Rose Kaketoe

HOME | ACTUEEL AANBOD | PRIJZEN

 

 

 Bijgewerkt t/m

 

Klik altijd even op F5 (keyboard) om de laatste versie van deze pagina te laden

 

Op dit moment nog geen nestje, maar wel drukke vogels in het blok.

Voor meer details kunt u direct een
persoonijke mail ontvangen via DEZE link.

 

 

 

Meer uitgebreide info vind u in onze leden afdeling.

Mocht u besluiten een Rose Kaketoe bij ons te reserveren dan krijgt u automatisch levenslang toegang tot de VIP leden afdeling waarin een schat aan extra, voor anderen dus NIET toegankelijke, informatie beschikbaar is en door nieuwe updates ook steeds uitgebreid wordt.

Wilt u uw vogel gaan trainen of specifiek omtrent gedrag, het aanleren van vaardigheden en alles wat er verder komt kijken bij het op verantwoorde wijze houden van een in dit geval Rose Kaketoe dan kunnen we onze Papegaaienschool Online ( of dvd) cursus van harte aanbevelen. D.m.v. o.a. ruim 40 uur video materiaal leert u alle aspecten van zowel het trainen als het onder optimale omstandigheden als huisdier houden van een papegaai of parkiet. Lees meer

 

 

Bent u reeds bekend met onze werkwijze en voorwaarden?
Klik dan hieronder om direct een vogel te RESERVEREN.

Rose Kaketoe RESERVEREN

 

 

 

 
  
  
 

rose kaketoeDe Rose Kaketoe (Eolophus roseicapilla) is een van de meest voorkomende en wijdverspreide ondersoorten van de kaketoe familie. De Rose leeft meestal in het open land over het gehele vasteland van Australië, en is ook met succes  ingevoerd in Tasmanië.

 

In het algemeen, Roses zijn ongeveer 35cm lang en wegen ongeveer 270-350g. ze zijn lichtgrijs of donkerder grijs met een bleke grijze staart, roze gezicht en borst en een licht roze kuif. De huid rond de ogen is wit en kaal, en ze hebben grijze poten. Geslachten zijn vergelijkbaar, maar de man heeft een donker bruine iris, terwijl de poppen een meer mid-bruin of rode iris hebben.

 

In het wild zijn het zeer gezellige vogels en kunnen ze leven in groepen van meer dan 1000 papegaaien en ook samen met andere soorten.

 

 

Het houden van een Rose Kaketoe

Deze kaketoes zijn speelse papegaaien die veel energie hebben en goed kunnen leren spelletjes te doen, vaardigheden en de menselijke spraak na te bootsen. Hun levensduur is 20-40 jaar dus je gaat een verantwoordelijkheid aan voor lange tijd als je er een of meer als huisdier gaat houden.

Ze moeten dagelijks de gelegenheid krijgen buiten de kooi zich te vermaken in een vogel veilige ruimte. Soms kunnen ze luidruchtig zijn, maar in vergelijking tot andere kaketoe soorten zijn we dat betreft juist het meest populair, omdat ze veel minder lawaai maken.

Hier moet wel aan worden toegevoegd dat net als bij alle kromsnavels een deskundige socialisatie is vereist om het dier sowieso geschikt te krijgen voor een leven als huisdier, waarbij de uiteindelijke verzorgers goed op de hoogte dienen te zijn van hun verantwoordelijkheden.

Door de juiste kennis in huis te halen omtrent de natuurlijke behoeftes van deze dieren en hoe men daaraan op creatieve wijze kan voldoen in een huisdier situatie kan het eigenlijk niet anders of men heeft een buitengewoon gezellig, intelligent en prachtig dier in huis waar men gedurende zeer lange tijd van zal genieten.

 

Plaats een kooi altijd op een plaats waar de vogel kan communiceren met de andere bewoners. Een kooi is nooit groot genoeg, dus een eenvoudige regel is: hoe groter hoe beter.

