
We achten dan ook de risico’s van het vroegtijdig uit handen geven onnodig groot en volkomen nutteloos.
 
Een jonge door ons gesocialiseerde vogel is en blijft bij voortzetting van de juiste omgang absoluut net zo tam bij degene die de vogel overneemt als dat hij zou zijn wanneer deze persoon de vogel zelf deskundig vanaf afhankelijkheid tot zelfstandigheid zou hebben grootgebracht.
 
Juist op het punt in de ontwikkelingsfase van een jonge kromsnavel ( per soort verschillende m.b.t. leeftijd), dat het opbouwen van een band met het dier mogelijk wordt, dragen wij de vogel over aan degene die de verdere verantwoordelijkheid voor het houden van de papegaai of parkiet als huisdier op zich zal nemen.
 
‘Klaar voor vertrek’ is bij ons dus niet uitsluitend ‘van de pap af’, maar in meerdere opzichten moet duidelijk zijn dat de vogel zich in de juiste fase bevind om met zo min mogelijk stress en overige risico’s te kunnen worden overgedragen.
 
De feiten liegen er niet om, zeer vele blije vogels en daarmee verzorgers, onderhouden door de jaren heen nog steeds vriendschappelijk contact met ons en wij met hen.
Dit in schril contrast met het aantal illegaal verkochte kuikens dat jaarlijks door vaak goedbedoelende, maar ondeskundige 'liefhebbers' een vroegtijdige dood sterft.
 
Het is overigens niet zo dat eenmaal overgedragen vogels niet meer bijgevoerd en ‘vertroeteld’ kunnen worden. Het behoort juist tot de voortzetting van het door ons reeds gedane werk.
Wij moedigen dit dus zelfs aan, omdat het nog steeds ‘babyvogels’ zijn, zelfs in die fase en ze dus net als elk ander levend wezen ‘baby aandacht’ nodig hebben. Bij Ara’s kan dit soms zelfs enkele jaren duren, omdat de ontwikkeling bij grotere vogels langzamer verloopt dan bij kleinere.
 
Bijvoeren kan dus nog steeds, maar vormt geen fysieke noodzaak meer, waardoor het risico op complicaties met fatale afloop aanzienlijk is verkleint. In welke mate en hoe men dit wel en niet moet doen vertellen wij allemaal in de altijd bijgeleverde materialen, zoals speciale VIP toegang tot het leden gedeelte van onze website met speciale exclusieve insiders video instructies.
Deze zijn alleen toegankelijk voor hen die een vogel van ons hebben overgenomen.
 
O.a. via de honderden video's die u op ons YouTube kanaal kunt vinden, krijgt u een duidelijk beeld van wat u kunt verwachten van ons.

Klik hier om naar ons Youtube Kanaal te gaan

 
 

 

 

©® tammevogels.nl 1984-2023 | Disclaimer | Privacy Policy | Voorwaarden | VLC

 

<