Zwartoor Papegaai

HOME | PRIJZEN | ACTUEEL AANBOD

 

 Bijgewerkt t/m  

 
 
 

Een van de leukste minst luidruchtige en vrijwel niet knagende papegaaien die je in huis kunt houden.

 

 

 
 

Zwartoor Papegaai
Pionus Menstruus/ Blue headed parrot

Het karakter van deze prachtige Zuid-Amerikaanse Zwartoorpapegaai is relatief rustig. Ze zijn veel minder luidruchtig dan bijvoorbeeld amazonepapegaaien. Ook hun knaaglust is minder dan die van de meeste andere soorten papegaaien.

Mits deskundig gesocialiseerd ( zoals geld voor alle papegaaien en parkieten) heb je hier een bijzondere, zeldzame en zeer exclusieve vogel aan die je niet snel elders zult tegenkomen.

 

 
   
Ze kunnen goed vliegen en klauteren. Hier moet je dus altijd rekening mee houden. Deskundig africhten en trainen na en/of tijdens de socialisatie is aan te bevelen, maar eigenlijk geld dat natuurlijk voor alle soorten.

Nu de week in gevangenschap in Eruopa langzaam vooruit gaat, is het verantwoord genoeg enkele van deze prachtige vriendelijke papegaaien tot huisdier te socialiseren.

Beslist geen alledaagse vogel waar iedereen mee loopt! Wel een ontzettend lief dier dat deskundig door ons in de priv?sfeer wordt gesocialiseerd. Beslist meer dan de moeite waard deze prachtige unieke vogel te houden als gezelschapsdier.

 
 

Voeding

Het accent ligt bij de Zwartoor Papegaai op vers voedsel, maar een goed zaad mengsel is prima als basis. De dagelijkse voeding moet globaal uit drie (gelijke) delen bestaan:* een goed (grof) zaadmengsel voor (grote) parkieten, eventueel aangevuld met maiskolven in halfrijpe toestand;

* een mengsel van kiemzaad, eivoer en universeelvoer. In een verhouding van 2:1:1. Nadat het kiemzaad is geweekt ( zeer goed spoelen i.v.m. voorkoming van schimmel vorming) kunnen hier het eivoer en het universeelvoer door worden gemengd;

* een mengsel van fruit (druif, sinaasappel, banaan, kiwi, vijg, kers, appel, peer, lijsterbes, pruim, rozenbottel e.d.) en groenten en onkruiden (o.a. wortel, spinazie, tomaat, witlof, andijvie, muur, paardenbloem).
Verder dienen de vogels altijd de beschikking te hebben over mineralen, grit, scherpe maagkiezel en sepia.
Daarnaast moet dagelijks vers drinkwater worden aangeboden waaraan eenmaal per week een multivitamine kan worden toegevoegd. Ook mag niet worden vergeten de vogels van tijd tot tijd verse wilgen- en fruittakken te geven. Hier zullen ze de bladknoppen en de schors van eten.

 
Voor uitgebreide info omtrent het houden van de Zwartoor Papegaai als huisdier bezoekt u het Vogel Leer Centrum
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

HOME | PRIJZEN | ACTUEEL AANBOD

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy

 

<