REACTIES

HOME | RESERVEREN | BESCHIKBAAR | CURSUS

 Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom passen wij dan graag de prijs naar beneden toe aan!
 

Allereerst iedereen heel hartelijk dank voor het sturen van een bericht over jullie vogel!

Vrijwel dagelijks krijgen we vele reacties binnen over uw tamme vogels waar we heel blij mee zijn. Leuke verhalen vlak na de verhuizing of een tijd later:

Laat ons weten hoe het met jullie gaat....

Kijk zeker ook even op onze Facebook pagina's, want met rond de 4700 vrienden op alleen al 1 pagina zijn daar natuurlijk de meeste reacties te vinden.

Juist door de vele contacten die we onderhouden nadat een vogel is verhuisd, zijn we in staat meer te leren over het gedrag van tamme papegaaien en parkieten. Door deze informatie zorgvuldig te verwerken, is ondertussen al een schat aan waardevolle lessen tot stand gekomen!

Hieronder een kleine greep uit de talloze berichten die zijn binnengekomen. Mocht uw reactie er (nog) niet bij staan, niet getreurd, want we werken deze pagina regelmatig bij, maar helaas is het niet mogelijk elke binnengekomen reactie ook te plaatsen op de site. De laatste tijd vermelden we ook naar welk land de vogel is geemigreerd, want het succes gaat zelfs internationaal! In de titel vind je de letters van het land, zoals NL voor Nederland, BE voor België DE voor Duitsland, FR voor Frankrijk, RU voor Rusland, ANT voor de Antillen enz enz

Misschien ten overvloede, maar het moge duidelijk zijn dat alle reacties 100% eerlijk en authentiek zijn en uiteraard niet van familieleden afkomstig zijn die we zouden betalen om iets leuks te schrijven, zoals de (stik jaloerse?) 'vijand' schijnt te suggereren volgens sommigen.

Wilt u dat uw vogel er ook bij komt te staan? Zorg aub dat de bijgevoegde foto's niet te groot zijn, max 500x500 pix. Een korte video mag ook; plaats deze eerst zelf op youtube en stuur ons dan de link, want het emailen van een video wil nog wel eens problemen geven.
Lees Verder ...

 
 

 

Facebook onze vogels klik hier

Facebook Papegaaienschool klik hier

 
 
 
 
 
 
 
 
 3 augustus 2018 Alida Pyrrhura Hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace,

Inmiddels is de kleine alweer ruim twee weken het nieuwe huisgenootje en maatje van Obelix en mij. Het is een pienter en gezellig deugnietje. Vandaag hoorde ik hem/haar voor het eerst ook al kus- en fluitgeluidjes nadoen! En af en toe haalt hij/zij grappige stuntjes uit zoals koprolletjes om een sport van de ladder of zich over mijn buik laten rollen. En sinds een week gebruikt de kleine - net als Obelix en anders dan Asterix (😢) deed - het linker pootje om iets vast te houden.
Tussen de kleine en Obelix gaat het meestal ook heel goed: ze poetsen elkaar en laatst waren ze samen in de kooi van de kleine aan het eten. En ze vinden het heerlijk om bij me te zitten en elkaar of mij te poetsen. 😂
Verder ‘doucht’ Obelix graag onder de kraan in de keuken en de kleine heeft dat nu ook al ontdekt - het badje aan de kooi was geen succes: hij/zij ging er wel in maar alleen maar omdat hij/zij dacht dat daar een uigang was (transparant, geen tralies). Dat vond ik heel aandoenlijk maar ook wel heel zielig en dus hing ik geen badje meer aan de kooi.
wel, zo zou ik dus nog wel even door kunnen gaan ...


Met vriendelijke groet,
Beate

klik hier voor de video

 
 1 juli 2018 Tjipo en Coco Pyrrhura Hypoxantha en Pineapple
 

 

Beste Hans en Grace

Ze zijn hier al iets meer dan een maand. Tjipo en Coco
Tjipo is de Pyrrhura pine. We zijn heel blij met ze en slopen met veel plezier van alles. Willen alles ontdekken, vooral Coco. Tjipo wacht meer af als het bij Coco goed gaat wil ie het ook wel proberen. Ze zijn gek met ons en wij gek met hun. Wij; wij kunnen geen dag meer zonder onze slopertjes. We laten ze nu 3 maal per dag een uur eruit, onze peuterkleuters. Want slapen doen ze nog veel.
Ze moeten nog veel leren. Wij ook.

Nog maal hartelijke dank voor Tjipo en Coco.

Veel liefs en hartelijke groet uit de achterhoek
Renée Zaalberg


 

 
 
 28 juni 2018 Mois Grijze Roodstaart
 
Beste Hans en Grace,

Het is al weer een tijd geleden dat ik mijn grijze opgehaald heb bij jullie.
Eigenlijk ben ik het wel aan het hele universum verplicht jullie even te laten weten hoe goed het gaat vanaf dag 1 dat ze hier kwam. Zeker nu ik die vreselijke mensen op faceboek voorbij zag komen. Ik weet ik heb veel geklaagd en zelfs gedacht dat ik de vogel nooit zou zien, maar nogmaals mijn excuus ik zat er heel ver naast. Ik heb nu met eigen ogen gezien en ervaar het dagelijks met Mois wat een enorme klus jullie telkens weer klaren. Ik was boos en nam niet de moeite de juist zo noodzakelijke uitleg van jullie te lezen.

Mijn zus heeft zoals ik heb vertel ook een grijze die zij in 2011 heeft overgenomen van een kweker die hem destijd met pap heeft gevoerd van heel jongs af aan. Toch is deze vogel nooit zo'n initiatiefnemer geweest als mijn Mois vanaf dag 1 al was en steeds meer wordt. Ik geloof niet eens dat dit een toevalstreffer is, maar zeker vanwege de voor mij destijds best wel lange wachttijd is het nu helemaal glashelder dat de tijd die jullie in haar hebben geinvesteerd het wachten dubbel en dwars waard is geweest.

Laten we even wel wezen, het gaat hier over dieren die soms wel 100 jaar oud kunnen worden. Toen ik met mijn zus meeging mijn nichtje voor het eerst naar de peuterspeelzaal te brengen schreeuwde ze de hele straat bij elkaar. Toch werd ze natuurlijk na een paar uurtjes weer opgehaald. Nu is al jaren onomstotelijk vast komen te staan dat papegaaien als die van mij verstand hebben vergelijkbaar met een kind van 5 en mensen gaan over jullie tekeer omdat ze 1 jaar of ik weet niet hoelang precies maar in elk geval geduld moeten hebben tot het dier er aan toe is door JULLIE werk! Ik begrijp nu zeker dat het ligt aan geen besef en consumptie mentaliteit, maar ook het algemene gebrek aan goede info hierover in Nederland. Buiten jullie om zou ik het in elk geval zo snel niet weten wie het voor elkaar bokst totaal wilde uitgevlogen papegaaien toch ZO tam te krijgen. Dat ze wild ware werd mij ook overduidelijk tijdens mijn tussentijdse bezoekje zeg! Dus nogmaals mijn excuus en Mois is met vele anderen het levende bewijs van jullie succes, daar kan geen woord tegenop! ga zo door! liefs Sara.

 
 
 26 juni 2018 Kira Bonte Boer
 
Hoi Hans en Grace,

Even een mail van uit onze familie,ik wil jullie zegen,dat jullie het heel goed doen en heele nette mensen zijn,wij vinden jullie werkwijze heel goed.Wij kunnen alleen maar positive dinge over jullie zegen.Laat je niet gek maken.Ik ben wel erg geschrokken over wat op jullie website staat.Ik heb vier jongens en ik zeg altijd de aanhouder wint.Jullie doen ontzettend goed werk,dat hebben wij echter ondervonden.Wij heben een hele lieve vogel in huis waar wij jullie heel dankbaar voor zijn.

Verder gaat het allemaal goed en zijn wij heel blij en dankbaar naar jullie toe.Jullie zijn geweldige mensen met een groot hart voor beesten.Het zijn gewoon hele groote vervelende mafkezen die jullie het leven zuur maken.Jullie weeten wel beter en wij en de vogels ook.Gweldig werk wat julie doen.Dit is Hans en Grace wat wij over jullie vertellen,om dat het de waarheid is.
Nogmaals bedankt ook namens Akira .
Een hele fijne dag toegewenst.

Sterkte met de deze vervelende situatie.

Een hele fijne dag toegewenst.

Met vriendelijke groeten,
Heiko Heese
 

 
 
 29 mei 2018 Pyrrhura Hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace,

Nogmaals hartelijk dank voor het brengen naar station Alexander. Vanaf Rotterdam CS kon ik lekker blijven zitten tot Haarlem. Zo nu en dan liet de kleine zijn/haar stem horen.

Vandaag - vlak voor het slapen gaan - heb ik de kleine voor het eerst uit de kooi gehaald voor het fysiek contact. Zoals op de video te zien is, ging dat al heel goed.
Ook de kennismaking met Obelix ging goed. Ze zijn heel nieuwsgierig naar elkaar en Obelix zat geregeld op de kooi om te kijken.
Als Obelix mee de kamer uit ging, hielden ze ook al ‘verbaal’ contact.
Ik ben benieuwd maar volgens mij is die kleine wel een wakker en bij de hand wezentje!

Met vriendelijke groet,
Beate
 
 
 27 april 2018 Charlie Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans en Grace,

Het is nu ongeveer 4 weken geleden dat ik Charlie (zo heet ie nu) opgehaald heb bij jullie. Het gaat heel goed met hem. Hij heeft 7 dagen in zijn kooi gezeten, het begon na een dag of 5 echt een frustratie te worden voor hem (uitsloven, ijsberen, hangen) dus ik ben iets afgeweken van de min. 10 dagen. Hij was bovendien heel erg op zijn gemak eigenlijk al vanaf dag 1 heb ik geen angst gezien ook niet van de kinderen. Opstappen heeft ie in 2 dagen geleerd naar opstappen op commando zonder beloning.

Momenteel merken we dat hij/zij eigenlijk altijd bij ons wil zijn en niet in zijn kooi wilt zitten. Met de kinderen gaat het ook erg goed die zijn 5/4 en 1 jaar. Heen en weer vliegen op commando zonder beloning gaat ook al aardig.
We merken dat hij veel nachtrust nodig heeft. En dat hij soms door enthousiasme wel eens vergeet wat de grenzen zijn. Verder lijkt hij voorkeur te hebben voor pellets dan zaad en natuurlijk de gebruikelijke snacks fruit ging gelijk goed, groente koste wat meer moeite.

We hadden verwacht dat we heel wat meer opvoeding en tam maken moesten doen. Kortom hij is een stuk socialer dan we hadden verwacht.

Ik had nog wel een vraagje over het inknippen. Hij vliegt momenteel redelijk goed de gordijnen zijn in 4 dagen geleidelijk geopend. Moeten zijn vleugels nog een keer ingeknipt of kan hij uiteindelijk na de eerste rui met zijn volledige verenpak door?

Ander vraagje wat is jouw mening over UV lampen? Ik lees er niet veel over behalve bij de shops zelf.

Groetjes Marthijn en Charlotte

 
Waarom hebben we deze reactie 'gehighlight'?
Het is natuurlijk altijd fijn om positieve reacties te ontvangen daar zijn we heel blij mee. Zo weten we dat het vele langdurige socialisatiewerk zijn vruchten afwerpt. Helaas vinden we naast de dagelijkse enorme drukte niet altijd gelegenheid de vele reacties allemaal te plaatsen.

Deze reactie hebben we echter uitgelicht, omdat er belangrijke details worden vermeld. Precies de informatie de we verzamelen door de jaren heen van alle vogels die zijn overgedragen en waarvan we gegevens hebben. Hoe de vogel zich gedraagd na de overdracht is voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe er mee omgegaan wordt. Neemt men de geadviseerde wenperiode in acht dan krijgt de vogel ook de meeste kans om zich op de juiste wijze aan te passen aan de nieuwe situatie. Het komt nooit aan op formules die tot op de dag of minuut nauwkeurig moeten worden opgevogld, maar de adviezen dienen wel als belangrijke richtlijn die we geven op basis van inmiddels ruim 17 jaar ervaring met het na intense socialisatie overdragen van de verschillende kromsnavel soorten. 4 weken is een mooie evaluatie tijd om als uitgangspunt te nemen dat laat zien in hoeverre de vogel zich thuis is gaan voelen. Vaak zijn Pyrrhura's dan al aardig op hun plek, maar een vaste regel is ook dit niet. Kromsnavels hebben zo'n 12 uur slaap per etmaal nodig, een goede conclusie dus in dit bericht. Het ophangen van een nestkast helpt zeker bij Pyrrhura's enorm, omdat ze wegkruipen i.p.v. te slapen op een stok.

Soms knippen we de top v/d slagpennen iets in, wanneer een vogel tijdens de socialisatieperiode in de relatief kleine ruimte waar ze verblijven te hoge snelheid ontwikkeld tijdens het leren vliegen in kleine ruimtes. Een klap tegen een raam is bij deze jonge nog kwetsbare dieren al snel fataal, terwijl slechts een kleine vermindering van draagkracht door het inknippen van max 1 cm de vogel a.h.w. meer tijd geeft om te leren sturen in de lucht. Heb je ooit een fataal ongeluk meegemaakt, waarbij je een jonge vogel zich dood ziet vliegen tegen een raam dan besef je al snel dat inknippen absoluut noodzakelijk KAN zijn. De meeste kleintjes echter leren vliegen zonder dat dit noodzakelijk is. Ingeknipte slagpennen groeien bij Pyrrhura's snel aan, meestal enekele maanden. Tijdens die periode leren ze prima te vliegen in de gemiddelde huiskamer. Nog eens inknippen is dus NIET nodig.

UV lampen dienen het gebrek aan direct zonlicht waarin ultraviolet licht zit op te vangen. UV licht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in het vogellichaam. Deze vitamine is belangrijk bij de aanmaak van veren. Een vogel die voldoende vitamine D krijgt, ziet er stralend uit met diepe kleuren en gladde veren. Ook door druppels kan dit worden toegevoegd aan drinkwater of voeding.

Vitamine A daarentegen wordt vaak over het hoofd gezien, maar is net zo belangrijk. Voeg dit nooit toe, maar geef in plaats daarvan voldoende rode ongeraffineerde palmnootolie. Hierdoor maakt het vogellichaam zelf de juiste hoeveelheid aan wat o.a. bijdraagt aan gezonde huid, veren en voorkoming van plukken. Deze palmnootolie is nu ook verkrijgbaar in onze webshop.

 
 
 17 april 2018 Kiwi Pyrrhura Pineapple
 
Kiwi maakt het uitstekend. Hij is hartstikke graag bij ons om lekker te kroelen. ..........

Groetjes Jan en Wenda

 
 
 16 april 2018 Ciske Pyrrhura Rupicola
 
Via deze weg wil ik laten weten dat het
super goed gaat met onze Pyrrhura rupicola.. Ciske.
Ze is heel graag buiten de kooi en speelt op allerlei leuke plekjes in de kamer. Stapt op en af als ik dat wil, dribbelt achter me aan en is helemaal verzot op al het fruit en de groente die ze krijgt naast het zaad end. Merk dat ze heel leergierig is, na 1 of 2 keer proberen weet ze weer iets nieuws.. Zo gooit ze alle 5 vogelpuzzelstukjes naar beneden vanaf een zitplaats omdat ze weet dat ik haar daarna ophaal om weer naar een andere plek te gaan.

Nu is het afwachten totdat ze kan vliegen, dan kan ze zelf kiezen waar en wanneer ze ergens wil spelen. Lijkt me heel apart als het ineens zo ver is.

Ze schreeuwt trouwens enkel een paar minuten in de avond voor ze gaat slapen en verder niets.
Als ik haar uit de kooi haal maakt ze 3 klik geluidjes en brabbelt ze iets waarvan ik denk dat dat komt uit de tijd bij jullie. Wat zeiden jullie als je gaat spelen, aandacht ging geven aan de kleintjes... Iets van.. Kom maar?

Lieve groet van ons,.. En ciske
 
 19 november 2017 Pyrrhura Lepida
 
Hallo Hans en Grace,


Inmiddels is de pyrrhura al een paar daagjes bij ons en ik wilde even zeggen dat het heel goed met hem/haar gaat. Hij is zelfs al een aantal keer uit de kooi geweest en lekker bij ons op de schouder gezeten. Hij voelt zich erg op zn gemak want hij gaat rustig zijn veertjes poetsen en na een tijdje gaat ie zelfs slapen op je schouder.
Super lief en rustig beestje is het. We staan er zelfs versteld van hoe snel ie aan ons gewend is.
Dus bij deze de groetjes van ons!

Bertisha

 
 14 september 2017 Rico Pyrrhura Hypoxantha
 
Beste Hans en Grace

We willen jullie even laten weten dat het heel goed gaat met Rico. Toen we thuiskwamen ging hij gelijk eten en drinken en 's nachts heeft hij al in zijn tentje geslapen.
We zijn heel erg blij met hem.

Groetjes

Kees en Ria
 
 
 30 juni 2017 Weddels Aratinga Pasha
 
Hoi Hans,

Hier even een berichtje. Het gaat heel erg goed met Pasha het is een super leuke en lieve vrolijke speelse vogel, we genieten met volle teugen van haar.

Het klikt heel erg goed met onze andere vogel Paulie, dikke mik.

Groetjes Priscilla
 
 
 25 juni 2017 Pyrrhura Molinae Cinnamon + Molinae Pineapple
 
Beste Hans en Grace,


Het gaat goed met onze 2 kleintjes. Super leuk om te zien hoe verschillend hun karaktertjes zijn. Ze zijn ook al aardig gewend aan ons ritme, ze zijn 's ochtends en 's avonds heel vrolijk als ze de kooi uit mogen. En ze gaan er ook zonder problemen weer in als we gaan werken of slapen. Ze zijn dol op spelen en eten en op elkaar ohw en op wassen :D. We zijn heel blij met ze.

Groetjes Lisette

 

 

 
 21 juni 2017 Richie Pyrrhura Molinae
 
Hierbij even een kleine update hoe het met onze kleine Richie, want zo heet hij, gaat.
Na een korte wen periode begon hij los te komen en is hij al vrij snel aan ons gewend geraakt.


's ochtends kan hij niet wachten tot dat wij de woonkamer binnenkomen maar hij blijft wel netjes stil wachten tot hij er uit mag.
Als eenmaal de kooi open gaat is het tijd om kunstjes te doen, lekker druk te spelen en zo veel mogelijk zonnepitten te bemachtigen. ( met mate natuurlijk)
Hij is dol op knuffelen, kroelen, met haren spelen, fruit slingeren, papier slopen en als de zon ondergaat lekker een warm holletje bij de baasjes te zoeken om in te slapen.
We genieten enorm van onze kleine gevederde vriend en het is altijd een feest om hem bij je te hebben.
In de bijlage nog een paar foto?s van zijn avonturen.

Groeten,
Elmar en Nikki

 
 
 8 maart 2017 Grijzeroodstaarten Bonnie & Clyde (2016)NL
 

He hallo,

Het gaat fantastisch met de grijsjes. We staan er versteld van hoe snel ze leren...Heb toch volgens mij echt al "lekker" en "kiekeboe" gehoord...vervolgens hele conversaties in het papegaais en al een heel scala aan fluitjes.

De honden gaan er heel goed mee om . Ik sta trouwens toch altijd versteld hoe dieren met elkaar omgaan, als je ze verteld dat de nieuwe inwoners bij de familie horen. Ik heb altijd alle dieren al bij elkaar gestopt en over het algemeen gaat dat altijd goed. Onze katten zijn steevast in de kippenren te vinden, omdat daar wel eens etensresten in worden gegooid...Ook is onze Yeti als pup ook ordelijk doch dringend uit de ren gejaagd door de kippen. Je lacht je rot...geen tv nodig...


Natuurlijk sturen we alle andere dieren eerst wel uit huis voordat ze los vliegen...dat zou (nog) een te grote verleiding zijn...Bonny is al 4x achterelkaar naar me toe gevlogen omdat ze verzot is op mandarijntjes. Clyde vindt vooral de gordijnroedes wel heel fijn zitten, maar laat 'm ook zo ervan af pakken. Ook Bonny laat haar al wat makkelijker oppakken. Oftewel het vertrouwen wordt steeds groter.

Mochten jullie in de buurt zijn, zijn jullie altijd welkom om een bakje en bij de grijsjes te kijken hoe het gaat...

Tot horens en geniet van de video...