Afwisseling van zitstokken, speelgoed, knaagmateriaal ter voorkoming van verveling en geluidsoverlast is belangrijk. Dit geld ook ter voorkoming van artritis, wat soms voorkomt bij deze vogels door te weinig beweging. Metalen roosters op de bodem van de kooi zijn altijd een goed idee om ze te vermijden lopen in hun eigen afval.

Voeding verstoppen in foerageer speeltjes werkt erg goed bijvoorbeeld. Om een goed beeld te krijgen van hoe men buiten het sociale contact en de training om kan zorgen voor een ideale omgeving en omstandigheden geven wij de Vogel Verrijkings Cursus die u gratis online kunt volgen: www.vogelverrijking.nl

 

Buiten de kooi zijn ze erg nieuwsgierig en onderzoeken ze alles met hun snavel, waarna de meeste voorwerpen onbruikbaar zijn voor enig (ander) doel.

Hebben ze hun speelgoed gesloopt, dan is dat een goed teken, ze hebben er van genoten. 

Roses hebben meer huidschilfers, de poederachtige substantie op hun veren, dan de meeste papegaaien en gaan graag regelmatig in bad. 3-5 keer in de winter maanden en 5-7 keer in de zomermaanden is volkomen normaal.

Je kunt ze ook voorzichtig sproeien met de plantenspuit en verschillende watertemperaturen uitproberen.

Niet baden kan leiden tot veren plukken waardoor maar blijven gladstrijken en op hun veren kauwen in een poging ze goed schoon te krijgen. Het kan ook een teken zijn van een onbalans in de voeding, of verveling.

 

 

Voeding

De basis bestanddelen van hun dieet moeten bestaan uit magere organische pellets, ze zijn gevoelig voor tumoren die ontstaan door te veel vet. Groenten, fruit en vleeswaren zijn ook van cruciaal belang voor een gezonde vogel met zaden en noten daarbij als traktatie.

Als uw vogel biedt kieskeurig over zijn groenten te zijn, kan het vaak helpen om ze te koken. Bijvoorbeeld, het koken zoete aardappelen is het zo zacht vervolgens verlaten afkoelen voordat aanbieden van het aan de vogel kan het beter verteerbaar voor hen te maken. Geen vers voedsel niet binnen 24 uur gegeten moet worden weggegooid.

Ze genieten er van hun voedsel te dompelen in het water, of gebruiken dit om iets hards te verzachten, dus het is belangrijk om een oogje houden op hun waterbak om te voorkomen dat bacteriën zich ontwikkelen.

 

Conclusie

Deze fantastische grote vogels zijn vol van karakter, nieuwsgierigheid en plezier, zijn mooi om naar te kijken en geweldig om mee te leven.

Denk aan de hoeveelheid huidschilfers afgegeven door hun veren. Dit kan problemen opleveren voor mensen met allergiën. Alleen door een goede ionisator is dit te voorkomen, omdat deze apparatuur alle stof uit de lucht haalt. Wat vaker stofzuigen is het gevolg.

De hoeveelheid geluid die ze kunnen produceren is niet ideaal als u in een ingebouwd appartement woont of buren heeft die hardhorend zijn.

Als je het juiste huis kan bieden aan een van deze vogels en ze de liefde en aandacht geeft die ze verdienen, zullen ze een prachtige toevoeging aan de familie zijn voor vele jaren.

Uiteraard worden onze jonge Rosés opgevoed door de ouder vogels en vervolgens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en deskundigheid door ons gesocialiseerd tot huisdier, voordat u ze bij ons ophaalt.

De aanschaf van een Rose Kaketoe is net als de aanschaf van een andere papegaai een beslissing waar u de komende 20 tot 40 jaar erg veel plezier van zult hebben, maar dus ook voor verantwoordelijk zult zijn. In elk geval is een Rose Kaketoe van ons op en top voorbereid met de best mogelijke basis voor een happy leven als huisdier.

 

 

 

 

 

 
 

KLIK HIER om uw Rose Kaketoe Baby te RESERVEREN

 
 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels?

Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan

 

 

 

 

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy