Meyer Papegaai

Home | Soorten | Reacties | Aanbod

 

 Bijgewerkt t/m  

 
Om een baby Meyer Papegaai uit het eerst
komende nestje te reserveren klikt u HIER.

 

 

 

Meyer Papegaai
Poicephalus meyeri meyeri

De kromsnavel waarnaar de afgelopen jaren het meest tevergeefs bij ons werd gevraagd, is de Meyer papegaai. Wanneer je maar 1 koppel hebt, ben je zuinig op de jongen en kweek je er alleen mee verder zonder ze de bestemming huisdier te geven.

In hun natuurlijke leefomgeving zijn deze dieren moeilijk te benaderen en vaak erg schuw.
Na deskundige socialisatie zijn ze echter uitermate geliefd geworden als huisdier. Ook het relatief lage volume dat ze produceren met hun natuurlijke roep is aangenaam voor de huiskamer, wat uiteraard meewerkt voor hun populariteit.

Het zijn geen moeilijke vogels om te verzorgen qua voeding, huisvesting en daginvulling, maar wel moet je er net als bij elke kromsnavel op letten dat de vogel zich nooit kan gaan vervelen.

 
   
Ze kunnen goed vliegen en klauteren. Hier moet je dus altijd rekening mee houden. Deskundig africhten en trainen na en/of tijdens de socialisatie is aan te bevelen, maar eigenlijk geld dat natuurlijk voor alle soorten.
 
 

Voeding

In hun natuurlijke leefomgeving voeden ze zich in hoofdzaak met granen, vijgen en zaden van verschillende bomen en struiken.
In gevangenschap doen de vogels het prima op een zaadmengsel voor grote parkieten die wordt aangevuld met eivoer, geweekte zonnebloempitten, gekookte of halfrijpe maïs, trosgierst, verse vruchten, pinda's, brood, vogelmuur, haver, appel, rauwe wortel, alsmede verschillende rijpe onkruiden. Indien de vogels jongen hebben dient al naar behoefte meer eivoer, brood, gekookte maïs, appel, rauwe wortel, trosgierst e.d.te worden verstrekt.

 
Voor uitgebreide info omtrent het houden van de Meyer Papegaai als huisdier bezoekt u het Vogel Leer Centrum klik hier
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

<