Groet van Monique

 
 
 16 september 2016 Indy, Bonteboer NL
 

 

Hallo Grace en Hans,

Hierbij een update over Indy.
Indy is goed gewend en vliegt al elke dag enkele uurtjes door de kamer.
Op en afstappen doet hij/zij als de beste. Hij vindt het ook gezellig met al de andere vogels om hem heen.
Hij eet uitstekend en eet zijn vruchten ook goed.
Het gaat dus erg goed met hem en ik ben heel blij met hem.
Vriendelijke groet,
Marianne Riemersma

 

 
 11 september 2016 Zonparkiet BE
 
hallo,
eerst en vooral heel erg bedankt voor het vriendelijk ontvangst , het was heel leuk om jullie persoonlijk te ontmoeten , en moetsen jullie langs belgie komen zijn jullie van harte welkom bij ons thuis. We zijn veilig thuis geraakt de vogel is heel kalm gebleven,we hebben hem ook gewoon uit zijn box kunnen nemen zonder al te veel stres , als hij een half uurtje in de kooi was is hij van beide soorten eten gaan eten , dus denk ik dat hij zich veilig voelt. Iedereen laat hem voorlopig ademen zodat hij hier de sfeer rustig kan verkennen, onze kaketoe is even komen piepen maar hij blijft er heel rustig onder,ik heb jullie paar fotos doorgestuurd van onze beide vogels,we zijn nog aan het nadenken over een naar voor onze nieuwe vriend.

hartelijke dank voor al de goede zorgen die u onze baby heeft geschonken, hij zal vast en zeker jullie liefde aans ons overdragen.

verder nog een hele leuke avond toegewenst en onze exuses nog voor het onverwachts binnen vallen

groetjes Peggy
 
 
 10 september 2016 Pablo Bonteboer NL
 

 

Hoi,

Het gaat goed met Pablo !!! Hij is al helemaal op zijn gemak. Heeft al veel kusjes gegeven.

Super !! Bedankt !!

Groetjes, Sonja Samantha en Anthony
 

 
 19 augustus 2016 Pyrrhura Molinae
 

 

 

Beste Hans en Grace,

De eerste offici?e portret-foto (ik ben fotograaf). Zoals jullie voorspelden, zijn ze erg blij met elkaar.


groetjes,


Mandy

 
 
 4 juli 2016 Pyrrhura Hypoxantha NL
 
Hoi Hans en Grace


Hier alvast een kleine update hoe het met de kleine gaat.
De valkparkiet wist niet wat ze met de nieuwe vogel moest, maar nu vind ze het allemaal maar best.
De kleine is ook een echte knuffelbeer.


Groetjes Daphne Blokker
 
 27 juni 2016 Valkparkiet Toy NL
 

 

 

Toy heeft gegeten en gedronken .is wel op verkenning in de kooi.Ze hebben met elkaar kennis gemaakt..Kinky zocht steeds contact.dus dit gaat helemaal goed komen.
Groetjes Miryam

 
 18 juni 2016 Perry, Pyrrhura Molinae NL
 
Beste Hans en Grace,

We zijn inmiddels al weer 2 maanden verder en zoals beloofd even een update over Perry! :)
Wat zijn wij ontzettend blij met onze nieuwste aanwinst!
Perry is ondeugend, maar vooral erg gezellig en actief. Hij (we vermoeden dat Perry een hij is, maar dit gaan we nog laten bevestigen bij Gendika, haha) bijt nog wel eens van zich af, maar sinds we hem niet meer toelaten in onze nek zijn onze oren weer helemaal veilig! Hij stapt netjes op en af en mag verder vooral zijn eigen ding doen!


Het leukste spelletje is toch wel verstoppertje en dat gaat zo in zijn werk:
- Perry zit op de bankleuning die ietsje van de muur af staat.
- Wij zeggen: ga je verstoppen.
- Perry kruipt vervolgens achter de bank
- "Hee, waar is Perry nou?!" (Misschien komt jullie dochters dit wel bekend voor van Phineas en Ferb :)
- Het allerschattigste koppie steekt uit boven de bankleuning!
- "KIEKEBOEE"
- Dit leuke gedrag wordt natuurlijk beloond met een snoepje.

We hadden overigens niet verwacht dat hij zou gaan praten, maar binnen twee weken kon Perry ons roepje al nadoen "t-t-t-t" (klank)
Nu kletst hij al hele zinnen voor het slapen gaan!

Ook is hij gek op douchen en badderen en gaat bijna elke dag met ons de douche.
Elke week hebben we een aantal 'speel-avonden'. De hele eettafel wordt dan leeg gehaald om ruimte te maken voor de speeltuin.

Al met al gaat het heel erg goed met Perry en ik hoop dat hij dat ook vind!

...................

Ontzettend bedankt voor de lieve en belangrijker nog: gezonde vogel!

Vriendelijke groetjes,

Stefan en Naomi

 

comment: namens Perry durven wij wel te zeggen dat hij het extreem goed naar zijn zin heeft bij jullie! Bravo! Hans & Grace
 
 6 juni 2016 witbuik caique Zazu NL
 

 

Hoi Hans en Grace,

Het gaat goed met Zazu. Hij begint nu langzaam uit de kooi op de speelboom te komen. Komt ook op commando naar me toe vliegen met als beloning een druifje.
Super leuk beestje!

 

 
 21 mei 2016 Grijzeroodstaart papegaai NL
 

 

 

 

We zijn super blij!!
Heel erg bedankttt

Met veeeel vriendelijke groetjes ,
Altun familie

 

 
 19 mei 2016 Tommy Bonte Boer NL
 
Goedemorgen Hans en Grace,

ik wil jullie laten weten dat 't nog steeds fantastisch gaat met onze Senegal "Tommie".
Jullie leggen een hele goede basis als de vogels bij jullie thuis socialiseren. Op z'n rug liggen in onze handen vindt ie nog steeds h?rlijk.
En hij is gek op wc rollen. Is ie uren mee bezig. Legt het in z'n bad en versnippert hem helemaal.
Jullie hebben ons de liefste vogel gegeven, die we ooit hebben gehad! Ga zo Door!

Vriendelijke groeten van Ingrid
(en Eddy, Manon en Ilona)

 
 
 9 mei 2016 Valkparkiet NL
 

Goede avond
Ik wilde even laten weten dat het heel goed gaat mijn vogel is helemaal verlieft op onze nieuwe huisgenoot (zie foto) ze slapen al naast elkaar en zijn helemaal weg van elkaar .. mijn pyrrura lijkt wel mij steeds te bedanken voor zijn nieuwe vriendje haha jullie ook erg bedankt
Owja alleen nog de vraag welk voer gaven jullie nou precies ? Mijn vogel vind het namelijk ook erg lekker
Mvg mark
 

 
 26 april 2016 Chef & Pol Pyrrhura Lepida & Cinnamon NL
 
Hoi hans en grace,

Vanuit Breda nogmaals bedankt!

Zoals jullie zien gaat het prima met ze.
Chef is de lepida
Pol is de chinnamon


Ze zijn geweldig!!!

Groetjes Peter en Heidi
 
 19 april 2016 Bonte Boer  NL
 
Hallo Hans en Grace,

Ik wil jullie laten weten dat het super goed gaat met t bonte boertje.
Ik heb m vorige week bij jullie opgehaald en hij is zo leuk! Heel tam eet goed is onderzoekend.
Goed gesocialiseerd en zo snel gewend hier dat t mij verbaasd.
Ik ben zo blij met hem en ook met de keuze om de vogel bij jullie te kopen.
Wat heeft hij een goede basis mee gekregen zeg...super!


Hartelijke groeten,
Jacqueline Verschuren
 
 
 16 april 2016 Pyrrhura Perlata NL
 
Hallo Hans en Grace

Bedankt voor het antwoord. Dat zetje hadden we net nodig. Vrijdag hebben we het hoekje opengezet toen ging hij lekker alles verkennen en ook terug naar zijn kooi.

Hij kom nu uit zichzelf bij ons zitten en is helemaal heerlijk tam en vertrouwd. Het komt wel goed met ons. Bedankt voor het afleveren van zo'n leuk vogeltje. Christine

 
 13 februari 2016 Mickey Grijze Roodstaart Papegaai
 
Hoi Hans en Grace
Met Mickey gaat alles prima,hij eet goed en veel vooral dat eimengsel vind hij erg lekker.
Hoeveel van dat eimengsel mag hij per dag?
Gisteravond kreeg hij andijvie maar dat vond hij niet zo lekker.
Vanavond krijgt hij een klein stronkje witlof,moet ik dat pellen of snijden en hoeveel groente mag hij per dag?
Wanneer kan ik overgaan op dat loro parque voer?
Verder vraagt hij heel veel aandacht, zit op zijn manier te kwebbelen en wil heel graag aangehaald worden.
Mickey is een onwijs leuke en lieve papegaai
Heel erg bedankt daarvoor
Hier nog een foto,

Groetjes Claudia
 
 
 8 februari 2016 Dipper Pyrrhura Lepida
 
Beste Hans en Grace,

Even een kleine update. Dipper blijft goed eten en zijn gewicht neemt gestaag toe (was in het begin 57 gram, hij zit nu op 60 gram). Zodra de kooi openstaat, vliegt hij lekker door de kamer en zoekt hij mij op. Ook bij andere mensen voelt hij zich thuis. Hij is echt een genot om naar te kijken en bij je te hebben!

Binnenkort doe ik weer een update, ik wens jullie nog een fijne week!


Met groet,
Reni

UPDATE VIDEO NA 1,5 JAAR KLIK HIER

 
 3 januari 2016 Weddels Aratinga
 
Hallo,

Jacco heeft de reis goed doorstaan, en hij is nu al ondeugend, hij laat zich aaien.
Jacco voelt zich al zeer op zijn gemak en laat al veel met zich doen.
Wij zijn zeer blij met Jacco.

Groetjes,
Rein, Nanny en Chantal.

 
 
 
 
 
 
 29 november 2015 Gert & Jayn Zonparkieten
 

 

 

Ze doen het geweldig we zijn zo blij met gert en jayn.

Jannie P.

 
 22 oktober 2015 Karel Witbuik Caique
 
Hallo Hans en Grace,
Even een update vanuit Wateren. We hebben 1,5 week geleden op zondagavond onze caique Karel bij jullie opgehaald. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: wat zijn we ontzettend blij met hem!!!

We hadden niet durven hopen dat het zo goed zou gaan en dat hij zo lief zou zijn.
Eerst jullie advies opgevolgd natuurlijk en rustig aan gedaan met hem. De kinderen en Karel langzaam aan elkaar laten wennen. Elke paar uur mag hij uit zijn kooi, stapt dan helemaal blij op je hand, kruipt omhoog en gaat op je schouder zitten.
En och wat kan hij kroelen!! Hij lijkt zich echt op zijn gemak te voelen, kwettert terug als we geluidjes maken tegen hem of fluiten, eet goed, zowel zijn fruit als de pellets als de pap 1 x per dag. Je ziet m dan genieten. We kunnen werkelijk alles met hem doen, hij geeft op een voorzichtige manier aan wat hij niet prettig vindt. Het liefst zit hij boven op ons hoofd, super druk met het stylen van onze haren haha. Vandaag vloog hij van mijn schouder af, normaal vliegt hij dan naar zijn favoriete plekje voor het raam, nu maakte hij een mooi rondje en kwam weer terug om netjes op mijn hand te landen toen ik riep.

We zijn echt enorm blij met onze nieuwe kleine grote vriend!

Groetjes Rens en Mischa
En de kinderen Ruben, Tirza en Sebas
 
 19 september 2015 Bonte Boer BE
 
Dag Hans & Grace

We zijn goed thuis geraakt en heb hem zonder moeite in de kooi gekregen.
In bijlage een foto van toen hij/zij net in de kooi zat. Nu zitie al helemaal vanboven mij in de gaten te houden.
Hij heeft al flink geslapen en zich gepoetst en uitgestrekt.

Wel heeft ie nog niet echt gegeten of gedronken, toch niet dat ik gezien heb... zal wel nog even van de stress en winning zijn.
Wacht ik nog de 24u uit of kan ik hem morgenvroeg al een papje geven en wegen?

Super bedankt nogmaals! Ben echt supertrots met m'n papegaaitje in huis nu (:
Vele groeten
Lynn
 
 18 augustus 2015 Joris & Joep Pyrrhura Lepida NL
 
Hoi Hans en Grace,

Even een update over onze 2 Lepida's Joris & Joep. Joris is nu 2 weken bij ons en Joep 1 week....en wat doen ze het geweldig!!!!! Het zijn ongelofelijke knuffelkonten. Maakt dus echt niks uit of je er 1 of 2 hebt. Met liefde en aandacht blijven ze tam en ze blijven dus ook steeds ons gezelschap opzoeken. Inmiddels zijn we allevier aan elkaar gewend. We lachen ons suf om de streken die ze samen uithalen. Stelletje slimmeriken zijn het!
Af en toe is het even vechten en kibbelen samen, maar stiekem kunnen ze ook niet zonder elkaar. 's Avonds duiken ze gezellig samen in een slaapzakje. Herrie vinden ze maar niks. De stofzuiger en het koffiezetapparaat overstemmen ze met gemak, hahaha! Ongelofelijk verder hoe snel onze baby's zich per dag ontwikkelen. We genieten van ze!


Jullie nogmaals bedankt voor die twee boeffies!


Hartelijke groeten,


Hans en Petrie van der Poll
 
 19 juli 2015 Jojo Rose Kaketoe
 
Hai Hans en Grace,

Jojo heeft het naar zijn zin. Hij raakt steeds meer aan ons gewend. Mijn agapornis vind hem super interresant, ze zijn ook samen uit de kooi geweest. ......

Hij weegt inmiddels al 305 gram. Hoe snel moet hij eigenlijk groeien? De pellets van het zaad mengsels versele laga eet hij niet. Dutch birdfood pellets vind hij lekker.

Appel vind hij super lekker, andere fruit weigert hij te eten. Het bijten wordt al minder, ik gebruik de afleidingsmethode met wc papier en probeer zo min mogelijk erop te reageren. Als hij van een platte ondergrond moet opstappen, zoals de bank of tafel dan bijt hij wel.

Wanneer kan ik beginnen met hem te trainen?

In de bijlage staan wat foto's.

Groetjes,
Joyce
 
 
 25 mei 2015 Wibi Grijze Roodstaart & Kuifje Valkparkiet NL
 

 

 

Hallo Hans en Grace,

Het gaat erg goed met de vogels we hebben ZE de namen Wibi en kuifje gegeven. De twee zijn erg leuk om naar te kijken en hebben veel plezier.

Gr Monique Petit

 
 19 mei 2015 Famke Grijze Roodstaart NL
 
Goedenavond Hans en Grace
Met Famke gaat het goed ze eet goed en ze leert heel snel en ze speelt graag met haar klimrek in de keuken en vliegt graag rond in huis.

Vandaag heeft ze voor het eerst het tuigje om gehad en mee gevlogen en ze deed het fantastisch, we hopen snel met haar buitenvluchten te kunnen maken.
Hierbij nog de foto's van famke met tuigje, we houden jullie op de hoogte ps het blijft nog steeds een kleine kroelkip, met alice iets meer als met jan
groeten jan en alice

 
 16 mei 2015 Frenkie Bonte Boer NL
 
Hoi

Gaat goed hoor met frenkie zo heet ie

Is gek op de dames in huis

Zit graag op muriel haar hoofd

Eet en drink goedErik en Muriel
 
 
 8 april 2015 Chloe Lutino Valkparkiet NL
 
Hoi,

Vandaag het valkje bij jullie opgehaald en ze doet het super met onze valk. Heerlijk om te zien!

Groet, Jolien

 

 

 

 

 

 

 
 25 februari 2015 Sora Weddels Aratinga NL
 

Hoi Hans & Grace,

Eventjes een update!
Het gaat goed met Sora, we zijn enorm blij met haar.
Ze eet goed, proeft verschillende soorten fruit en groente en gaat steeds meer spelen en ontdekken.
Leren speeltjes zijn favoriet, maar het liefst wil ze kroelen, zo gezellig!
Bedankt voor de goede start die ze bij jullie heeft gehad!

Groetjes,
Tanja

 
 27 oktober 2014 Cari Witbuik Caique ES
 
Ola Hans,

Thanks again for your hospitality and raising this little guy as an exemplary pet bird!
So playfull and so much worth the flight to your refreshing place...

Cari es muy feliz con su nuevo hogar.

Muchas gracias en nombre de todos nosotros,

Juana en familie

 
 26 oktober 2014 Yuka Grijze Roodstaart papegaai NL
 
Beste Hans en Grace,
 
Het gaat nu super goed met Yuka. Ze vliegt lekker los en komt bij ons zitten om geaaid te worden of voor een zaadje ;-)
Wij willen u graag bedanken voor de goede opvoeding van Yuka.
 
Mvg.
 
Henrieke
 
  25 oktober 2014  Gigi & Puk Weddels Aratinga NL
 
Hallo Hans, 
 
Even een update van Puk! Puk is een doerakje.. ze is fel maar wel lief, goede combi! Ze past hier prima in ons gezin. Zodra ze een van de kinderen hoort begint ze al te roepen, zo leuk. Heb net een "speelboom" voor haar gemaakt, ze vindt het het einde.

Terwijl ik al bezig was zat ze er al in en alles onderzoeken en het "boomschors" eraf knabbelen haha. Ze is erg nieuwsgierig. Gisteren is nathalie met gigi weer geweest, nu al voor de 2e keer. Ze zijn erg blij zodra ze elkaar zien en roepen al naar elkaar uit de verte. Zodra ze bij elkaar zijn beginnen ze elkaar schoon te maken, althans ik denk dat dat het is. Vooral Puk bij Gigi. ..............
 

Nou de groetjes weer van ons!

Ilonka

 

 
 20 oktober 2014  Gigi & Puk Weddels Aratinga NL
 

 

 

Beste Hans en Grac?


 
Hier even een berichtje van Ilonka en mij. Onze kindjes hebben vandaag een hele gezellige middag gehad! Zoals je al zei was het gelijk grote liefde. Hoop dat jullie de foto's leuk vinden.

 
Groetjes Nathalie en Ilonka Gigi en Puk

 

 
 5 oktober 2014 Raki Witbuik Caique BE
 
Beste Hans en Grace,
Bedankt voor goede ontvangst. Onze Caique ( naam Raki) is al goed gewend. Wij hadden een vraag ivm de pellets, welke soort en welk merk/ waar te koop.

 
Mvg

Paul De Geyter
Global Quality Manager

**ons antwoord m.b.t. de pellets: Kaytee rainbow: www.birdsuper.com

 
 4 oktober 2014 Skittles Witbuik Caique NL
 
Hoi,

Skittles is goed aangekomen en is lekker aan het slapen in zijn kooi :)
Heel erg bedankt en ik laat nog wel weten hoe het over een tijdje met hem gaat.

Groetjes,
Cherell
 
 1 oktober 2014 Mix Pyrrhura Hypoxantha NL
 
Beste Hans en Grace

Een klein bericht uit Almere. Volgens ons gaat het goed met Mix. Het wennen ging erg goed. Eerst een dag of 8 ieder in een aparte kooi. Daarna buiten de kooi met elkaar kennis laten maken. En vervolgens beide in de kooi van Pepper, de perrhura die we al hadden. Op een paar kleine schermutselingen gaat het bijzonder goed. Af en toe bakent Pepper zijn terrein even af. Miz mag dan een keer niet landen op de kooi of niet op de stok. Ons nieuwe vogeltje is echt een clown en af en toe een beetje onbesuisd. Ze kunnen het eigenlijk erg goed met elkaar vinden.

Een aantal dingetjes snappen ze nog niet. Pepper weet als de deur van de kooi open is dat ie er uit mag. Mix blijft gewoon in zijn kooi en ik moet hem er dan uit pakken. Ik geef hem veel aandacht om hem hand tam te houden. Maar van de een op de andere dag mocht ik hem niet meer pakken. (wat kan ik doen dat hij gewoon blijft ziten als ik m wil pakken?)


Ze zijn iedere dag tweemaal per dag uit de kooi en totaal ongeveer 5 uur. Af en toe gaan ze als raketten door de huiskamer. Mix vergeet af en toe te remmen met landen, dan schiet hij voorbij zijn landingsplaats of probeert te landen op een raamstikker en dan dus met zijn poten vooruit tegen het raam. Ik schrik me iedere keer rot!


Maar, het is echt een feest! We hebben geen spijt!!


Hoop gauw wat van je te horen,

Groet,
sylvia
 
 
 27 september 2014 Rio Grijze Roodstaart Papegaai NL
 

 

Beste Hans en Grace,

Hier even een foto van onze Rio! Hij maakt het heel goed en is ontzettend lief. We zijn heel blij met hem. Oja hij kan ook al hallo zeggen en de fluitketel na doen.    

Groetjes Matthijs en Anne

 

 

 
 17 augustus 2014 Kareltje Bonte Boer Senegal Papegaai NL
 

 

Hallo Hans en Grace,


Even een berichtje van ons. Het Bonte Boertje, hij heet inmidels Karel(tje), krijgt het steeds meer naar zijn zin. De eerste twee dagen vond ik hem heel erg rustig misschien iets te rustig maar inmiddels is volop zijn kooi aan het onderzoeken en heeft zijn drinkbak inmiddels omgedoopt als bad waar hij dus ook regelmatig gebruik van maakt. Eten en drinken doet-tie goed zowel het zaad als ook groente en fruit.


Groetjes,
Evert
 

 
 25 augustus 2014 Valkparkiet Wildkleur NL
 
Hoi hans en Grace met Jan Willem Sprong uit Vlaardingen van de valkparkiet.

Gaat goed hoor met valkparkiet. Wel heeft hij zij wat ik vertelde nog steeds wel ongemak van het poot ringetje .Moet hem haar blijven corrigeren wat wel en niet mag maar probeer vindingrijk te zijn met afleiding speeltjes, is erg speels en alles leuk vinden. Hij zij is graag bij mij op schouder of hoofd. Is meer gaan kwebbelen wat heel grappig is doet geluidjes na wat ik stimuleer. Hij zij is goed gewend om in kooi te zijn maar ook wetende dat hij zij er af en toe enige tijd uit mag. Het vervelende is alleen het felle fluiten in morgen vroeg of als hij zij aandacht wil. Maar ik weet dat valkparkieten zo hard kunnen fluiten Het helt wel lamellen dicht eventueel doek over kooi en klassieke muziek op zetten.

Groetjes jan Willem

 
 12 juli 2014 Sib en Senn Weddels Aratinga NL
 
Beste Hans en Grace,

Met Sib en Senn gaat het erg goed. Ze zitten veel bij ons en zijn begonnen ook de kamer rond te vliegen, om daarna weer op een schouder te landen.
Als we s'ochtends beneden komen maken ze gelijk veel lawaai, en we proberen ze dan te negeren en pakken ze eruit wanneer ze stil zijn of enkel nog zachte geluidjes maken.
Touwtjes van t-shirts of truien vinden ze helemaal leuk, evenals horloges etc.
Heel erg bedankt voor alles.

Mvg,
Zo?en Tess
 
 2 mei 2014 Pico African Grey Italy
 
 

Buongiorno Hans e Grace,

Wir sind sicher nach Hause mit unserem neuen Mitbewohner.
Sofort, wenn wir nach Hause kamen , begann er , sich umzusehen in Neugier und ist jetzt v?lig unbefangen.

Wir m?hten Ihnen noch einmal danken f? diese wunderbare super s?e Vogel!

Mit freundlichen Gr?en,
Adriano & Zola

 
 25 april 2014 Croky Pyrrhura Hypoxantha NL
 

 

 

 

Hartstikke bedankt!

Inmiddels zit Croky in z'n nieuwe kooi (bedekt) te slapen. Hij was het eerste kwartier zo druk dat we besloten hebben de kooi te bedekken..en dat heeft gewerkt! Hij is rustig geworden en slaapt nu :)

Groetjes,
Andrea

 
 25 april 2014 Puck Pyrrhura Hypoxantha NL
 

 

 

 

Beste Hans,

Puck is veilig aangekomen bij z'n nieuwe huis. Hij ging vol enthousiasme de kooi verkennen, en hij heeft ook al wat gegeten.
Ik wil je nogmaals bedanken voor al je hulp, ik ben heel erg tevreden!

Ik zal de komende weken nog wel wat van me laten horen!

gr,
Tim

 
 14 april 2014 Dorki Aratinga Solstitialis RU
 
Hi Hans & Grace,

We'd like to thank you again for the wonderful bird you gave us.
Our long trip home went well and after a few hours Dorki seemed to enjoy himself too!

He's now in the living room where we made a tree for him just like you said.
If ever we meet someone who wants a real tame bird as a pet, we will sure tell them it's better to travel to Holland to meet you then trying to find one here. It all was so worth it!

best regards,

George & Svetlana

 
 2 april 2014 Weddels Aratinga Tim NL
 
 

 

Hallo,

even een vakantie foto van Tim vanuit Duitsland op het terras van de Italiaan.

 
Het gaat prima met hem, nog bedankt!

Kees

 
 2 februari 2014 Pyrrhura Hypoxantha Pablo NL
 
Beste Grace,

Terwijl pablo op mijn capuchon zit en aan mijn haren trekt - en nu ook
poept- vertel ik even dat hij het hier heel leuk vindt. Hij wil liever bij
mij zijn dan in zijn kooi. Als zijn veertjes wijd staan en ik aai hem dan
gaan zijn veertjes weer plat en wordt hij heel rustig. Hij heeft een heel
mooie kooi met stronken en speeltjes. De houtstronken vindt hij het leukst.
Hij vindt stukjes appel heerlijk.

Groetjes van Jonah
 
 
 24 december 2013 Senegal Papegaai AC  NL
 
Beste Hans,

Met de bonte boer gaat het super goed, al helemaal gewend bij ons thuis.

We hebben veel plezier om hem. We hebben hem AC genoemd beginletter van de beroemde rockband uit Australie. DC hebben we bij jullie gereserveerd.

"....."

Prettige feestdagen, grt Cok
 
 
 20 december 2013 Dobby Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans en Grace,

Het gaat hel goed met ons Vogeltje Dobby.
Hij heeft niet 1 nacht door gebracht zijn "loft" nachthokje dat ik had gekocht, hij slaapt gewoon op de bovenste stokje.

Ook is hij nog steeds geen fan van handen, maar stapt wel gewoon op mijn schouder en als hij de kans krijgt ook op mijn bord om met me mee te eten.

Bijten kan hij ook wel, maar als ik 'nee' zeg dan houd hij zich in.

Hij heeft het voorzien op mijn zoon van 17, maar die is ook bang voor hem dus is dit te verklaren.

Speelgoed vind hij wel leuk maar hij moet er wel eerst een week of twee tegenaan kijken voordat hij er op af gaat.
Hij heeft echt een eigen willetje en gek op vaste rituelen. En heeft een radar voor mensen die bang voor hem zijn.
Overdag, wanneer we niet thuis zijn, zit hij in z'n kooi en 's avonds vliegt hij vrij rond en zit op zijn speelboom.
Voor de rest is hij rustig, schreeuwt weinig tot niet.

Durft niet in een speciaal bad maar heeft de voorkeur om zijn drinkbakje te gebruiken ( kan net zijn kopje in maar perst er ook zijn pokkeltje er ook in hahaha)
maar dan gebruik ik maar de plantenspuit daar gaat hij dan even goed voor zitten.

Oh, weten jullie misschien wat het betekent wanneer hij met zijn kopje heel snel op en neer gaat? is dit misschien enthousiasme?


Ik wens jullie fijne dagen toe.

Groetjes van Tineke en Dobby
 
 11 december 2013 Freddy Pyrrhura Lepida NL
 
Beste Hans/ Grace,

Zoals beloofd een update over de lepida die ik Zondag 24 november heb opgehaald.
Het is een super druk baasje.... erg lief en aanhankelijk.
Vanaf dag 1 doet hij het heel goed. Sinds een week is Freddy volledig over op pallets. Verder eet hij van alles. Snijboontjes vind ie heeeeerlijk.
Kortom we genieten van ons mannetje.

Met vriendelijke groet,
Mevr. M.L. Chin A Foeng
 
 10 december 2013 Turbo Senegal papegaai BE
 
Hallo,

We zijn zondag prima huiswaarts geraakt.

Turbo lijkt het naar zijn zin te hebben.
Hij lust ook stukje belgische appel en worteltjes en bruin brood
en kent dit bakje al flink waar hij dit lekkers in krijgt.
.....
Vandaag was mijn zoon thuis was in de keuken aan het studeren
maar dit ging turbo niet af, altijd maar kwebbelen ... of aandacht vragen.
Heb een lepeltje pap gegeven en blij is hij.

Op het filmpje zijn 2 bonte boertjes te zien, ?ntje dat op de lamp en in de
planten zit en de tweede welke wat jaloers lijkt en graag knuffels heeft.
Ik kan je echt vertellen dat wij de 1e hebben, is van niets bang en
ontdekt graag alles zelf. Prima tevreden en hopelijk gaat dit zo goed verder.

Is dit normaal aan hun ras dat ze weinig of zelden drinken ?
Wees gerust hij krijgt 2x daags proper water ... of zou hij liever een wijntje hebben ?

Bedankt en succes met de andere bende (vogels)
chantal
 
 2 december 2013 Wickie Zonparkiet NL
 
H? Hans,

Met Wickie en onze valkparkiet Poncho gaat het steeds een beetje beter. De valk is nogal onder de indruk van de nieuwe zonparkiet. En het beangstigd hem dat dit niet wederzijds is. Wickie is echt bijna nergens bang voor, van hard niesen schrikt hij het meest. Daardoor vloog hij een keer keihard de gordijnen in en viel 2 keer van zijn stok.
Af en toe is de valk een beetje jaloers, hij moet de aandacht nu delen.. We proberen de vogels een stukje appel te laten delen. Dat werkt best goed. Ze hebben elkaars kooi inmiddels verkend en ook samen in de kooi gezeten in beide kooien voor zo'n 5 a 10 minuten. Tot de valk het te benauwend vind en er uit klimt.

Wat een lief zonparkietje is Wickie!

We zijn heel erg blij met het lieve vogeltje. Echt een knuffeldiertje. Kon hem al op de zij rollen en onder het vleugeltje kriebelen. Ook leuk dat zonnetjes zo van water houden. Afgelopen zaterdag zaten beiden vogels samen op de douchestok, erg grappig. Dan zie je duidelijk het verschil in hun verenpak. Wickie is gauw kletsnat en poncho heeft wat vettere veren. We zijn alleen aan het proberen hem af te leren om als we thuiskomen de hele tent bij elkaar te schreeuwen. Dit door hem pas aandacht te geven als hij stil is en/of zachte geluidjes maakt. De ene keer duurt dat langer dan de andere keer. De beloning is dat hij uit de kooi mag, vliegen, spelen en knuffelen. Hij begint het dus al een beetje te begrijpen dat hard gillen niet wordt gewaardeerd.

Groetjes Suzan

 
 24 november 2013 Zonparkiet NL
 

 

 

Hoi hans en grace

ik weet niet of het een hij of zei is maar ze doet het heel goed ze eet al en heeft al praatjes zie bijlage

gr Ron

 
 16 november 2013 Valkparkiet Tica NL
 

 

 

 

Wij hebben ongeveer een maand geleden een valkparkiet gekocht bij u en hebben er superveel plezier van.
Hij/zij heet tica en is eruit als wij thuis zijn en houd superveel van kroelen een alle aandacht
Hier wat foto's

Groetjes wina en ilonka

 
 
 17 sepetmber 2013 Halsbandparkiet Charlie NL
 
Beste Hans en Grace,

De kleine is nu inmiddels een weekje bij ons, dus hier een update van hoe het met hem/haar gaat. Op de foto's zie je een impressie van hoe zijn nieuwe huisje er uit ziet en zijn/haar nieuwe maatje Charlie (man, ong 1,5 jaar oud). We hebben de kleine Pippin genoemd (omdat hij zichzelf "aankondigt" als hij/zij gaat vliegen met een piepgeluidje).

Het gaat heel goed met Pippin. Hij/zij eet en drinkt heel erg goed zelfstandig. Niet alleen pellets en zaad, maar ook vele soorten fruit en groente. We hebben het kleintje dus niet hoeven bijvoeren.

"............."

De kleine begint ook al allerlei geluidjes te maken, daarin volgt hij ook Charlie's voorbeeld, want dat is een echte kletskont. Grappig om te vertellen is ook dat toen we Pippin uit de doos haalde op de avond dat hij/zij bij ons in huis kwam, Charlie's eerste reactie was "Wil je een nootje?". (Daarmee bedoelt hij een stukje walnoot, samen met appel zijn favoriet)

We laten tzt nog wel weten hoe de "echte" kennismaking verloopt als ze allebei tegelijkertijd uit hun kooi zijn en eventuele andere ontwikkelingen.

Bedankt voor alle zorgen en tijd die jullie aan onze Pip hebben besteed!

Vriendelijke groet,
Ingrid

 
 
 19 augustus 2013 Tyco en Billy NL
 
Hallo Hans en Grace,

Eindelijk even een berichtje van deze kant.
Hans,Allereerst bedankt dat je met ons mee ging naar de dierenkliniek in Den Haag.
Wij kwamen helemaal gerust en opgelucht thuis.
Heel wat anders dan die kwakzalver in Zelhem.
We hebben Tyco 2x per dag bijgevoerd met pap en natuurlijk moest Billy ook (die stond elke keer vooraan)
Tyco heeft elke dag zijn medicijnen gehad.
Hij wordt eindelijk een klein beetje brutaler,misschien is hij gewoon wat rustiger van aard dan Billy of het moet nog komen.
De rode IR lamp vinden ze erg lekker.
Ik heb nog een paar fotos van de eerste ontmoeting tussen die twee.
Het zijn de grootste vrienden.
Ze slapen bij elkaar in de kooi en liggen nu samen in hun slaapzak te klieren.
Moeten we nog doorgaan met de medicijnen?
Kunnen we ook nog een beetje pap bestellen bij jullie?
Groetjes Egon en Saskia.
 

 
 16 augustus 2013 Kobus Pyrrhura Hypoxantha NL
 
Goedemiddag

Hierbij wil ik even laten weten dat (Kobus) zo heet hij nl. Het heel goed doet. We hebben hem nu een week. Het brabantseland bevalt hem goed
Komt al uit de kooi, geeft al kusjes dit kon hij al binnen twee keer voor doen en voor een pitje doet hij het. Komt lekker op je schouder zitten dit vindt hij fijn en kan zo wel een uurtje bij je zitten.
Dus zoals je leest gaat het hier prima.

Nogmaals dank jullie wel
Groetjes Jack Anja en Kobus

PS: Hierbij nog even een foto, zoals belooft
Hij doet het echt super

 
 28 juli 2013 Rio Pyrrhura Molinae NL
 

 

Hallo Hans en Grace

We willen jullie nogmaals bedanken voor de ontzettend lieve vogel
Rio doet het erg goed ze is al erg ondernemend en eet en drink gewoon goed
We hebben een foto mee gestuurd
Nog maals super bedankt

We zullen zeker meer van rio laten weten,
Groet Hans en Susanne

 
 10 juni 2013 Billy Zonparkiet NL
 
Hallo hans en Grace,

Even een update.
De laatste dagen zijn echt super verlopen.
Hij ziet zijn kooi al echt als zijn huis, vliegt er zelf naartoe.

het zelf eten en drinken gaat nog een beetje moeizaam maar we helpen hem nog een beetje met pap geven.
Elke keer als hij uit de kooi is zet ik hem om de 10-15 minuten op de kooi zet (een plaat met stok en beukensnippers ) gaat hij elke keer even zijn behoefte doen,dit is echt niet te geloven. hier trainen we hem ook goed op.

Wat ook heel mooi is dat als wij tegenover elkaar staan met de vogel op de hand en de een roept dan gaat hij bij die gene op de hand vliegen.

Wij kunnen het haast niet bevatten dat dit zo goed gaat.
Groet Egon en Saskia
 
 
 12 mei 2013 Goofy Bonte Boer NL
 
Hallo Hans en Grace,

Even een berichtje over Goofy het gaat heel goed met hem en hij wordt steeds liever
Alleen als we hem uit de kooi willen halen wil hij nog wel eens bijten.
Of als hij op z?n klimrek aan het plafond zit en we willen even weg dan wil hij er ook niet af En dreig dan ook om te bijten.

Voor de rest is hij heel lief en maakt steeds meer geluidjes als we met hem knuffelen of met hem praten De kat en honden vind hij ook erg interessant alleen de kat vind het niks haha.
Op appel en druif is hij geheel verzot. En in zijn kooi maak hij de gekste kunstjes en liggen we geheel in een deuk van het lachen

Groetjes Danielle en Gaby en een pootje van Goofy
 
 14 januari 2013 Zappa & Kiki Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans en Grace,

het zijn echte donderstenen die twee, maar zo lief!

Ze gaan nu meestal drie keer per dag uit de kooi, eerst vliegen ze dan lekker rond. (kan ik de kooi schoonmaken en water/eten geven 's-ochtends)
Daarna gaan we "trainen" Als je ze roept komen ze op je arm zitten, als je op een zitstok tikt en je zegt "op" dan komen ze daar op zitten.
Ook gekleurde fiches oppakken gaat al goed. Als ze maar een zonnebloem pitje krijgen!
Ook voor een appeltje doen ze alles. Ik gebruikte dat een keer om ze de kooi in te krijgen maar daar trappen ze geen tweede keer in, de slimmeriken!
Ze weten ook al dat als ze midden op mijn rug gaan zitten ik er niet bij kan en ze dus niet kan pakken....
Na het "trainen"(5 minuutjes of zo) kunnen ze lekker spelen en kroelen.

Op je hoofd, schouder en in je nek zitten vinden ze ook leuk, alleen willen ze nog wel eens in mijn oor bijten dus echt rustig zit ik dan niet meer.
Ze zouden van mij best langer buiten de kooi mogen, maar na een kwartiertje of zo gaan ze steeds meer "klieren"
Ze gaan dan niet meer vliegen en spelen maar met z'n twee? op mijn schouder in in mijn nek zitten en beginnen dan eerst zachtjes maar steeds harder in mijn nek en oor te bijten.
Ze doen dit niet speciaal bij mij maar bij iedereen van ons gezin.
In het begin beten ze ook nog wel eens in mijn hand maar je ziet het aankomen en als ik dan nee zeg doen ze het niet meer. In mijn nek zie ik het natuurlijk niet aankomen dus kan ik ze ook niet waarschuwen.

Als ze echt bijten zeg ik duidelijk NEE en zet ik ze meteen in de kooi en ga ik weg. Hopelijk leren ze het dan af.
Ik vind het wel jammer dat ze dan op die manier weer terug de kooi in moeten, ik wil eigenlijk dat ze met een goed gevoel de kooi weer in gaan.
Ach, ze zijn nog jong dus het bijten zullen ze wel afleren!

Ze hebben veel speeltjes in hun kooi en spelen dan ook de hele dag, ze zijn er maar druk mee. Super leuk om te zien!
Ze slapen in een tentje met z'n twee?, dat ziet er erg schattig uit.
Het zijn ook net kleine kinderen, het ene moment zitten ze lekker tegen elkaar aan op een stokje te dutten of te spelen, het andere moment zitten ze te kibbelen om niets!

We zijn dus erg blij met ze!

Groetjes Mariella
 
 2 januari 2012 Zappa & Kiki Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans en Grace,

 
Ze voelen zich meteen thuis!
Ze zijn meteen de kooi gaan onderzoeken, hebben alle speeltjes uitgeprobeerd, al flink gegeten en gedronken, prima dus!

 
Hopelijk knappen jullie snel weer op, beterschap

 
Groetjes Mariella
 
 26 november 2012 Caya Zonparkiet
 
Hallo Hans en Grace,

Hierbij een korte opdate over onze zonparkiet, die nu Caya (wat zonnestraal betekend) heet.

Allereerst willen wij jullie bedanken voor de goede zorgen en aangeven dat jullie vogels inderdaad heel tam zijn.
Caya is erg lief en zeer aanhankelijk.
Ze zit heel graag bij ons en vliegt sinds enkele dagen ook lekker door de kamer.
Ze kon niet wachten tot ze haar vleugels eindelijk mocht gebruiken.

"....."

We zijn al rustig begonnen met het trainen van Caya. Ze komt al op commando bij ons. We trainen haar nu met zonnebloempitten. Is dit goed of raden jullie wat anders aan omdat zonnebloempitten nogal vet zijn?Onze andere vogel, Rocky de Roseicollis was in het begin erg nieuwsschierig maar ook erg jaloers.
Ze zaten steeds bij elkaar op de kooi, en Rocky deed dat heel dominant met zijn vleugels klappen.
Nu ze beiden los mogen gaat het een stuk beter. Soms word er nog een beetje gemopperd naar elkaar maar meestal zitten ze heel lief naast elkaar.

Het is een fanatische vogel en we zijn allemaal heel erg blij met haar.


Groetjes

Claas-jan, Wendy, Rocky en Caya.

In de bijlage nog een aantal fotos van onze 2 kanjers! Misschien leuk voor jullie om te zien!

 
 1 november 2012 Cay Witbuik Caique
 
hallo Hans en grace

heb iets van onze Caique mee gestuurt weet niet of je het leuk vind maar je mag het plaatsen als je wil op jullie site


groeten van cay en Ed en petra van gelder
 
 1 augustus 2012 2 Witbuik Caiques
 
Hoi hoi,

Dacht laat jullie even weten dat alles goed gaat met onze vriendjes!


Nog even een fototje toegevoegd.


Groetjes mark en marion

 
 16 juli 2012 Dobey Aratinga Solstitialis | Zonparkiet
 
Hey Hans en Grace,

 
Ik heb bij jullie een zonparkiet gekocht, wat een schatje is het, compliment voor jullie , het is zo'n sociaal vogeltje , lekker ondernemend geweldig
Ik noem hem Dobey, en ik ben heel blij met hem
Zijn teentje die klem heeft gezeten is er afgevallen ,het ziet er heel mooi uit gelukkig, en hij doet er alles mee, het is een lieverd

 

Dank je wel voor de goede zorg die jullie hem hebben gegeven
doe er twee foto's bij

 
groetjes Lenie
 
 
 
 29 juni 2012 Bonte Boer Pee Wee
 
Hallo Hans en Grace,

Wilde jullie even op de hoogte houden hoe het nu met ons schatje gaat.
We zijn helemaal weg van hem.
Jullie hebben zo goed werk geleverd.
Is een schatje en knuffeldier eerste klas.
Zo sociaal als de pieten ,wil alleen maar bij je zijn.
"......"
Hij is lekker doenig,vliegt lekker door de kamer.
Al laat ik hem dat nog niette lang doen,eerst maar rustig opbouwen.
Je wil niet weten hoe ongelovelijk blij we met hem zijn

Oja, gisteren dacht hij even dat zijn waterbak zijn badje was ;)

Zo even een paar fotos van onze schat.
Ga vooral door zoals jullie bezig zijn.
Als wij besluiten er nog 1 bij te nemen,komen we absoluut bij jullie.
Tammer bestaat niet.

Met vriendelijke groet en een fijn weekend

Diana Hoekman
 
 
 28 mei 2012 York & Youri
 
Hallo Hans en Grace,

Bij deze de eerste foto?s van York samen met Youri (wildkleurtje) en Yara (cinamon)!

Zoals je ziet gaat het goed! Bij thuiskomst begon York te roepen/piepen waarop Youri en Yara meteen reageerde met hun geroep! Na Youri en Yara even aangehaald te hebben York uit het bakje gehaald en aan hen laten zien. Hij vloog meteen tussen ze in op de kooi! Youri en Yara wist even niet wat ze er mee aan moesten en zaten echt met van die scheve koppies te kijken, van hun? Wat ben jij?
?n Minuut later bekeek Yara York echt van top tot teen en begon daarna met z?n veertje te spelen. Youri is sowieso wat voorzichtiger dus bleef iets op afstand. Vlak erna ontdekte Yara dat York nog restjes pap naast z?n snavel had zitten..en dat probeert ze nu elke x weg te snoepen, kleine vreetzak als ze is! York accpteert dat, tot op zekere hoogte! Als hij er klaar mee is dan krijgt ze ook wel even ?n knauw of iets! Uiteindelijk York wel in z?n eigen kooitje gezet (staat naast de grote kooi) zodat hij even tot rust kon komen! Toen lieten ze hem met rust maar ?n uurtje later ontdekte ze York toch weer! Ze zaten steeds boven op zijn kooi en York deed hard zijn best naar hen toe te klimmen! Uiteindelijk hem uit zijn kooi gehaald en zijn ze elkaar verder aan het onderzoeken!

Zo op het eerste gezicht gaat het dus erg goed! Youri en Yara gaan hun eigen gangetje en als ze in de buurt van York komen dan zijn ze wel nieuwsgierig en lijken ze hem wel een soort van te willen plukken? Ze trekken geen veertjes er uit, maar er wordt wel kracht op gezet lijkt het. Is dat normaal gedrag? heb het ze nog nooit eerder zien doen! En.. Yara heeft het al een paar x op zijn oogjes gericht, dat ze er naar lijkt te pikken.. dus we zitten er boven op! Hebben ook besloten York in z?n eigen kooit apart te doen vannacht zodat hij in elk geval zijn rust krijgt en niet besnuffeld en besnaveld wordt!

En nu inmiddels zitten ze met z?n 3en op de grote kooi, alsof het nooit anders is geweest! Nu alleen nog wachten op Yente Ons lutino valkje! Hoorde net dat zij vandaag is uitgevlogen, dus zal vast niet lang meer duren!

Als bijlage een paar foto?s!

Fay

 
 27 april 2012 Muisparkiet Pepe
 
Lieve Hans en Grace,

We hebben beloofd jullie op de hoogte te houden van het wel en wee van ons blauwe muisje.
(lies);
Nou, het gaat geweldig!
Hij leek zich meteen al thuis te voelen en is super lief en tam.
Een echte knuffelkont, maar hij is ook heel erg speels en hij kan heerlijk
voor het raam op zijn standaart zitten kakelen. Vreemde mensen is hij voorzichtig mee,
dan kijkt hij eerst de kat uit de boom zeg maar. Maar met ons viertjes is het een groot feest.
Hij houd ons de hele dag wel bezig en we genieten er erom van.
Hij eet goed, is gek op appel en gaat bijna dagelijks badderen.
(jelle);

Hij vliegt de laatste paar dagen wel veel, van de kast in de keuken naar ons in de kamer, dan land hij netjes op onze uitgestreken arm.
Net zo'n valk haha. soms scheert hij vlak over de grond en maakt hij er stoer geluid bij (mans aapie hoor).
Waar we zo snel mogelijk mee willen beginnen is hem leren op een vaste plek te poepen (we zetten hem nu al steeds op een vaste stok als we zien dat hij moet, maar
hij doet het nog niet uit zijn eigen). Hoe oud moet hij ongeveer zijn voor we met trainen kunnen beginnen?
Nou, zoals jullie zien gaat het hartstikke lekker met onze muis.

tot horens en Liefs, Lies en Jelle
 
 
 15 april 2012 Pyrrhura Lepida
 
"Beste Hans en Grace,

Langs deze weg wil ik u graag even informeren hoe het met mijn Lepida gaat. Afgelopen zondag bij aankomst thuis heb ik hem in zijn kooi gedaan en hem een stukje appel gegeven en een etmaal met rust gelaten. Hierdoor kon hij in alle rust aan zijn nieuwe omgeving wennen. De dagen daarna af en toe wat aandacht en lekkere dingetjes aan hem gegeven. Langzamerhand kwam hij steeds dichterbij en sinds vrijdag heb ik hem losgelaten vanuit zijn kooi. Misschien was dat wel iets te vroeg, maar hij is zo tam en wil zo graag aangehaald worden...het is gewoon een lust voor het oog. Hij is enorm lief en aanhankelijk. Ik heb in de tussentijd nog een speelhuisje voor hem gekocht en daar zit hij veel te spelen als ik thuis ben, want dan laat ik de kooi open staan. Hij krijgt veel aandacht en liefde.
Wens u een fijne zondag en misschien nog eens tot ziens.
Vriendelijke groeten
Frans van Gelderen"
 
 15 april 2012 Spikey Blauwe Muisparkiet
 
"Hallo Hans en Grace,

Even een update, Spikey doet het geweldig. Hij schrikt zelfs niet als de 5 honden allemaal aanslaan. Het is een allemans vriendje. Zelfs met de agapornis Yuki gaat het goed. Ze vliegen steeds naar elkaar toe. Dat had ik nog niet verwacht. Het vliegen gaat gelukkig beter dan ik verwacht had. Een paar keer is hij per ongeluk op de grond geland en dan moest ik er snel bij zijn, maar de honden doen er gelukkig niks aan. Het is een heerlijke gezellige vogel die weet wat hij/zij wil. We genieten er allemaal van zelfs onze kleindochter van 2 is er gek op. Mijn complimenten voor het socialiseren van Spikey.

Groetjes John en Petra"

 
 11 april 2012 Zazoe Pyrrhura Molinae
 
"Hallo Hans en Grace,

Graag willen we jullie bedanken voor deze leuke molinea. ....
Bijgevoegd ook 2 foto's van Cheeko en Zazoe. Dit was de eerste ontmoeting na 4 dagen kooi.
..........

Alvast enorm bedankt! :)


groet
Onno en Paulien"
 
 24 december 2011 Ollie, Pyrrhura Molinae
 
Een vrolijke kertsgroet hier vanuit Veldhoven!!
en het beste voor 2012!
Met Ollie gaat het super, het zen baldadigheden maar is verder een schatje.
Hij brabbelt al een hoop woordjes zoals: pitje, kusje, hallo, kijk is en ollie.
echt super leuk en hij leert steeds meer bij!

Een poot en een vrolijke feestgroet!
Joyce en Ollie!
 
 16 november 2011 Dexter, Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans en Grace,
Even een update van Dexter. Iets meer dan half jaar geleden.
Na dat orchidee incident ( behoorlijk van geschrokken ) is er gelukkig niks met Dexter aan de hand. Hij is heel erg speels. Krijgt zijn mooie vleugelveren weer bijna terug ( we gaan t niet meer kortwieken, zonde ) en langere staart.
Het is een mooi vogeltje. Ben nog steeds blij met hem ;);).
Groetjes Maria

En dit is Dexter als hij even niet speels is ;););). Schattig toch ;);)

Oh.... En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweeling.
Zie t nu pas na mijn mailtjes.
Groetjes Maria


 

 
 6 november 2011 Zazoo, Lori van de Blauwe Bergen
 

 

 

 

Hallo hier enkele foto's van onze lorie Zazoo welke we 2 jaar geleden bij jullie gekocht hebben,het gaat heel erg goed met haar

groetjes Gerard en Jacqueline

 
 5 november 2011 Cava, Pyrrhura Perlata
 

 

Goedemiddag!

Het gaat al best goed samen. Al is Cava flink groter, zo'n 1,5x, dat hadden we niet van tevoren kunnen bedenken van twee vogels die zo op elkaar lijken!

Secco is afgewisseld lief en territoriaal, dus we zetten ze voorlopig even niet samen in 1 kooi, maar samen los onder supervisie gaat al best leuk. Het rek missen we niet hoor, we hebben zelf al zoveel voor de vogels geknutseld. De nieuwe speeltjes zijn beide al enthousiast over, bedankt daarvoor!
En wij ook over onze nieuwe aanwinst.

Wordt vervolgd...

Yvonne Jimmink

 
 
 20 oktober 2011 Witbuik Caique's
 
Beste Hans en Grace,


Gefeliciteerd met jullie tweeling en nieuwe woning.
Hopend dat het lekker opschiet bij jullie.

Het gaat ook goed met de vogels en zijn lekker actief.
Ik heb een paar filmpjes van hen op internet gezet en als jullie er tijd voor hebben zouden jullie er naar kunnen kijken.

Mvgr

Erwin, Glenda en Dylan de Heide
Spijkenisse
 
 
 6 augustus 2011 Pino, Pyrrhura Molinae Cinnamon
 
Hallo Hans en Grace,

al twee weken ben ik de trotse eigenaar van Pino
en het is een schat.
de eerste week in de kooi gelaten en dan vaak een aai gegeven en op welke
plaats hij een zonnebloempitje kan krijgen als hij komt als ik hem roep.
hij leert snel en staat al klaar voor de beloning,
na een week wilde hij ( na een keer ontsnapt te zijn uit de kooi) erg graag
vliegen.
terug in de kooi deed hij niet uit zichzelf, ( tot nu toe maar 1 keer) maar
hij laat zich heel makkeijk pakken.
iedere dag wordt hij ondernemender en brutaler, maar ook aanhankelijker.
vanochtend nog kon ik een beet in mijn vinger krijgen, want hij wilde geen
aai.
maar nu zit hij al meer dan een uur in mijn nek en was net gewoon daar aan
het slapen.
terwijl ik dit typ zit hij dus lekker tussen mijn haren zijn eigen veren aan
het poetsen.
ook bij anderen zit hij graag op het hoofd en neemt vaniedereen pitjes aan.
dus eenkennig is ie gelukkg niet.
hij is ook een vogel van de klok. om tien uur kruipt hij zijn hangmat in en
dan moet ik hem met rust laten.
ik ben dus heel erg blij met dit maatje.

ik zal over een twee weken nog wel eens wat schrijven.
als hij in dit tempo door leert en steeds aanhankelijker word.... ben
benieuwd

nog 1 vraagje
wat is (ongeveer) zijn "geboorte"cq uit het eikruip datum?


groetjes Astrid de Rooij en Pino
Sesamstraat
Almere
 
 2 augustus 2011 Pyrrhura Lepida versus Pyrrhura Frontalis
 

 

We kregen van Jan de Heer een leuk filmpje dat we u niet willen onthouden. Je vindt het op onze nieuwe weblog via DEZE LINK.

 
 15 juli 2011 Colby, Blauwe Monniksparkiet
 
Hallo hans en Grace

HIER EVEN EEN PAAR LEUKE FOTO'S VAN COLBY.
WE HEBBEN HEM / HAAR VANDAAG UIT DE KOOI GELATEN.
GING SUPER GOED, WEL TWEE TEGEN DE RUITEN AAN GEVLOGEN,
MAAR GELUKKIG NIET TE HARD, EN ZE DOET HET NU OOK NIET MEER.
WE ZIJN SUPER GELUKKIG MET COLBY EN DENKEN DAT WE ER VEEL PLEZIER AAN ZULLEN HEBBEN.

GROETJES JENNIE EN INGE

 
 3 juli 2011  Jos? Pyrrhura Hypoxantha
 
Hallo Grace en Hans,

Wat was het een heerlijk bezoek aan jullie huis. Jammer dat jij er net niet was Grace. Voor mij was het een soort thuiskomen.
Ik zie ook wel dat het gekkenwerk is, maar ook ik leefde lang in die situatie... alles wat pootjes had en in de problemen zat was welkom.

Toen ik naar Ommoord verhuisde ben ik gestopt met inzamelen en maakte voor elk diertje met liefde de taak af die ik was gestart.
Sinds vorige week was ik ineens alleen en ik kan je vertellen..dat is echt helemaal niks.

Dussssssss sinds gisteren zit er een blije kwekker naast me. Een Pyrrhura die op dit moment het gevecht aan is gegaan met een slaap/hangzak waarvan de kleur hem volgens mij niet erg aanstaat.
Ik laat de druktemaker nog alleen in zijn kooi, maar de momenten dat hij los is is een feest van knuffelen en uitdagen.
Hij vloog mijn lamp in en zoals je kunt zien is die lamp een echt vogelfeest van spiegeltjes. De grasparkieten dit ik had waren er ook dol op tot ze oud werden en de randjes te wankel vonden om op te zitten.
Terug van dit feest deed hij een aanslag op het roomijsje dat ik had (zie filmpje) vast niet erg gezond (voor de mens ook niet, maar een paar likjes ach... kan het echt kwaad?
Mijn hoofd is in gebruik als landingsplaats, ik heb er ook the look voor.

De uren in zijn kooi vindt hij maar zozo ... dat went wel. Nog een weekje en de wereld is voor hem.

Groetjes en dank voor al jullie harde werken aan Jos?(a pyrrhura on a stick als je Jeff Durham en zijn poppen kent)

Ik maak graag gebruik van jullie kennis als ik dat nodig heb. Met dank voor het aanbod.

Groetjes Maaike (zie foto's en filmpje)
 
 
 12 juni 2011 Pyrrhura Molinae Ollie
 
Beste Hans en Grace,

even nog een updatje!
vorig jaar september hebben wij Ollie bij jullie gekocht
een Pyrrhura molinea
het gaat heel erg goed met onze Ollie.
hij vliegt vrorlijk in het rond en komt regelmatig een knuffel halen
nu heeft ie de punt van de serre ontdenkt waar hij vrolijk naar buiten
kan kijken!
echt leuk om te zien!
binnenkort willen we em wel weer laten kortwieken, want hij vliegt zo
ontzettend hard!
verder had ik nog een klein vraagje?
Ollie eet en drinkt het liefste alles van wat hij tegenkomt zelfs de dingen
die niet goed voor hem zijn. dan proberen we em weg te houden en als hij
echt vervelend word zetten we em maar in de kooi
weet jij een goede manier om dat af te leren.
PS ik zou er nog wat filmpjes en foto's bij doen

MVG Joyce
 
 
 8 juni 2011 Pyrrhura Molinae Rocko
 
Hans

Oke , heel erg bedankt.
Rocko (Pyrrhura) is echt geweldig.
Hij is echt ontzettend tam
en inderdaad, tammer dan tam bestaat niet.
hij vliegt mij constant na.
is heel aanhalig, en wil maar gekroelt worden.
Hij zit ook veel op die spiraal van 1 meter,
die heb ik boven de grasparkieten hangen bij
de computer boven de vensterbank
aan een gordijnroede, plus een ronde touw schommel ,
en 3 verschillende speeltjes.
1 kunstje kan hij al
Bij de plus winkel krijg je bij 15 euro zo,n gekleurd muntje
daar heb ik er nu al 7 van.

Die liggen in een dessertschaaltje bij mijn computer.
en per ongeluk haalde rocko er een eruit.
ik gelijk klikken en een pijnboomzaadje gegeven.
ging eigenlijk vanzelf.

nu pakt hij zo,n muntje en legt het in mijn hand.

GOED HE.

je begrijpt natuurlijk wel, dat wij een hoogstbegaafte pyrrhura hebben
ahahahahahahahahahhhahah
ging echt per ongeluk.
 

Ik wil jouw nogmaals bedanken, voor deze vogel
in 1 woord GEWELDIG
vriendelijke groet

joke grunder

 
 2 juni 2011 Pyrrhura Molinae
 
hallo Hans en Grace.
ik wil jullie even laten weten dat het super goed gaat met de pirrhura molinea.Hij is erg aanhankelijk en wil het liefst de hele dag in mijn nek zitten te kroelen.hij begint steeds meer op onderzoek uit te gaan en vind mijn grasparkiet ook erg interessanten begint zelfs zijn geluidjes na te doen. Alleen het badderen heeft hij nog niet uitgevonden, maar dat komt vast ook nog wel.jullie hebben super je best gedaan om hem zo te krijgen zoals hij nu is en daar ben ik jullie heel dankbaar voor.ik heb er veel plezier mee en de visite ook .Het is echt een vogel zoals jullie het beloofden.
Groetjes van Ali uit Wolvega.
 
 
 
 
 2 mei 2011 witbuik caique
 
Hoi Hans en Grace

Mevrouw is goed aangekomen in de Kwakel hoor J.

Ze was eerst nog een beetje stil vandaag, maar ze begint al aardig in beweging te komen.

Ook heeft ze vanmiddag al even geholpen bij het snijden van wat fruit, wat ze zeer interessant vond, en lekker uiteraard)

Verder had ze me al even ingefluisterd dat ze graag wat kleinere stokken wil(ze blijft wel zitten, maar het erop komen gaat niet van harte), dus die zijn onderweg.

Verder zijn alle verhalen waar , een echte clown.

Zal binnenkort nog eens wat sturen als ze wat meer gewend is.

Groeten van,
Frank
 
 
 7 april 2011  Pyrrhura Molinae
 
Hoi Hans ,
Het gaat helemaal goed met Dexter. Hij eet goed zoals je in de video kan zien. Wil al niet in zijn kooi.
Bedankt voor alles.
Wij houden jullie nog op de hoogte.
Groetjes Luuk en maria.
 
 
 
 26 maart 2011 Witbuik Caique's
 
Ze eten veel fruit en de oudste ook zaadjes.
de jongste heeft wel wat zaadjes gegeten maar niet zo veel.
Dus vanavond pap gegeven maar ik heb niet het idee dat hij 10 cc op heeft en de krop voelt
ook niet echt vol.
Hij wil niet uit het spuitje eten en van een lepeltje neemt hij ook maar een paar kleine hapjes en dan
hoeft hij niet meer.
Doen we het goed zoals op de foto of
moet ik het echt diep in de krop spuiten of juist niet en zo laten?Hij houdt zijn bekje dicht. Je zou denken dat hij dan genoeg heeft?????
Ze zijn actief genoeg in ieder geval.

Groetjes
Laura
 
 5 maart 2011 Pyrrhura Molinae en Valkparkiet
 

Hoi Hans & Grace.
Hier met Giel die in de zomer 2010 een Pyrrurha Molinea bij julie kocht.
Het gaat zeer goed met de kromsnaveltjes.
Rico en Dodo zijn intussen dikste vriendjes ze slapen dicht kroelend tegen elkaar aan.
Ook hebben ze er nog een agapornis vriendje bij. Mijn tante had deze gevonden
en ik heb hem alsvolgens opgevangen hij heet Djengo ze mogen elke dag een tijdje uit en
als ik weg ben hoeven ze me niet te missen want ze hebben een ruime kooi met allerlei speelgoed
+ ze hebben elkaar nog. Elke dag laat ik Rico wat naar me toe vliegen want hij vliegt maar weinig en
dit doet ie al zeer goed.

Ook bij de Valk en Pyrrurha die mijn oma en opa bij julie kochten gaat het goed.
Mijn oma is helemaal opgefleurd door de vrolijke vogeltjes.
Nog eens erg bedankt voor mijne Rico !!! ( in bijlage vind je enkele foto 's )
 

 
 28 februari 2011  Bonteboer Yoshi
 
Beste Hans en Grace,

Het bonte boertje wat ik bij jullie gekocht heb, heet nu Yoshi, ik denk dat het een vrouwtje is vanwege de lange doorlopende groen v op haar buik.
Zou dit nog kunnen veranderen als ze iets ouder wordt? Verder maakt ze het erg goed, ze eet goed en is al helemaal gewend,
ook is ze helemaal niet schuw naar andere mensen toe en ze zit bij iedereen graag. Ze vind haar speeltjes ook erg leuk maar is het liefste uit de kooi.
Ze heeft al een paar keer door de kamer gevlogen inclusief tegen het raam, ik probeer haar nog steeds te leren dat ze daar niet doorheen kan. Ze zit graag bij je en krijgt dan ook volop aandacht. Ik heb haar zaterdag voor het eerst onder de douche gedaan, ze was een beetje zenuwachtig, maar toch ook wel erg nieuwsgierig, ze leek het erg lekker te vinden...

Met vriendelijke groet,
Suzanne Duvekot
 
 19 februari 2011 Joep, Pyrrhura Molinae
 
Dag Hans en Grace,

Hier even een verslag over onze Joep.

Het gaat geweldig. Hij wil inderdaad constant bij je zitten. Hij vind het heerlijk om onder een dekentje te liggen en gekietelt te worden.
Thomas heeft het vanmorgen al mee genomen naar buiten. Hij bleef netjes om de schouder zitten. Ik ben er nog niet zo'n voorstander van. Hij eet goed en vind douchen heerlijk. Hij heeft zich vandaag al 2 keer gedoucht. Hij is erg nieuwschierig en vliegt altijd achter je aan als je ergens heen loopt. Het is echt een te gek beest. Inderdaad: Tammer bestaat niet!!! hahaha. Hij luistert goed en begrijpt al veel. Als je aan de andere kant van de kamer gaat staan en roep hem, dan komt hij bij je. Maar verder wil hij nog niet veel spelen. Hij geniet liever van het kietelen. Dus een echte verwende sik.
Ik zal er een foto bij doen. Weet jij toevallig de datum wanneer Joep geboren is?


Groetjes Thomas, Charis, Maike een een knuffel van Joep
 
 21 december 2010 Toet Witbuik Caique
 
Beste Hans & Grace,

Wat een geweldige vogel die caique.
Na aankomst hebben we de vogel in de nieuwe kooi gezet. Hij was rustig en heeft de rest van de middag zijn kooi kunnen verkennen.
Vanavond hebben we hem er 2,5 uur uur eruit gehad. Heerlijk met hem gespeeld en gekroeld en geknuffeld. Geweldig hoe hij bij ons bleef zitten en er zelf ook van genoot.
Zojuist maar weer terug gezet in zijn kooi?.kleedje om zijn hok gedaan ?volgens mij is hij nu aan het slapen.

Ik zal goed voor hem zorgen en veel liefde geven (ik had vanavond als zoiets van ?misschien nog eentje erbij ).

We hebben hem ?Toet?genoemd.

Ik hoop dat jullie binnenkort nog eens komen kijken.

Groetjes,

Hans
 
 19 december 2010 Witbuik Caique
 
Hallo Hans en Grace,
 
De reis terug is goed verlopen en caiqueje zat heel lief in zn mandje op mn schoot en liet zich alles welgevallen met af en toe een piep en fluittoontje.Zo nu en dan met de oogjes knijpend, was een beetje moe van de opwinding denk ik.
Thuis in zn nieuwe kooi meteen op onderzoek uit in schommel en speeltjes,
Af en toe er uit bij ons en is erg nieuwschierig en zat bij Frank vanmiddag heerlijk te surfen op z'n trui en sokken hahaha.
 
Heeft ook al lekker wat appel en ja... een partje mandarijn op, net als de pellets en eivoer.Is nu wat moe en zit zich heerlijk te poetsen en vrij rustig.
Voelt zich zo te zien best al thuis. een schatje dus en goed opgevoed Knipogende emoticon
 
We vinden hem of haar zo mooiVerlegen emoticon.
Nou we houden jullie op de hoogte en hoop dat het zich zo op deze voet zal voortzetten.
 
Alvast heel fijne dagen en tot mails.
Met vriendelijke groet,

Frank en Saskia Moens
 
 1 december 2010 Ollie Pyrrhura Molinae
 
Beste Hans en Grace,

Met onze ollie gaat het heel goed.
het liefst doet hij de hele dag kunstjes
hij kan al: rondje draaien, kusje geven
en apporteren, nu zijn we bezig met pootje
geven, en dat gaat ook al heel goed.
hij doet het dus echt super hier!
ook komt hij graag een knuffel halen, en
verstopt zich graag lekker warm tussen de haren!
verder heeft hij een mooie stok waar hij ook super
graag op zit!
owja en met duplo spelen doe ik ook erg graag.
en het liefst door zoveel mogelijk tunneltjes.
echt super bedankt voor alle goede zorgen!
hier gaat alles super!
PS ik zal nog wat leuke foto's en filmpjes meesturen!
groetjes Joyce
 
 13 november 2010 Pyrrhura Frontalis
 

Hoi Hans en Grace,

Mijn pyrrhura doet het nog altijd prima en weet zichzelf ook aardig te vermaken als ze alleen is. Ze is heerlijk aanhankelijk en zit altijd los in huis en is dus lekker vrij. Toch vreet het aan mij dat ze alleen is als ik aan het werk ben en overweeg al lange tijd om haar een vriendje te geven. Nu kunnen Pyrrhura's van tijd tot tijd behoorlijk tekeer gaan, wat voor mijn vriend, die beroepsmuzikant is, vrij lastig kan zijn. Ik vraag mij af of dit veel erger wordt met twee vogels of dat dit dan meer bij gezellig kwetteren blijft? Ik heb zelf het idee dat ze alleen schreeuwt als wij in huis zijn en ze geen aandacht krijgt op het moment dat zij vind dat ze dat wel moet hebben. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

Groetjes Carin en alvast bedankt!
 
 18 oktober 2010 Bruno Pyrrhura Molinae
 
Beste Hans en Grace,

Ik ben echt heel erg blij dat ik Bruno bij jullie heb gehaald, niet alleen omdat ik dacht en veel had gelezen over jullie op jullie site, maar ook omdat jullie me heel veel hebben geholpen. Als ik hem bij iemand anders had gehaald wist ik bijna heel erg zeker dat ik deze hulp niet had gekregen, dan zou ik het maar lekker zelf uit moeten zoeken. Dus nog heel erg bedankt.

Omdat Bruno beet was ik begonnen met wat jullie mij vertelden, hem neer te zetten op welke plek ik ook ben, en vanaf toen ging het al veel beter, toen dacht hij al; hmm als ik bijt dan laten ze mij alleen.. en als k dan even later naar hem keek dan zat hij echt te kijken van; kom je nog? Wel
heeft hij echt zijn dolle minuten ( eigenlijk elke minuut van de dag ) als hij dan boven op de kooi zit maakt hij zichzelf helemaal gek, en als ik soms iets zou pakken voor zijn neus, dan komt ie op mijn hand afgerend en valt hem dan het liefst aan. Doen jullie vogels ook soms net alsof ze gek zijn?

Bruno word soms helemaal gek en gaat ie bijten waar die in bijten kan en dan is mn hand niet in de buurt, dus bijt hij dan gewoon in z'n eigen poot. En ik heb boven in de kooi ook speeltjes liggen die hij zelf open moet proberen te maken, en als hij dan boven op de kooi zit word hij heel erg agressief op die speeltjes en houd die vast en bijt er in en dan gaat hij weer klimmen met het speeltje in zijn poot, dan denk ik echt wat doe jij nou weer??

Hij is zelfs zo gek dat hij gewoon onderste boven rolt boven in de kooi, dan kan ik ook wel echt om hem lachen.

Dus kortom: heel erg bedankt dat jullie me tot nu toe overal nog in hebben geholpen, en als ik weer iets nieuws te mailen heb dan mail ik jullie weer.

Groetjes,
Carin Duijmelinck
 

 
 16 oktober 2010 Valkparkiet
 
Hallo Hans en Grace,

Hierbij willen we even laten weten hoe het met onze valkparkiet gaat die sinds augustus bij ons is. Het is vanaf dag 1 echt een super aanhankelijk en zachtaardig beestje. Je kan echt merken dat hij goed is gesocialiseerd en er veel aandacht aan hem is besteed. Hij is erg levendig en onderzoekt van alles. Hij is vooral dol op sieraden en paperclips waar hij vaak een hele tijd mee aan het spelen is. Zodra we thuis zijn, wil hij continue bij ons zijn. Hij loopt dan druk heen en weer in zijn kooi en zet een zielig fluitje op. Zodra we hem eruit halen, klimt hij naar je schouder en is het goed.
 

Wat we ook erg grappig vinden is dat hij gek is op knuffelen. Als we onze vinger voor hem houden, buigt hij vaak direct zijn kopje naar beneden en 'vraagt' er dan als het ware om. We kriebelen hem dan in zijn nekje en onder zijn snavel en dan is hij echt met zijn oogjes half dicht helemaal aan het genieten.
Tja, wat moeten we er verder nog over zeggen? Tammer bestaat inderdaad echt niet.
Zie ook de foto's.

Groeten,
Mike & Laura
 

 
 13 september 2010 Rico, Pyrrhura Molinae
 
hi Hans en Grace

Om te beginnen nog eens erg bedankt voor Rico'tje.

's Morgens als ik naar school moet mag hij zich altijd beetje wassen en voor de rest me beetje vergezellen en als ik terug thuis kom staat hij al te springen voor uit zijn hokje te mogen voor de moment heb ik nog niet
met hem getraind beetje te druk op school maar dat komt nog wel. Ik maak ook altijd mijn huiswerk samen met hem en dodo hij jaagt nog wel achter dodo maar ik hou hem meestal wel tegen.


Ik vind hem echt geweldig geregeld stoei ik ook wel eens met hem
dan laat ik zien hoe tam hij wel niet is. Voorlopig zit hij nog in een kleine kooi want hij gaat niet bij dodo in de kooi maar ik ben aan t sparen voor een kooi van 1.6 hoog wel 60 daarvan is standaard 1.6 breed en 60 cm diep

nog eens erg bedankt ik hou heel van hem,

Giel,

Belgi?/font>

 
 2 september 2010 Croky, Pyrrhura Molinae
 
Hallo Hans en Grace,

Hierbij een berichtje terug over Croky, onze molinae die nu al weer bijna zo'n drie weken deel uitmaakt van ons gezin. En hoe!. Aanvankelijk moest Croky de eerste twee dagen wennen aan zijn nieuwe kooi en omgeving., maar al snel bleek dat jullie Croky geweldig hebben grootgebracht.

Niet mensenschuw, niet bang of angstig om met de hand voorzichtig gepakt te worden die eerste dagen, integendeel, hij vond het heerlijk om bij ons te zijn en aandacht te krijgen. Na een week hebben we hem laten vliegen. De eerste vliegdag was het net een helikopter, inmiddels is Croky al heel bedreven in het luchtruim. Na een paar rondjes is hij moe en komt ie heerlijk bij ons zitten om te kroelen. Onze nek is zijn favoriete plekje.

De tweede vliegdag kwam Croky wonderwel op het aanrecht zitten en liet ik de kraan lopen (dit had ik op jullie site gezien) en ja hoor vervolgens een duik in het "zwembad", schitterend. Wel zijn we resoluut in de opvoeding en luistert hij prima. Nee, is nee.

Hij is ondernemend en leergierig, maar bovenal tam en dat lijkt me toch jullie verdienste, waarvoor dank. Het eerste trucje (trappetje lopen) gaat hem prima af. We vinden het leuk om hem meer dingen aan te leren en gaan daar de komende tijd mee aan de gang.


Croky is een leuke en lieve molinae en brengt veel plezier bij ons thuis. Hans en Grace, dank voor de goede zorgen tijdens de eerste weken, waardoor een goede basis is gelegd. Bijgaand nog een paar foto's.

Met vriendelijke groet,

Fam van der Lugt

 
 
 5 juli 2010 Rambo & Friend, Pyrrhura Frontalis en Molinae Cinnamon
 
Hallo Hans en Grace,
 
Ik heb nog een leuk filmpje op you tube gezet van onze vogels hier is de link:
 
groetjes Jan Booij 

 
 3 juli 2010 Giga, Pyrrhura Molinae Cinnamon
 
Hoi Hans en Grace,

Even een update over onze pyrrhura Gigabyte afgekort Giga :-)
Het is een heel lief vogeltje met een ontzettende sterke eigen wil. Ik moet hem dus goed laten zien wie hier de baas is in huis en als hij daar weer even aan herinnert wordt, dan is hij als een kleine baby in mijn handen. Als hij uit zijn kooi mag, is hij ontzettend blij en doet hij eerst even heel erg druk.

Daarna ga ik meestal wat trainingsoefeningetjes doen en hij geniet dan van de aandacht. Na een tijdje zijn we beide moe en dan komt hij lekker bij me zitten, in mijn hals. Dan knuffelen we en kroelen we en dan kan ik alles met hem doen wat ik wil. Dan valt hij knarsetandend in slaap :-) Ik doe dan expres van alles met hem zodat hij goed aan mij went, ik aai hem zachtjes maar trek bv ook aan zijn snavel enz. Dat kan dus niet meteen als hij uit zijn kooi is, dan moet hij eerst even zijn energie kwijt.

Hij vind het leuk om bij ons op de bank te zitten maar op onze hoofd of in onze nek tussen ons haar vind hij toch wel het fijnst. Hij heeft een lekkere grote kooi met veel speelgoed en een slaaphuisje waar hij sinds kort ook echt in slaapt.

Eigenlijk vind ik het af en toe net een hond ipv een vogel. Ik had afgelopen week een grasparkiet gekocht om hem gezelschap te houden in zijn kooi voor als ik niet thuis ben, maar dat was geen succes. Giga jaagde het arme beest als een gek achterna en die parkiet raakte helemaal in de stress. Daarna heb ik ze apart gezet in een kooi, wel naast elkaar. Op zich waren ze toen rustig. Maar ik heb uiteindelijk er toch voor gekozen om de parkiet terug te brengen naar de winkel.

Als ik ooit een maatje voor Giga neem dan zal het een soortgenoot moeten zijn. Maar eigenlijk denk ik dat hij helemaal niet zo eenzaam is, hij wordt bij ons goed bezig gehouden :-) Hij is trouwens enorm gek op druiven, daar doet hij alles voor :-) Ik stuur een paar foto's mee zodat je kunt zien hoe hij nu leeft.


Reuze bedankt voor deze vogel en top van jullie hoe jullie zaken doen. Het straalt er bij jullie echt vanaf dat jullie enorme liefde hebben voor de vogels en dat waardeer ik (en ik denk vele met mij) enorm. Je kunt echt zien dat hij een goede basis heeft gehad in zijn eerste weken op aarde :-)


Groetjes Jose en Giga :-)

 
 
 3 juli 2010 Arie, Pyrrhura Molinae 
 
Beste Hans en Grace,

Wij willen jullie heel erg bedanken voor alle plezier dat wij beleven aan Arie (onze groenwangparkiet).
Hij is vandaag precies twee maanden bij ons en al niet meer weg te denken uit ons gezin.
Na de 1e week was hij al erg aan ons gewend en begon hij al heel snel zelf toenadering te zoeken, hij begon te fluiten als je langs kwam en klom gelijk naar de opening van de kooi.
Hij is altijd heel enthousiast op het moment dat hij uit de kooi mag/is. Hij kan ook heel erg genieten van een bad, daarna in de zon zitten drogen en natuurlijk lekker geaaid worden.
Ook alleen kan hij zich prima vermaken, wanneer je hem voor het raam zet is er genoeg te bekijken. Hij zoekt zelfs contact met vogels die in de tuin zitten.
Hij probeert het geluid van een duif na te doen die hier regelmatig in de tuin zit. Op het moment dat er een duif voorbij vliegt begint hij meteen zijn geluid te maken (het begint er best op te lijken).
Verder is hij vriendjes met ons allemaal en ook voor bezoek is hij niet bang.
Overdag is hij veel en graag uit de kooi, maar als het tijd is om te rusten/slapen gaat hij gemakkelijk zijn kooi weer in.
Hij heeft het waarschijnlijk goed naar zijn zin want hij verzorgd zich goed, zit goed en mooi in de veren en is leergierig.
Hij leert zichzelf dingen (bijv. duivengeluid) maar hij heeft ook al heel wat van ons geleerd: opstappen, kusjes geven, voetballen en hij roept meteen als er iemand binnenkomt.

Kortom; we zijn heel blij met onze Arie

groeten,

Johan, Janet, Bart en Jeroen van der Ven
 
 27 juni 2010 Pyrrhuras
 
Hoi Hans & Grace,

zo daar zijn we weer eens met de hele vogel familie.
ik wou eens laten weten hoe het met de drie schoonheiden gaat.
op moment genieten ze vol uit van het lekkere weer.
lekker in de douche afkoelen onder de douche beetje in de zon liggen.
en dat is z'n lekker rustig dag voor ze.
maar er moet ook getraind worden en daar genieten ze met volle teugen van.
alleen iedereen wil tegelijk aandaagt dus dan maar een training in drie fout.
ook heeft Hera de jongste haar draai helemaal gevonden.
problemen met haar handicap heeft ze niet meer. alleen opstappen gaat moeizaam.
wat ze wel leuk vindt is mee vliegen met de kunstkraai.
met de andere twee gaat het ook goed de trainingen met de birdbox werpen zijn vruchten af.
het zijn drie schatten van vogels en zou ze niet meer kunnen missen.

heb wat leuke foto's bij gevoegd.

nog steeds heel erg bedankt,

groetjes Esther en de vogels.
 

 

 3 juni 2010 Pyrrhura Molinae Sjors & Sjimmie
 
Hallo,

Zo even een berichtje uit Linde Drenthe.
Het gaat reuze goed met de vogels.
Ze zijn erg gezellig en doen alles het zelfde.
Het zijn echte acrobaten.
We hebben laddertjes gemaakt en daar klimmen ze zelf de kooi weer in.
Ook hebben we een speeltuintje gemaakt en daar vermaken ze leuk mee.
Wel hebben we ze gekortwiekt want anders vliegen ze steeds tegen de ramen.
Ze zijn goed tam en eten uit de hand.
In een paar woorden gezegd "prima vogels"
Ze heten Sjors en Sjimmie.

Groeten van Henk en Martha Straatsma.
 
 7 juni 2010 Pyrrhura Frontalis Kiwi & Nooby
 
hoi Hans en Grace

Hier nog even een update van kiwi en nooby.
Het is me het stel wel hoor!
Heel ondernemend .en brutaal.
Kiwi voelt meteen aan als er iemand in huis is die ze eng vinden.
Hij bold zich dan helemaal op en gaat tot de aanval over.
Hij moet dan van mij onmiddellijk zijn kooi in. Nooby is een schatje, maar heeft zn voorkeur.
Bij mijn zoon doet hij erg idioot,rolt op zn rug en weet van gekkigheid niet wat hij doet.
Hij maakt klikkende geluidjes zoals mijn zoon ook doet.
Ik heb er wat foto's bij gedaan zodat je kan zien dat ze in blakende gezondheid verkeren. Natuurlijk gaan ze samen in bad,kijken samen uit het raam kijken en spelen samen in hun eigen speeltuin.
groetje Anneke
 
 25 mei 2010 Pyrrhura Molinae en Pyrrhura Hypoxantha
 
Beste Hans en Grace,

Hierbij even een mailtje over de eerste week van de vogels. We hebben ze Lemon & Lime genoemd.

Lemon(Hypoxantha) is duidelijk de pittige van de twee. Hij is wat banger aangelegd dan Lime(Molinae). Lemon bijt je flink in de vingers, het is moeilijk niet te reageren omdat hij tot bloedens aan toe door bijt. We leggen nu een doekje over onze vinger en nu hij merkt dat we niet reageren op het bijten wordt het ook minder.

Lime is zachtaardiger. Hij vindt het lekker om bij je te zitten. Hij houdt echter wel van zijn vrijheid. Hij wurmde zich door de spijlen van de kooi en ontsnapte. In de hoeken van de kooi zitten de spijlen net 2 millimeter verder uit elkaar. Die hebben we dus maar snel dicht gemaakt. Maar het is dus echt niet gelukt ze een week in de kooi te houden.

Ze vinden het geweldig om door de kamer te vliegen. We hebben een standaard gezet in de caviakooi. De cavia's waren meteen erg nieuwsgierig. Wanneer de cavia's te dichtbij komen geeft Lemon wel een pik. Ze willen erg graag bij de cavia's in hun huisje en gaan er dan bij zitten slapen. We hebben Lemon en Lime ook maar een huisje gegeven in hun kooi en daar zitten ze graag in en op. We vragen ons wel af of het niet ongezond is voor de vogels om in de bak van de cavia's te zitten?(vanwege de uitwerpselen)

We geven ze elke dag veel aandacht zodat ze zo tam mogelijk worden. We kijken wel uit naar de birdbox om precies te weten hoe we ze dingen kunnen leren.

We zijn erg blij met onze nieuwe vrienden! Ze zijn ook nog eens erg mooi!

Super bedankt!

In de bijlage vinden jullie nog enkele foto's

Groetjes Stephan en Esther
 
 14 mei 2010 Pyrrhura Molinae 2 x
 
Hallo Hans en Grace,

Je tip heeft heel goed gewerkt.
Pleun komt nu uit zichzelf. Ze doet Pien eigenlijk overal in na.
En voor zonnepitjes doen ze heel veel.
Ze zitten al vaak samen op het speeltoestel.
Ik zal er een foto bijsluiten. Ik heb nog een vraag over fruit.
Ze lijken nu er nog niet dol op te zijn. Welke fruit soorten kregen ze bij jullie.

groetjes
Ad Marielle en Danique
 
antwoord:

Hartelijk dank voor de mail.

Het kan best even duren soms voordat ze andere dingen leren eten,
ze zijn nog heel erg jong. Ze kregen hier al wel stukjes appel en peer.

Verder zit er in het speciale eivoer wat we gebruiken ook fruit zoals abrikoos, bessen etc.
Geen probleem als ze dat nu allemaal nog niet willen, komt vanzelf.

Bedankt voor de foto's, fijn te horen dat het goed gaat met allemaal!

Hans

 
 27 april 2010 Pyrrhura Frontalis
 
Hoi Hans en Grace

Wat een geweldig vogeltje hebben we mee gekregen.
Echt hoor tammer kan niet. Hij doet alsof hij er altijd is geweest.
Ondeugend ,ondernemend,inslaap vallen in de palm van je hand.
We laten hem wel voornamelijk in zn kooi.
Mijn zoon was opslag verliefd op nooby, het was wederzijds volgens mij.
Dus mijn zoon wil nu zn eigen vogeltje.
Ik wil alleen kijken of het geen bevlieging is, omdat hij deze zo leuk vind is hij bang
dat als hij en vogel neemt die niet zo tam zou zijn als nooby.
Ik heb hem verzekerd dat ze echt allemaal zo zijn.
Wij hebben in het verleden de zogeheten, als je maar geduld hebt word het wel tam parkieten gehad,
die zich vervolgens krijsend van angst tegen de achterwand van de kooi plakte.
En natuurlijk nooit tam werden.
Nooby is dus een verademing voor ons.
Met vriendelijke groet en waarschijnlijk tot ziens
Anneke
 
 
 7 maart 2010  Pyrrhura Perlata
 
Ik wil jullie even laten weten hoe het met Jansen gaat. Sinds het geslacht bekend is, noemen we haar vaker Jansje of Jansie.

Dat past toch meer bij een ?meisje?.

Ze is geweldig!!! Eigenlijk nog leuker dan we hadden verwacht.

Het is een alles-in-een-vogel. Bij Jan is ze vaak ondeugend en speels. Bij mij juist weer heel lief en speels. Soms ligt ze zo aandoenlijk bij mij te slapen en te kroelen en daar zou ik graag foto?s van maken. Maar we kunnen niet fotograferen en knuffelen tegelijk natuurlijk. Kan Jan dan niet een lieve foto maken zul je denken? Maar als Jan dan binnenkomt ben ik haar meteen kwijt. Hij toch wel haar favoriet. Dat vind ik voor hem ook wel leuk.

Hij voelt zich soms schuldig dat ze hem steeds opzoekt, maar dat is helemaal niet nodig want ik ben overdag toch heel veel met haar samen, daar zorg ik wel voor!!! Ze heeft in een kwartiertje geleerd om kusjes te geven, met dan als beloning een zonnepitje.

Ze geeft ook kusjes zonder dat wij erom vragen, je begrijpt wel waarom natuurlijk?... Wat zijn die beestjes slim!!! Als we ?s morgens binnenkomen is ze zo enthousiast als een hondje, en dan komt er ook geluid uit. Ze is heel makkelijk met eten en lust zowat alles.

Ze krijgt voldoende groente en fruit, maar ze krijgt vooral veel liefde ha, ha, ha?? Ze zit graag in je nek en tussen je haren. Heel veel reacties van andere baasjes hier op jullie site herkennen wij ook bij Jansie, echt veel overeenkomsten.

Misschien typisch Pyrrhura-gedrag? Ik vind het heel bijzonder dat ik haar steeds beter ga aanvoelen. Ik begrijp steeds beter wat ze soms van me wil.

Als ze bijv. van die zachte piepgeluidjes maakt (volgens mij zoals ze doen als ze nog baby zijn), dan wil ze kroelen en valt ze in mijn handen in slaap. Dat is zo ontzettend lief!!!

We genieten elke dag van haar. We kunnen haar nu al niet meer missen.

Jullie weten dat ik heel lang heb gewacht met de knoop doorhakken, maar het was het wachten dubbel en dwars waard.

Onze complimenten voor de goede basis die ze van jullie heeft meegekregen om een geweldige kameraad te worden. SUPER!!!

Tot ziens en we houden jullie op de hoogte,
Jan, Anja en Jansie

 
 24 februari 2010 Pyrrhura Hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace.

Hier is een foto van coco, De eerste paar dagen moest hij inderdaad echt wennen en was hij van slag af. Maar dinsdag begon hij zelf ineens contact te maken, en toen is hij ook even zijn kooi uit geweest.

Nu woensdag, maakt hij meteen contact als we thuis komen van het werk, en dan haal ik hem later even zijn kooi uit. Ik heb zonnebloem pitjes gepeld, en nu bezig met opstappen op de vinger en dat gaat nu al redelijk goed, hij leert best snel en wil ook graag een knuffel.

Hij is lief en hij is de hele dag druk bezig met eten zoeken in de beuken snippers, daar ligt ook wat voer en wat zonnebloem pitten. Ik voeg een foto bij, en zal er nog wel is sturen. Wij hebben dankzij BABYVOGELS, een lief en leuk maatje. Dank je nog.

Richard en Carolien

 
 
 4 februari 2010 Pyrrhura Frontalis & Molinae Cinnamon
 
Hallo Hans en Grace,
Het gaat goed met de kleine is lekker de kooi aan het onderzoeken en af en toe haal ik hem eruit, dat ging goed ook met Rembo erbij kijk maar naar de foto's.
Lijkt er nou al op als ze in de kooien zitten dat ze naar elkaar toe willen dus komt helemaal goed.

We noemen hem/haar trouwens Rocky. Heb je informatie/prijs over een dna test.
groetjes,
Jan en Nathalie
 

 
 6 februari 2010  2 x Pyrrhura Molinae
 
goeie morgen !

hier weer een berichtje uit berkel !
het gaat super hier ze zijn ontzettend lief, ze eten goed , slapen goed enz enz
gister ochtend hebben we ze in de gootsteen gezet en dachten aan hun koppies te zien
ja en nu ??
vanmorgen weer geprobeerd nu waren ze iets meer op hun gemak..
ze slapen wel elke keer nog in het doosje waarmee ze naar huis kwamen en dat laten
we nog maar even zo.
ze zitten al goed op stok en zijn goed aan het oefenen met hun vleugels om strakjes lekker
te kunnen gaan vliegen!!

groetjes danny mandy en vin

ps : foto;s in bijlage
 
 
 Dwergpapegaai Agapornis Rose Collie 2 februari 2010
 
hoi

weer even een kort verslagje van me agapornis.
ik heb hem nu ongeveer 5 en een halve maand.
het gaat erg goed met me aga.
hij is super tam en nog steeds lekker ondeugend.
hij vind het erg leuk om zn balletje door de huiskamer te gooien,dan heb ie het helemaal naar zijn zin.

hij eet erg goed zn snaveltje zit regelmatig onder de zaadjes:)
savonds komt ie in me hand zitten en wil ie aandacht dan geeft ie kopjes en dan moet ik m in zn nekje en over zn borstje aaien, dan gaat ie er helemaal voor zitten:)


ik ben me vogel nu ook clicker training aan het geven,en dat gaat erg goed.als ie wat goed doet dan geef ik m wat lekkers.groetjes van leander en goofy.

 

 
 
 20 januari 2010 Pyrrhura Frontalis Bruinoorparkiet
 

 

Hallo, had je krabbel op hyves ontvangen. Ik wou graag 1 kilo teurlings voer bestellen. Kan ik ook gelijk zo'n speeltuin via de mail bestellen of moet dat via de website?
Ik heb nog 2 foto's meegestuurd van onze Rembo gaat goed met hem.
Groetjes Jan

 
 16 januari 2010 Valkparkiet
 
Hallo,
hier even een bericht vanuit IJmuiden, begin december hebben wij onze valkparkiet genaamd Tipsy bij jullie gekocht.
het gaat echt heel erg goed, toen wij net thuis kwamen stonden wij ervan te kijken hoe tam Tipsy al was!
het is een echte kroelkont en verliest ons geen moment uit het oog. Tipsy eet al vanaf dag 1 erg goed en is dol op mandarijn en appel!
Gelukkig vermaakt Tips zich ook prima als wij aan het werk zijn maar zodra wij thuis komen staat hij (of zij ;) ) klaar om naar "buiten" te komen.


wij willen jullie heel erg bedanken voor de lieve vogel!


Groetjes Guido,Nicole en Tipsy
 
 2 januari 2010 Pyrrhura Molinae
 
Dag Grace,

allereerst jij natuurlijk ook een goed 2010 gewenst!
Het is lang geleden dat je van ons iets hoorde, maar bijgaand wat foto's van Mopper en Nerd, onze Molinea's die we in oktober 2009 bij jullie gekocht hebben.
We genieten van ze. Ze zijn heel erg speels, zien in alles een uitdaging om iets nieuws te ontdekken en hebben het druk met van alles en nog wat.
Als ze uit de kooi zijn vinden ze altijd wel iets om mee te spelen: aan je hara trekken, onder de kussens op de bank doorrennen, op een stoelleuning klauteren en naar beneden roetsjen, lekker over het orgel rennen en springen en in Ewouts vingers pikken als hij zit te spelen en... als er iemand naar de keuken loopt zijn ze er als de kippen bij om te bezien of er iets voor hen bij is.
Ze hebben een heel ander karakter dan Bram en Jacques, de Lepida's die we eerder hadden: ze zijn niet alleen veel speelser, maar ze zijn ook meer eigengereid; ze hebben heel duidelijk een eigen wil en laten dat merken ook.

Ook onderling verschillen ze veel: Mopper was toen ze bij ons kwamen de kleinste van de 2 en zocht bescherming bij Nerd; inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is Mopper de grootste en is hij zowel in als buiten de kooi de baas. Als iets hem niet bevalt gaat hij zitten knorren en mopperen. Vandaar zijn naam.
Nerd onderwerpt zich gewillig; hij/zij is dol op dagbladen/tijdschriften en alles wat van papier is. Vandaar de naam Nerd.

We merken dat speelgoed dat nu langere tijd in of op de kooi is hen gaat vervelen: alles wat wordt naar beneden gegooid. Het is echter erg lastig om passend speelgoed
voor ze te vinden dat ook nog voldoende uitdaging biedt. Dierenwinkels verkopen weinig speelgoed voor vogels, en wat je op internet vindt is dikwijls bestemd voor papegaaien en dus groot.
Heb jij tips?

Leuk trouwens om op de website te zien dat jullie steeds meer soorten pyrrhura's kweken. Je zou er hebberig van worden!
Hartelijke groet van Ewout en Sidy van Kwawegen
 
 Reactie:

beste Sidy en EWout,

Hartelijk dank voor het bericht en de fotos.
Leuk van jullie te horen en te weten dat het goed gaat met jullie en de vogels.

Het klopt helemaal er is relatief weinig speelgoed dat passend is voor de wat kleinere kromsnavels.
Maar er is goed nieuws. In de komende weken zal er aardig wat toegevoegd worden aan onze nieuwe webshop.
Er komt binnenkort een heel bijzonder uniek in Nederland Vogel-trainings pakket op de markt. Het bestaat uit een soort leerboek met uitgebreide dvd instructies.
Ook daar wordt aandacht besteed aan het juiste speelgoed voor kleinere kromsnavels zoals de pyrrhura.

De link naar dit pakket is www.birdbox.nl. Achter de schermen wordt  hard gewerkt aan de afronding er van.

met vriendelijke groet,
Hans & Grace

 
 30 december 2009 Agapornis Personata
 
Bobby (dit is de definitieve naam geworden) en eigenaren wensen jullie
een fijne jaarwisseling en veel succes in 2010 toe!

groeten,

Jacq en Sven
 
 25 december 2009  Pyrrhura Hypoxantha van April 2009
 

 

 

groetjes van Louise van Calmthout en familie

 
 22 december 2009  Pyrrhura Perlata  Roodbuikparkiet
 
hoi hans en grace,

even bericht van uit huizen.
ik had nooit verwacht hoe goede vriendin ik in huis zou halen.
richie is de liefste, speelse, maar vooral ondeugende vogel.
ze vindt echt als wat glimt leuk: mijn bril, de theeglazen en het leukst vindt ze het pc beeldscherm.
ze stekt graag haar neus in andermans spullen.
ze is zeker niet eenkennig. iedereen die haar maar een beetje aandacht geeft is goed.
het liefst maakt ze een nestje van in je haar en gaat dan lekker liggen slapen.

heel hartelijk bedankt voor richie.
ze is echt geweldig. zeker tammer kan niet.

bij deze nog een filmpje en wat foto's van richie.

http://www.youtube.com/watch?v=Qs5UsbIDNZM

fijne kerstdagen en gelukkig nieuwejaar,

esther koelewijn
 

 
 17 december 2009  Twee Groenwangparkieten April 2009
 
Goede Morgen.

Even een berichtje uit Vlaardingen van Adrie en Arie. Dit zijn de deugnieten, ze zijn aan elkaar gewaagd. De jongste is een beetje onderdanig vooral als je met krentjes komt, maar het is een leuk stel bij elkaar. Als we niet thuis zijn dan gaan ze hok in, zodra we thuis komen, dan komen ze je gelijk begroeten. Het is ook zo, als het s?morgens is, komen ze je uit bed halen.

Ze gaan wat praten, ze zeggen hun namen maar je moet wel goed luisteren en ook koffie drinken

, want ze komen er bij zitten ook moet er wat bij, ze gaan op de trommel zitten, met andere woorden dit moet er bij. Fruit vinden ze helemaal lekker,

daar heb je bijna geen tijd voor om het klaar te maken, ze halen het gewoon onder je handen vandaan.

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2010.

Adrie en Arie.
 

 
 25 november 2009 Pyrrhura Rupicola Sandea
 
Goedemorgen,

Hierbij even een update hoe het gaat met onze Luka.

Nou, het gaat hartstikke goed. Hij is al helemaal aan ons gewend.

Vooral ook onze oudste van 8 jaar is dol op Luka. Het is echt een gezeligheidsdiertje, zit graag de hele avond bij je op de bank, nou ja, meer in je nek ;-)

We hadden nog een vraagje:

Hoelang moet het eivoer nog gegeten worden?Met vriendelijke groeten uit Assen,

familie de Jonge en Luka
 

 
 12 november 2009  Pyrrhura Frontalis Bruinoorparkiet
 
Beste Hans en Grace,

Een paar maanden geleden alweer heb ik bij jullie Rana meegenomen.
Het is echt een heerlijk vogel en een betere naam zou eigenlijk zijn:
Raantje ZwaanKleefAantje. Werkelijk, ze is niet bij me weg te slaan!
Ontzettende kroeldoos is het. Ze is ook dol op de cavia's. Als ze niet bij mij kan zitten, dan zit ze het liefst bij hun op de kooi.
Ze is wel vrij jaloers, als een van de katten bij mij komt liggen,
komt ze er gelijk op af gevlogen!
Ik wil jullie nogmaals hartstikke bedanken voor dit prachtige wezen!


Hier is ze wel wat in de rui, maar inmiddels is ze weer helemaal mooi
en vol...

Groeten,

Carin
 
 31 oktober 2009  Valkparkiet
 
Goedemiddag Hans, Wij hebben vorige week donderdag een grijze valkparkiet bij jullie gehaald, wil even laten weten dat het erg goed met hem gaat het was de eerste dagen even wennen maar nu is hij lekker los gekomen en zo leuk!!!
begint nu lekker te kletsen en vind het erg gezellig om over de borden te kopen als we aan tafel zitten.

Zoals je merkt hebben we erg veel plezier van onze "Peppie" en hopen dat ook lang zo te houden.
Groetjes en een heel fijn weekend Nol en Sylvia(en Peppie natuurlijk)

 
 
 26 oktober 2009  Pyrrhura Perlata & Molinae
 
Hallo Hans en Grace,

Het is nu alweer bijna een week geleden dat ik bij jullie de twee Pyrrhura's heb opgehaald. Wat hebben we er een plezier van! Ze heten trouwens Johnny, de molinae en Cash, typisch voor de Perlata dachten wij zo!! Bij aankomst gingen ze als een wervelstorm door hun huis heen om alles te ontdekken, we keken onze ogen uit. Wat zeker opvalt zijn de verschillende karakters. Waar de Molinae meteen al om aandacht vraagt is de Perlata nog erg afwachtend. Hij vind het allemaal prima in zn kooi terwijl Johnny als een raket uit de kooi komt om bij je te zitten. Dat word dus trainen de komende tijd! Ook merken we op dat de Molinae nu al fluitjes over neemt. Heel even hebben we zelfs gedacht al 'hallo' ? te horen?! Je kan zo uren naar de vogels kijken wat ze allemaal aan het uitspoken zijn. Ik begrijp ook nu pas wat er bedoeld word met echte clowns... Ondersteboven met ?n poot of zelfs ?n nagel aan de tralie vast houden, koppeltje duikelen in de schommel, het kan niet gekker! Ook gebruiken ze het drinkbakje als bad en het bad weer als drinkbak, haha. We genieten er erg van en ik kan dan ook Anja bedanken voor de gouden tip om bij jullie deze vogels aan te schaffen. Bedankt en tot mails!

Jan M. en z'n clowns!
 
 8 Oktober 2009  Aratinga Pertinax Surinama  Ma?parkiet
 
Hallo Hans & Grace!

Alles gaat goed hier. Ik zit midden in een drukke week, maar vond het toch leuk
om jullie even te laten weten hoe het gaat.

De vogel houdt heel veel van aandacht, en dat vind ik fijn, want die geef ik graag.
Verder gaat het goed ermee! Tis een hele mooie geworden! =D

Zo mooi hoe de Heer zo'n beestje zoveel bijzondere kleuren gegeven heeft!
Echt grappig.

De vogel was 28 juni geboren toch? Dan kan ik namelijk de verjaardag ervan vieren.
Hopelijk zie ik jullie weer en misschien in de LWG!!


Groeten & BLESS,

Thomas Dekker
 
 
 September 2009 Aratinga Pertinax Surinama  Ma?parkiet
 
hallo,hier een update hoe het gaat met mijn ma?parkiet.

De eerste week was duidelijk een overgangsfase voor hem.
je kon hem nauwelijks aanraken dan beet hij je of vloog hij weg.
Dus nu elke dag wanneer ik thuis kom mag meneer koek of koekie(voor mensen die hem persoonlijk kennen)
er uit en geef hem aandacht en voer fruit en groenten uit m`n hand. Nu is hij blij, wanneer ik thuis kom, komt hij komt me opzoeken als hij me niet kan zien in huis. Hij zit dan op m`n schouder en reist op die manier door m`n huis. Ook stapt hij makkelijk op je hand en doet het ladderen perfect. Daarna krijgt hij koppie krauw van mij
(met mijn wijsvinger onder z`n nek en kopveren strelen).

Meneer koek gaat ook graag onder de douche en doet daarna grondig z`n veren. Na een dag lang spelen gaat hij uit zichzelf weer terug in zijn kooi en doet dan een dutje.

Kortom geweldig wat jullie met hem bereikt hebben,ik heb er echt een nieuwe kromsnavel vriend bij.

Nogmaals heel erg bedankt voor alle hulp en informatie en voer en tot ziens!

PS:de ionisator is ook een geweldig apparaat,jullie hebben geen woord teveel gezegd!

m.v.g
Stefan uit Amsterdam
 

 
 26 augustus 2009  Agapornis Rose Collie
 
hoi

Even een verslag van mij en me agapornis.
ik heb hem nu bijna 2 weken.
hij is alles nog steeds aan het ontdekken.
hij vind het sinds kort geweldig om zich tussen de jassen te verstoppen:)
en in de slaapkamer door het raam kijken vind ie ook leuk,maar dat moet niet te lang duren,hij zit liever gezellig bij mij om te spelen.
Als ik thuis kom van me werk dan gaat gelijk de kooi open,dan komt vliegt ie lekker rond en zit bij me,en als ie honger heb dan gaat ie lekker eten in zijn kooi.
Sinds gisteren gaat ie lekker mee douchen,dan heb ie het helemaal naar zijn zin.
Hij is echt super tam.

bedankt voor alle goeie zorgen en advies hans.

groetjes van Leander en Goofy
 
 
 21 augustus 2009 Valkparkiet Lutino
 
Hoi Hans & Grace, dit moet ik ff kwijt: als ik wist wat ik nu weet, had ik ook wel het dubbele voor deze valkparkiet willen betalen! Ik heb verschillende valkjes gehad en ook wel zelf 'tam' gemaakt, maar hoe je dit voor elkaar krijgt, gewoon een kunstwerkje! Het was het wachten meer dan waard, heel veel dank voor jullie goede zorgen!

groetjes Marieke en Tom, Halsteren

 
 
 3 augustus 2009 Pyrrhura Perlata
 
hallo Hans en Grace
eindelijk het beloofde mailtje met foto,s van Boy onze Pyrrhura.
We hebben er heel veel plezier van Boy is heel erg aanhankelijk aan ons beide!
 

Jullie hebben een prachtige prestatie geleverd. Heb zelf Gouldamadines gekweekt, Australische Prachtvinken in allerlei kleuren, maar dit is weer heel wat anders ik vind hem super
lief en super leuk.

Boy is heel slim hij volgt alles en hij kan echt vrijen dan zit hij achter in mijn nek lekker warm onder mijn haren super leuk.

Ik zou dan ook iedereen aanbevelen, die iets liefs en super
tams zoekt Hans en Grace zijn het juiste adres
voor mij zeer zeker!!
gr Yvonne

 
Antwoord:
 
beste Yvonne,

Hartelijk dank voor het berichtje..
Fijn om te horen dat jullie plezier hebben van de kleine!
en dat hij het goed maakt natuurlijk. Hij heeft echt een mooi paleisje.

Wij leggen een zo goed mogelijke basis door de training hier, maar daarna hangt het verder van de mensen af. Dus jullie zorgen goed voor hem, dat mag ook even gezegd worden.

Pas op met te veel gebak he!

mvrgr,

Hans & Grace

 
 6 Augustus 2009 Pyrrhura Hypoxantha
 

 

 

 

hoi hoi,

wilde jullie deze nog even laten zien..
Zo lag ze vanmiddag bij mij te slapen :) lief he.

groetjes Joany

 
 
 29 juli 2009  Valkparkiet, Pyrrhura en Kanari!
 
Hoi!

Dit moet ik even delen met jullie XD Een kanarie erbij gaat dus ook prima.

Het valkje was in het begin erg nieuwsgierig en heeft toen per ongeluk 1 staartveertje bij de kanarie eruit getrokken, maar is verder erg lief voor het beestje. De pyrrhura vind het wel best allemaal, zolang de kanarie maar aan de kant gaat voor hem en niet te dichtbij komt als hij eet. Volgens mij gaat hij ook wel eens expres langs een plek waar de kanarie zit (en volgens mij doet hij dat alleen als ik kijk) maar dat wordt wel steeds minder =P.

Er zit een fotootje bij waar je ze alle drie ziet schuilen in het blik, omdat ik ze had natgespoten. Nat worden vonden ze minder leuk dan ik eerst dacht.

Groetjes,

Laura
 
 16 juli 2009  Zonparkiet
 
Hoi Hans & Grace.
Alles goed met jullie en de vogels?
Sorry dat ik zo laat mail heey over Rico onze schattige zonparkiet.
Het gaat echt super met hem.
Hij is echt heel tam en 's avonds als ik bij de pc zit dan licht hij bij mij op schoot te slapen.
Jac ik ik kunnen echt alles met hem doen net als Sipke.
Sipke gaat steeds beter praten en zegt zijn eigen naam Sipke en Sipie ook net als kusje wat hij ook zo goed ken.
Ja ik noem hem vaak Sipie en dat is zo leuk om te horen en dan zegt hij dat een paar keer achter me kaar omdat ik dat ook altijd zeg.

Ook zegt hij nu oke en kom maar.
En hij lacht ook nog dat is echt grappig om te horen.
Onvoorstelbaar en we leren hem echt niet eens bewust heey.
O ja hij zegt ook lekker heey en nou nou.
Dus het gaat heel goed met onze gekkies heey.
Hier nog wat foto's van onze badraven hahaha.
Je kunt ze altijd volgen via onze website heey.
Onze website is: http://lori.punt.nl/

Morgen of vanavond komen er ook weer filmpjes van ze.

Groetjes Jac & Jenny vn
chihuahua kennel Chichicadillac

 

 
 15 juli 2009 valkparkiet albino
 
Hoi!

We zijn erg blij met de valkparkiet!

Het valkparkietje doet het supergoed :) Hij eet veel zeg. En als je hem in de kooi zet kan hij ineens wel al mooi fluiten :P Echt een aandachtvrager. Het is een echte knuffel. Hij maakt niet alleen zijn veren, maar ook mijn haar schoon XD.

Ik heb even gekeken hoe het ging samen met de ratten. Met de rustigere ratten gaat het prima. Diegene die wat drukker zijn (en meestal jonger) gaan direct aan de veren trekken en komen een beetje te enthousiast op het valkje af, maar als die drukke ratjes wat ouder zijn, zal dat ook wel goed gaan denk ik.

Groetjes,

David en Laura
 
 
 23 juni 2009  Witmasker Valkparkiet
 
Beste Hans en Grace,

Hoe is het met jullie?
Hier is alles goed en zeker ook met de valkparkiet die ik bij jullie heb gekocht.
Heb er ook een foto bijgevoegd. Zijn naam is Punker geworden.
Het is een hele leuke vogel. Petje af voor jullie ;-)
Nu ben ik alleen nog opzoek naar een vriendje voor hem/haar.
Hebben jullie nog valkparkieten te koop?
Ik heb gekeken op jullie site maar heb geen idee hoe de mutatie's eruit zien.
Er zijn zoveel verschillende dat ik daar niet uit kom.
Maakt mij eigenlijk ook helemaal niet uit alleen wil ik geen grijze witmasker aangezien ik deze al heb. en er super blij mee ben.
Kunnen jullie mij hierbij helpen? Misschien foto?
alvast bedankt en misschien tot snel.

Met vriendelijke groet,

Danielle Mulder
 
 20 juni 2009 Maisparkieten  Aratinga Pertinax Surinama
 
Hoi Hans en Grace,

het gaat hartstikke goed met de maisparkieten! De eerste week was inderdaad goed te merken dat ze heel erg moesten wennen, maar inmiddels zijn ze ontzettend actief. Ze spelen en eten enorm veel, wat erg leuk is om te zien natuurlijk.

Ook zijn ze nu helemaal gewend aan mijn handen, in het begin waren ze nogal schrikachtig en vlogen ze nog wel eens weg. Dat is nu dus helemaal over. We hebben ze trouwens Kaiko en Maya genoemd, en we kunnen ze steeds wat beter uit elkaar houden (al blijft het nog vaak op de ringnummers kijken).

Wat ook erg fijn is, is dat ze totaal geen lawaai maken, qua geluid zijn het enorm rustige vogels.
Kortom, we zijn er ontzettend blij mee!

Nogmaals heel erg bedankt voor alle hulp en informatie vorige week, en tot ziens!

Groetjes,

Lars

 
15 juni 2009 Pyrrhura Molinae & Aratinga Pertinax Surinama
 
Hoi Hans en Grace,

Hier een kleine up date over onze kinderen. Ze eten als een reiger en ze komen er een paar keer per dag uit om te spelen en om te vliegen.

Ik moet wel zeggen dat Peer de pyrrhura veel beter vliegt dan Zazu maar dat gaat nog wel komen. Zazu kan weer veel beter opstappen als peer.

En je gaat nu echt merken dat ze ook wel graag buiten de kooi zijn. Maar we blijven volhouden ze mogen er maar een paar keer uit. Hier nog een foto. Ik hoop verder dat alles goed gaat met de kleine Fenix en als het mag komen we nog een keertje bij hem langs.

Groetje Danielle en Tom Kabel
 
 
 
 18 mei 2009 Pyrrhura Perlata Lepida
 
Beste Hans en Grace,

We zijn erg blij met de vogels en inmiddels zijn zij ook blij als ze ons zien; ze moesten echt wel even wennen aan al het vreemde.
De afgelopen dagen hebben ze de kooi helemaal onderzocht en in bezit genomen en weten ze waar ze eten en lekkers kunnen vinden; nu is de woonkamer aan de beurt. Het is grappig om ze zo samen bezig te zien.
We zijn blij dat we jullie advies hebben opgevolgd en 2 vogels gekocht hebben; ze houden elkaar flink bezig en spelen en ruzi? er op los.

Ze hebben overigens wel een heel verschillend karakter: Bram (de donkerste en de grootste) is op eigen terrein (de kooi) dominant maar laat Jacques graag voorgaan bij onbekende, dus spannende, dingen.
Het is ook ontzettend leuk dat ze zo handtam zijn. Kortom: we genieten van ze!

Bijgaand wat foto's.

Hartelijke groet, Sidy en Ewout

 
 15 mei 2009 Valkparkiet Gepareld
 
hallo

wilde even melden dat het super goed gaat met de valk
hij of zij is super super tam en heel lief
eet goed en doet het goed in ons gezin


vr gr Miranda
 
 14-05-2009 Pyrrhura Frontalis
 
Hallo Hans en Grace!

Hier een bericht van Croky (neus) en Peppie. Wat een geweldige vogels, ze zijn erg lief, ondeugend, slim maar vooral tam!

Ze zijn graag bij je en ook de visite wordt nu begroet met een bezoek op de schouder. Alles gaat goed en we denken dat ze het best naar hun zin hebben hier. De eerste avond thuis hebben ze gelijk al krachtvoer gegeten en samen geslapen boven in het touw.

De volgende dag is Peppie in bad geweest en in de avond wilde Croky het ook wel even proberen. We hebben nu een groter badje gekocht en daar maken ze af en toe gebruik van. Eigenlijk vinden ze de gootsteen leuker. 's Avonds vinden ze het leuk om bij je te zitten op de bank. Na rondjes in en uit te hebben gelopen in mijn mouw kwamen ze er niet meer uit. Ze lagen met hun oogjes dicht lekker te slapen. Holletjes vinden ze erg gezellig. Ik heb dan ook een soort hangmatje gemaakt in de kooi waar ze nu in slapen 's nachts!

's Morgens vroeg vinden ze het erg leuk als je de kamer binnenkomt en maken dat goed kenbaar. Voor de deur zitten ze dan en roepen prrrrt prrrrrt prrrrrrt, ze willen naar je toe. Ze mogen er dan uit en dan spelen we met ze.
Zoals je misschien kan zien hebben we toch die houten kooi genomen. We willen wel een andere kooi maar hebben nog geen goeie gevonden. Voor zo lang is deze wel lekker breed en hebben daardoor veel speelruimte.

Ze eten goed en vooral dat krachtvoer eten ze het liefst. Ik heb zelfs een keer in de middag het krachtvoer weggehaald om ze wat meer zaad te laten eten. Ze aten het wel maar lieten goed merken dat het krachtvoer terug moest, ha ha!
Ze zijn ontzettend speels en nieuwsgierig. Alles wat je in je handen hebt wordt onderzocht en als het even kan afgepakt, oorbellen, speldjes in je haar, alles moet geproefd worden!

Het is leuk om te zien dat ze graag alles samen doen, ondanks dat zijn ze ook onze beste maatjes en willen ook wel eens alleen geknuffeld worden door ons.


Dag dag, tot de volgende keer!

Groetjes Bertine
 
 
 
 12-05-2009 Pyrrhura Frontalis
 
Hallo we hebben onze vogel Rembo genoemd en hebben hem nu 3 dagen.

Het is echt een boeffie, hij onderzoekt alles.

Als ik hem in de kooi zet wil hij er gelijk weer uit, hij wil alleen maar bij ons zitten en word met de dag brutaler, met alles gaat hij elke dag een stapje verder.

Rembo is echt tam onze dank daarvoor.

Groetjes Jan, Nathalie en Rembo
 

 
 10-05-2009 Pyrrhura Hypoxantha & Frontalis
 

Hoi hier wat foto's van de baby Pyrrhura.
Het gaat echt super goed en ze eten goed.
Ze zijn best brutaal en grappig heey echt een schitterend vogel soort
http://lori.punt.nl/

Het zijn me een stelletje hoor.
Ze zijn zo brutaal vooral de jongste de bruin oortje hij is zo grappig ook en wil zelfs als ik hem er uit haal al niet meer terug de kooi in.
Super vogels zijn het kan er echt uren naar kijken.
De andere is wel wat schuwer maar dat komt wel goed heeft wat meer tijd nodig om aan ons te wennen ook heey.
Hoe vond je de foto's?
Ze zaten er echt lief op heey.
Als ik zo af en toe foto's stuur en er zitten foto's bij die je op je website wil gebruiken
mag je ze gerust gebruiken heey.
Nou je merkt wel dat we er super blij mee zijn.
Nog bedankt voor de gastvrijheid heey.

groetjes Jac & Jenny
 

 
 09-05-2009 Pyrrhura Molinae Molinae
 
We beleven leuke dingen met de kinderen.Ze kunnen ruzie maken en dan weer knuffelen en onderste boven liggen het is allemaal een Leuk gezicht...


...Goede avond, dit zijn de foto's van de kleintjes, misschien zijn er bij die niet zo duidelijk zijn, maar dat mag de pret niet kreuken. Het is ook in de nieuwe kooi. Eerst moesten ze wel in wennen, maar het gaat nu prima, het liefst zitten ze voor het raam, maar als ze honger hebben gaan ze weer de kooi in. Zo zie je een beetje hoe ze hebben en maken. Groet Arie en Adrie.

...Ze zitten graag voor het raam een trap zelf gemaakt en
Een kraaiennest er bovenop ze vinden het fantastisch.
Maar ze gaan zelf weer naar hun kooi om te gaan eten
Ze vliegen ook bij je. Heel leuk allemaal
Een zaterdag gaan ze naar hun nieuwe huis,
Het lijkt wel een villa. Ze zullen er nog wel
even aan moeten wennen.

Zodra dat alles klaar
Is worden er foto's gemaakt. En dan worden
Ze opgestuurd. En ook van de kooi die nu over is
Het is ook een terrarium. Ziet er netjes uit.
 

 
 26-04-2009 pyrrhura perlata lepida
 
Beste Hans & Grace,

Zoals beloofd nog even een berichtje over onze nieuwe huisgenoot, genaamd Sjakie.

Alles gaat goed met hem/haar. Eet goed, zit en slaapt graag bij ons. Gisteravond ook wat appel gegeven. Vond 'ie heerlijk.

We zijn er zeer blij mee. Bedankt daarvoor!

Harold de Jongh

 
 16-04-2009 pyrrhura hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace!!
Alles goed daar met alle gaaitjes? Hier bij ons in haarlem wel hoor!
Met Okki gaat het super, hebben haar nu 2 maandjes bij ons en we kunnen
haar echt niet meer missen. Overal waar we heen gaan nemen we haar mee en kijken mensen nieuwschierig helemaal top. Heb vandaag de uitslag van de testen ontvangen van Gendika!
hebben geslachts bepaling en drie ziektes gedaan. Okki is naar 2 maanden Okke mans genoemt te zijn vandaag eindelijk een mooie dame geworden:)

Ze is erg lief maar rustig hoo maar, over de bank heen rennen van je benen naar je schouders klimmen niks is te veel en niks te hoog. We genieten vol op van ons vogeltje..
gr Suus en Willem
 
 09-04-2009 pyrrhura molinae
 
Goede avond, U bent weggegaan en ze zijn lekker gaan slapen en vanmorgen hebben ze allebei Gegeten, want ze doen alles samen en dat is dan wel fijn dat er toch twee
zijn.
Overdag doen ze ook nog veel slapen en als ze dan wakker worden gaan ze spelen Ze zijn zelfs al op die trappen geweest die aan de zijkanten staan. Het is allemaal
Een leuk gezicht ook doen ze de koppen tegen de ramen om er eventueel Uit te gaan maar de eerste week niet want zoals u gezegd hebt even verder Wennen. Ik doe wel steeds wat berichten als er ontwikkelingen zijn Groet
Adrie en Arie
 
 6-04-2009 valkparkiet lutino
 
"Hoi Hans en Grace,

Hier even een berichtje uit Zaandam!!

Luuk zit nu bij mij en na vanmiddag gaat t eigenlijk
wel goed! Eindelijk heeft hij wat gegeten. Gisteravond
was hij-zij helemaal kapot! De ogen zaten steeds
dicht. Hij/zij is erg rustig! Ik denk dat hij/zij even
moet wennen!!

Zit nu lekker naast me de veren te wassen! Enorm
bedankt voor de goede zorgen. Ik stuur snel even een
foto....." Dennis Kruijt

 

 
 30-01-2009 pyrrhura hypoxantha
 
Hey Hans ik heb ff een paar fotos gemaakt, hij is al aardig gegroeid en vermaakt zich hier wel maar wil niet meer in zn kooi haha.
Zou ik zijn nageltjes al kunnen knippen want ze zijn erg scherp? Hij wil de hele tijd in je nek zitten en neemt zelf een douchie houdt die wel van soms gaat tie wel eens mee eronder maar wil daarom zijn nagels wat afknippen...

groetjes Rebin

 01-03-2009 pyrrhura hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace,

Als eerst nog bedankt voor deze geweldige vogel. Tammer dan tam kan gewoon niet!! echt super.
Okki is erg levendig en heeft het geweldig naar zijn zin. We vinden hem helemaal het einde.
Wanneer hij ons ziet rend hij heel hard naar de punt van de kooi toe en wil hij er uit.

Met de hond gaat het ook super, Okki weet wel hoe hij het moet handelen.
..............
Bedankt voor deze geweldige vogel.

Groetjes Susan, Willem, Jack en Okki.

 
 23-02-2009 valkparkiet lutino
 
Beste Hans & Grace,

hierbij wat foto's van de valkparkiet (en een van de kooi waar ie nu in zit), die ik inmiddels de naam Mambo heb gegeven. Hij is echt super!
Meteen al de dag nadat we hem hadden opgehaald bleef ie buiten de kooi bij me zitten, en sindsdien is hij alleen nog maar tammer geworden.
Hij eet ook hartstikke veel, alleen van fruit moet ie nog niet zoveel hebben (maar ik doe vitaminedruppels voor valkparkieten door zijn water)
Ook begint ie steeds wat meer te fluiten, vooral waneer hij uit de kooi wil.

Het gaat dus hartstikke goed, morgen is voor mij alleen de vakantie afgelopen, dus zal Mambo iets meer alleen zijn, ik ben benieuwd hoe goed dat zal gaan.
Nogmaals heel erg bedankt voor deze (inderdaad) supertamme vogel!

Groetjes,

Lars

 
donderdag 5 februari 2009 pyrrhura molinae
 
"Hoi Hans en Grace

Ik wou even laten weten hoe het met de vogeltjes is. Het gaat erg goed! Ze zijn al zo ongelofelijk tam, dat heb ik met mijn vorige vogeltje in 19 jaar zelfs niet meegemaakt! Ze eten inderdaad als kamerolifantjes, ze zitten soms zo twintig minuten van het eivoer te snoepen! En ze poepen ook als kamerolifantjes trouwens! Vandaar ook wat je kan zien op die foto: we hebben even een dekentje om onze schouders gelegd ;-)

De eerste avond waren ze een beetje timide en kropen ze hoog weg in de kooi (ook omdat het al donker was denk ik, bedtijd), maar de dag erna waren ze al snel op ontdekkingsreis in hun kooi. Ze snapten eerst niet waar ze hun eten konden vinden, dus hebben we het ze uit onze handen boven de bakjes gegeven, want handen = eten dachten ze toen nog. Ondertussen kunnen ze het wel vinden! Ze trekken inderdaad erg naar elkaar toe, ze slapen samen, eten samen, kroelen samen, als de een van zn stokje op de grond springt (meestal de drukke eerst) springt de ander erachteraan, als de een naar ons toe vliegt dan volgt de ander! Nu zitten ze ook weer heerlijk dicht tegen elkaar aan te slapen. Echt heel erg lief!

.......

 

Nou, als we nog meer grappige foto's hebben zullen we ze doorsturen. En nogmaals bedankt voor de goede opvoeding.

Groetjes Yvette en Sander"

 
 
 29 december 2008 valkparkiet
 
hallo hans

Ik zou laten weten hoe het gaat met Oscar (de baby-valk ;-)). De eerste dag ging zeer moeizaam, hij vond me echt niet leuk na de verhuizing en heeft mn hele hand kapot gepikt toen ik hem uit de doos moest halen.
Maar... gelukkig gaat het sindsdien alleen maar steeds beter. Hij eet de trosgierst, maar ook zijn normale voer uit zijn bakje. Ook het drinken gaat erg goed. Groente en fruit snapt hij nog niet, ziet dat nog steeds niet aan als eten,m aar dat komt vast wel.
Ontdekt dat hij gek is op douchen, ik heb een plantenspuit, waar hij lekker voor gaat zitten als ik hem nat maak.

Dagelijks ben ik bezig geweest om hem op mn vinger te krijgen en sinds een paar dagen lukt dat. SInds afgelopen weekend mag ik hem zelfs helemaal aaien zonder dat ie wegvliegt. Dus vandaag maar ns gekeken wat er gebeurd als hij vanaf mn vinger mn arm omhoog de kooi uitloopt. Hij heeft heerlijk bij me gezeten, is 1x weggevlogen (noodlanding gemaakt), maar is vervolgens weer op mijn vinger komen zitten.

HIj is gek op de muziek die ik draai, gaat dan heerlijk mee zitten zingen. En al gemerkt dat ie het erg leuk vind als er bezoek is (wordt helemaal hyper en uitsloverig).
Om een lang verhaal dus kort te maken: hij doet het echt fantastisch. Ik geloof dat ie het naar zn zin heeft!

Fijne jaarwisseling!

groet monique kenter

 

 14 november 2008 valkparkiet lutino
 
Hallo lieve Hans en lieve Grace!
 
Ik las dit berichtje vandaag en dacht : Laat ik weer eens even vertellen hoe het gaat met Coco en mij. Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst contact opnam met jullie. Allereerst wil ik dat jullie weten dat het goed gaat met Coco. (Ik ben er nu trouwens zeker van dat Coco een mannetje is, ik heb getwijfeld voor een half jaar...) Ook gaat het goed met mij. Ik zit nu in de 4e klas van het gymnasium en heb Natuur & Gezondheid als profiel. Ehm... waar zal ik mee beginnen? Coco heeft veel geleerd tot nu toe. Hij kan "happy birthday" fluiten, hij kan een Afghaans melodietje fluiten en ook kan hij op een "flirtmanier" fluiten (haha, ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel). Het is een hele lieve vogel zoals ik in mijn laatste bericht zei. Ik heb een foto van Coco als bijlage toegevoegd aan dit berichtje.
 
Ik hoop dat alles goed gaat met jullie en met alle diertjes thuis. Ik hoor graag nog wat van jullie :).
 
Groetjes en veel liefs,
Nilab.
 
 27 september 2008 valkparkiet
 
Hoi Hans,
 
Ik wilde je even vertellen hoe het met (inmiddels omgedoopt tot) Mario gaat sinds we hem vorige week bij jou hebben gehaald.
Mario doet het werkelijk super en inderdaad hij is onwijs tam zeg!
Eten dat deed ie de eerste dagen niet in de kooi maar alleen in een bakje op schoot. Inmiddels weet hij gelukkig wel het voer te vinden in de kooi.
Drinken zie ik hem erg weinig doen, maar volgens mij is dat normaal toch?
Eivoer lijkt hij niets voor te voelen en laat het dan ook met rust. Inmiddels vermeng ik een beetje eivoer en zaad en kiezel in zn etensbakje.
Hopelijk krijgt hij er toch wat van binnen op deze manier.
Ik had alleen 1 vraag. Ik begrijp een bepaald geluid niet wat Mario erg veel maakt als hij bij me zit. Soms lijkt het haast wel een speenvarken. Wat houd dit geluid precies in?
Ik zal een link van een filmpje meesturen waarin hij dit geluid maakt (Maar hij kan het nog veeeeel harder)

 
Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor Mario, we zijn allemaal dol op hem!
 
Groetjes Linda
 
 
 10 augustus 2008 Begparkiet
 
Het gaat hartstikke goed. Gisteren heb ik Floris er voor het eerst uitgehaald.
Op mijn schouder en hoofd gezeten. Mijn hele gezicht werd onderzocht en hij flost ook mijn tanden en zit te wroeten tussen mijn lip en tandvlees en eet voer uit mijn mond.
Ik geef hem nog wel wat rust, af en toe mag hij er een poosje uit om de kamer e.d. te onderzoeken. 's middags slaapt hij nog een poosje van alle vermoeienissen.
.....

groetjes,
Konny

 

 6 juli 2008 pyrrhura hypoxantha
 
Hallo Hans en Grace,

We hebben eind april een jonge, handtamme pyrrhura hypoxantha bij jullie gekocht. We zijn er ontzettend blij jmee en de vogel heeft het erg naar z'n zin. We zouden nog wat foto's sturen van z'n nieuwe huis, dus die voeg ik hierbij.
We hebben ook een vraagje en hopen dat jullie advies kunnen geven. We gaan voor een weekje of 10 dagen met de auto op vakantie naar een huisje in Duitseland. Nu moeten we kiezen tussen de volgende twee dingen:
1) We brengen de vogel met z'n kooi naar vrienden, dus vreemde omgeving, vreemde mensen, maar wel vertrouwde kooi.
2) We kopen een kleinere reiskooi en nemen de vogel mee, dus vreemde omgeving, vreemde kooi, maar vertrouwde mensen.
Hebben jullie een idee wat het beste zou zijn voor onze vogel? Graag horen we jullie advies.

Met vriendelijke groet,
Louise Geevers en Mark Otting
 
 20 juni 2008 Halsbandparkiet
 
Hoi Hans en Grace,

Het gaat heel erg goed met Noobie en hij groeit als kool :-D Ik heb een hele grote kooi voor hem besteld en nieuw speelgoed en touwen en touwladders etc. Kooi is nog niet binnen, maar ik heb vandaag maar wat van die touwen aan de buitenkant van zijn tijdelijke kooi gedaan. Hij vindt het prachtig, en zijn nieuwe speeltje ook :-)

Hij is al een stuk minder schuw, gaat zelfs op mijn vinger staan en eet makkelijk uit mijn handen en mond. Hij fluit er af en toe heerlijk op los! Hier wat fotoos om te laten zien dat hij het naar z'n zin heeft hier.

Groetjes,
Alex
 
 09-06-2008 valkparkieten
 
Hoi Hans,

Ik wilde eventjes vertellen dat het ontzettend goed gaat met Pluck en Pino.
Ze vinden elkaar heel aardig en hebben elkaar nu helemaal geaccepteerd.
Ik ben heel benieuwd of Pluck, de lutino, nog een witter lijfje gaat krijgen.
Vanaf welke leeftijd krijgen zij hun verenpak wat ze behouden kwa kleur?

Pluck zit voor me op mijn computertafel en Pino, de grijze, op mijn schouder.
Ze zitten zich allebei lekker te poetsen en Pino begint de plantenspuit al leuk
te vinden, dan duikt hij naar beneden met zijn vleugeltjes wijd, echt heel leuk
om te zien. Pluck heeft nog steeds een beetje kale plek achter zijn kuifje. Gaat
dat weg naarmate hij ouder wordt? Pino heeft daar geen kale plek namelijk,
ook niet toen hij klein was.

Hoe gaat het met bobbeltje of hobbeltje? Is hij/zij nog bij jullie? Ik was benieuwd
hoe het met dat vogeltje ging en of je er misschien al een huis voor hebt gevonden.

Bijgaand stuur ik wat foto's van Pino en Pluck mee, deze heb ik vanavond snel gemaakt.

Bedankt voor deze lieve vogels.

Groetjes,

Yvette Willemse, Haarlem
 
 mei 2008 valkparkieten
 
Hier een aantal Foto's van de 2 valkparkieten zoals afgesproken, het
gaat goed met de vogels samen in de kooi ook tot nu toe.

Met vriendelijke groet,
Johan Muilwijk en Erika
 
 27 april 2008 valkparkieten
 

Hierbij een aantal foto's van pukkie en chico het gaat heel goed met de
vogels ze eten allebei hartstikke goed

met vriendelijke groet johan en erika

 

 

 
 13 februari 2008    Coco Rose Collie
 

Hierbij stuur ik jullie een paar foto's van onze coco zoals beloofd. Hij is heel lief maar zeer zeker ook ondeugend. Zijn kopje wordt al heel rood. in het begin waren het allemaal kleine rode plukjes maar nu wordt het steeds meer rood. als hij uit zijn kooi is volgt hij me overal.hij speelt met iedereen en als er visite is gaat hij eens heel nieuwsgierig bij hen kijken en schreeuwt eens als hij op hun schouder zit, net als of hij wil zeggen hier ben ik.
Ik heb nog een vraag, we hebben een nieuwe computer en nu ben ik mijn favorieten kwijt en daar stond ook jullie site met vogels op. Zouden jullie me a.u.b. het adres van de web site kunnen sturen. Ik heb namelijk een vriendin die ook heel graag een vogeltje wil hebben en ze wou eens op jullie site kijken. Ze heeft vroeger ook altijd een dwerg papagaaitje gehad en nu heeft ze Coco gezien en is ze weer helemaal gek van zo'n vogeltje'. En nu wou ik haar jullie site laten zien en nu ben ik hem kwijt. Alvast bedankt hier zijn een paar foto's van coco.

Groetjes van Anita,Bart en coco.

Met Vriendelijk Groet,
Anita Lardinois

 
 11 januari 2008  Cynthia en Rico Zonparkiet
Hallo,
ik zat in mijn inbox de verzonden e-mailtjes te bekijken en toen kwam ik deze tegen.
misschien dat u het leuk vind om te horen hoe het nu met de zonparkiet gaat die we bij u hebben gekocht.
Rico heeft eerst een jaar bij mijn oma gewoont, en woont nu door omstandigheden bij mij (haar kleindochter)
(wat ik geweldig vind, want heb zelf nog meer papegaaien).
Ik had vorig jaar ook contact met u gehad, en ben ook met mijn oma mee geweest om Rico te halen.
Met Rico gaat het super goed,
hij is heel aanhankelijk en wilt zoveel mogelijk bij je zijn.
Bij mijn oma heeft hij de laatste tijd wat minder aandacht gehad door omstandigheden,
maar dat haalt hij nu allemaal in.
ik probeer hem ook veel dingen te leren, zoals pootjes, opstappen, kusjes met geluidjes, douchen enz.
dit heeft hij bij mijn oma nog nooit gedaan.
en hoe gaat het met Rico zijn ouders? daar had ik toen eigenlijk niks over gehoord.
graag zou ik daar het een en ander over willen weten.
Ook zou ik het leuk vinden om te horen waar Rico zijn broer of zusje heen is gegaan.


Met vriendelijke groet,
Cynthia en Rico
december 2007 Rossi & Chico / valkparkieten
 
 
 27-04-2005 valkparkiet
"Hallo Grace,

We zijn zo blij met al die schatjes haha..

We hebben de kleine Knuffie genoemd, waarom we knuffelen hem plat!!

We hebben nog wat leuke foto's let niet op de tekst haha dat komt
doordat ik het ook op het vogelforum heb gezet...

Nogmaals bedankt voor die schatten

En let niet op die vieze pap, hierna is ze in bad geweest ;)

Gr Angelique "
 07-07-2005: Agaposnis Rose Collie
 
" Hey Hans,

Hier weer een berichtje van mij!
Het gaat heel goed met onze agapornis!

Hij komt op je hand zitten,  eet uit je mond en hand,
en komt naar je toe als je hem roept en roept ons ook!

groetjes Tessa"
 
 
Tue, 07 Jun 2005 15:38:11 Agapornis Rose Collie
 
Hallo Hans en Grace,

Ik wilde er daarstraks nog bij schrijven maar ik kreeg visite,en klikte per ongeluk op verzenden. Het gaat heel goed met onze vriend(in). hij luisterd ook al naar zijn naam,want als hij uit de kooi is en aan de planten wil eten ,dan roep ik binky nee,en gaat dan naar zijn kooi.Wat die website betrefd ik vind het goed hoor. Dit was dan een verslag van Binky.

De groetjes van ons:
fam Verheezen.

 

Sun, 1 May 2005 19:56:13 valkparkiet
 
Hoi Hans en Grace,

Het is alsof zij er altijd al is geweest! We hebben haar Lola genoemd en ze voelt zich helemaal thuis. Van onwennig gefladder is ze steeds beter gaan vliegen en ook op het gebied van klimmen en lopen zie je haar groeien. Al dat gestuntel is wel lachen hoor...

Ze zit veel bij ons, gaat nu uit haarzelf de kooi in om wat te eten, ze is nieuwsgierig en onderzoekt van alles. Ze vindt het ook leuk om voor het raam op een stokje te zitten, kijkt dan erg geinteresseerd in wat er buiten allemaal gebeurd. Lola is erg rustig, ondernemend en lief. Maakt zachte lieve geluidjes en slaapt echt overal heerlijk met kopje tussen de veren en op 1 pootje. Afgelopen vrijdag heeft Lola haar laatste pap gehad, ze had nog wel wat langer gewild denk ik, want ook overdag kon ze zodra we in een beker koffie of thee roerden weer mooi "vragen" om eten. Maar ik zet ze gewoon in de kooi bij het voer en dan is
het meteen goed. Wat opvalt is dat ze weinig drinkt, sinds paar dagen leid ik haar steeds naar het drinkbakje en drinkt ze wel wat.
Toch zie ik niet dat ze vocht mist. Moet ik hier iets mee en zo ja weet jij wat?
Het eikrachtvoer met beetje water pakt ze eigenlijk ook maar weinig, daarom doe ik ook zo wat eikrachtvoer door het vogelzaad.

Ze is flink aan het plukken, alle veertjes moeten goed zitten, ze verliest hierbij veel kleine "donsjes" kan ze al wat in de rui zijn??
Onder haar snavel vind ik dat ze weinig veren heeft, is dat normaal voor een jonge vogel, komt dat dan nog, of heeft dat een andere oorzaak?

Mijn kinderen zijn ook weg van haar, ze willen graag weten wanneer we haar 1-ste verjaardag kunnen vieren!!
Qua kleur wordt ze steeds mooier, het grijs op de borst wordt wat lichter en gevlekter en het kopje toch ietwat geeler, zeker rondom de ogen. Bij de vleugels is de tekening witter geworden.
Ze heeft ook heeeele scherpe nagels, kunnen wij daar iets aan doen, mag dat geknipt worden?? Zeker vandaag met het warme weer, zien onze schouders er lekker bekrast uit.
Lola slaapt trouwens niet op een stokje in de kooi maar gaat op de grond zitten, is dat normaal nog omdat ze zo jong is of moeten we daar wat mee?
Het is ondertussen een heel verhaal geworden, zou je mijn vragen willen beantwoorden?

Groetjes, ook van Lola!
Marian.

 

Wed, 14 Sep 2005 19:47:05 valkparkiet
 
Hallo
Ik had u beloofd over ongeveer een week nog even te laten horen hoe het met de valkparkiet gaat.
Met Otje gaat het goed en ik denk dat hij het hier heel erg leuk vindt.

Otje is er bijna heel de dag uit en wil heel de tijd kroelen, ook kan hij het goed vinden met mijn grasparkiet en zitten vaak naar elkaar te fluiten. Ook het pap voeren gaat prima, ik ben overgestapt naar 2 keer per dag voeren en dat gaat prima. Ik ben heel erg blij met Otje en hij is ontzettend lief ! Groetjes van Loes
 
Tue, 7 Mar 2006 14:04:20 Rose Collie
 
Hallo ik wil me even voor stellen ik ben rico(zo heet ik nu)
Ik ben 22-02-2006 met mijn nieuwe papa en mama mee naar huis gegaan.
En ik wilde u even laten weten hoe het met mijn gaat.
Dus bij deze een paar foto's.

De oude dame waar ik op zit is rocky de moeder kloek hier.
En de jonge kater is tijger echt een stoere man met een klein hartje. Ik heb nog niet op kruimel de andere kater gezeten maar dat zal ik nog wel doen hoor. Wand ik ben een echte boef hihi.
 

Ik stuur nog wel een keer een paar foto's naar jullie .
Bedankt voor het goede opvoeden.
Groetjes van rico

 

 

Reacties Vervolg

 

U kunt ook een berichtje plaatsen met foto's in het nieuwe Leden Gedeelte. Bent u nog geen lid? Meldt u dan GRATIS aan en ontvang regelmatig onze Vogel Video Tips en Adviezen.

Veel enthousiaste reactie's worden geplaatst door cursisten van onze Interactieve Vogel Trainings Cursus. Op het hieraan verbonden besloten forum worden ervaringen onderling uitgewisselt en kunnen ook uw vragen worden beantwoord m.b.t. het gedrag van zeer verschillende kromsnavels.

Gaat het altijd goed nadat vogels bij ons zijn opgehaald? Nee! Het houden van een wild dier in huis is en blijft een uitdaging. Wel doen wij er alles aan om te zorgen dat elke vogel op het moment van vertrek zo tam mogelijk is. Veel heeft te maken met gevoel hebben voor dit soort dieren, willen leren en niet altijd uitgaan van wat je zelf denkt dat het beste is. Verder moet je creatief zijn, want niemand heeft een 100% kant en klare blauwdruk liggen voor hoe je met een papegaai moet omgaan. Als jij zo'n dier wilt houden, ben je allereerst zelf verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling en gedrag.

Helaas zijn er af en toe toch mensen die dit laatste niet willen begrijpen en menen dat zelfs nadat ze maandenlang een vogel in huis hebben en er nog steeds niet in slagen het dier in hun 'gareel' te krijgen, de oorzaak daarvan bij ons neer te moeten leggen. Meestal zijn onze adviezen dan in de wind geslagen en krijgt de kweker de schuld van het gedrag van de vogel die door anderen als huisdier wordt gehouden en dus voortdurend wordt beinvloed door deze 'anderen'. Jammer, want met de uitgebreide toelichtingen en adviezen op onze site kun je ruim VOORDAT je een kromsnavel in huis neemt, zeer goed inschatten wat je te wachten staat en of een kromsnavel uberhaupt het juiste dier is voor jou.

Vervolgens verschuilt men zich anoniem op een of ander forum en begint allerlei negatieve onzin uit te kramen over ons of een andere kweker die natuurlijk niet anoniem zijn, maar met naam en toenaam in een negatief daglicht gezet worden. Ook hiervan hebben wij voorbeelden ter inzage. Het mag dan misschien niet commercieel verantwoord zijn, maar wij zetten ook dit soort 'reactie's' ter lering ende vermaak gewoon online.

 
Nieuwsbrief
 
Meld u aan voor onze Nieuwsbrief en ontvangt regelmatig GRATIS korte Video boodschappen vol met Tips om de kwaliteit van het leven van je vogel te verbeteren.

Ook blijf je zo op de hoogte van de geboortes van alle nieuwe babyvogels.

 

 

ContactDierenartsen | Faqs

©® tammevogels.nl 1984-2020 | Disclaimer | Privacy Policy | Voorwaarden | VLC