Zwartkop Caique
Pionites Melanocephala

HOME | RESERVEREN | AANBOD | WITBUIK CAIQUE | PRIJZEN

 

Bijgewerkt t/m


 

Klik hier voor de Caique Workshop Online

 
U kunt geen zwartkop caique reserveren totdat deze als beschikbaar hier staan aangegeven.*
 
 

 

Het op verantwoorde wijze als huisdier houden van een Caique vereist enige voorbereiding, kennis en stelt enige eisen aan uw woonsituatie. Moeilijk is het allemaal zeker niet, maar kan het wel worden als men niet weet waar men aan begint. In de Caique Workshop ontdekt u niet alleen alles wat iedereen zou moeten weten omtrent het houden van een Caique als huisdier, maar behoud u ook levenslang toegang tot een onuitputtelijke bron van informatie, tips en praktisch toepasbare adviezen. Alles komt aan bod van omgaan met gedrag, training t/m gezondheid en algeheel welzijn. Lees meer

"De Caique is met afstand de favoriete vogel
voor in huis wat ons betreft."

 

 

Hiervoor zijn veel redenen te noemen o.a.:

1. formaat uitstekend om te vliegen in gemiddelde huiskamer
   (lees: vogel MOET vliegen)
2. aangeboren karakter eigenschappen beantwoorden aan verwachtingen van  meeste mensen t.a.v. tamme vogel: speelsheid, contact zoeken, intelligent, ondernemend*
3. schitterende kleuren
4. van nature geen herrieschopper
5. van nature geen heel goede vlieger, liever klauteren
6. ondanks afwijkend dieet van veel fruit (suikers voor hoge energie level) gemakkelijk verkrijgbaar
7. leeftijd van 35 jaar en hoger is niet ongewoon, langdurig plezier
8. door aangeboren nieuwsgierigheid en leergierigheid is ook het aandeel aangeleerd gedrag goed onder controle te houden en te ontwikkelen
9. mensen zoeken vaak verschillende papegaaien a.d.h.v de verschillende eigenschappen, bij de Witbuik Caique vind je die vrijwel allemaal in 1 vogel terug.
10. door deskundige socialisatie leert de caique bij ons behalve met mensen ook goed omgaan met andere huisdieren, zoals hond, kat en andere kromsnavel soorten groot en klein.
 

* Dit komt uiteraard slechts tot uiting richting mensen indien de vogel ook deskundig tot huisdier is gesocialiseerd en er even deskundig mee omgegaan wordt daarna.

 
 

Bent u reeds bekend met onze werkwijze en voorwaarden?
Dan u u ook rechtstreeks een reservering plaatsen via onderstaande knop:

 
 

Pionites melanocephala melanocephala - Zwartkop caique

Caique's, zijn naar onze smaak de leukste Kromsnavels voor in huis. En als ik dat zeg, dan heb ik er ongeveer 30 verschillende soorten aan vooraf laten gaan.
Kijk maar eens naar onze workshop: www.caiqueworkshop.nl

De Zwartkop caique wordt vaker gekweekt dan de Witbuik caique, vooral omdat ze gewoonweg makkelijker aan het broeden gaan. Hierdoor ligt de prijs een stuk lager.

Er zijn wel wat verschillen te bespeuren tussen een tame zwartkop of witbuik die als huisdier wordt gehouden, maar beiden hebben de karakteristieke 'clowns mentaliteit' die alle Caique's hebben.

 

Of lees meer over de Caique in onze Leden Afdeling: KLIK HIER voor de Caique

De broedtijd duurt ongeveer 26 dagen, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden. Dan nog eens tussen 5 en 8 weken bij de ouders, voordat ze door ons worden gesocialiseerd tot huisdier. Gemiddeld kun je vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 10 weken tellen. Dit kan langer of korter duren, omdat we ons volledig richten op de individuele ontwikkeling van elke jonge vogel. Sinds de wetswijzigingen in 2013 en 2014 duurt de socialisatieperiode vele malen langer dan voorheen het geval was en geld elke overeenkomst voor reservering voor onbepaalde tijd, totdat de vogel beschikbaar is en aan vastgelegde kenmerken en voorwaarden voldoet. Het is sindsdien pas toegestaan een kromsnavel tot huisdier te socialiseren, nadat deze volledig zelfstandig is opgevoed door de ouder vogels. Pas dan mogen de jongen van de ouders worden gescheiden en kunnen ze eventueel tam worden gemaakt. Dit is een geheel ander proces dan voorheen en duurt in de meeste gevallen langer. U leest er meer over elders op deze site waar we details geven over onze werkwijze.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft. Op deze manier bereiken we al ruim 20 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.

*Wanneer vermeld is dat er noch eitjes noch jongen zijn, moet u dus rekening houden bij reservering op een langere onbepaalde wachttijd, omdat immers nog niet bekend is wanneer er weer jongen geboren zullen worden.

 

 

 

Voor info m.b.t. gereserveerde vogels vind u 24/7 alle updates in het vogel leer centrum.

LET OP: Dit zijn exclusieve zeldzame vogels,
u dient tijdig te
reserveren klik hier.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het volgens elders op deze site aangegeven en door ons gehanteerde criteria tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft.

De leeftijd van een witbuik caique tijdens de overdracht wordt dus door meerdere factoren bepaald en is onder de nieuwe wetgeving die sinds 2013 van kracht is en waarbij hand opfok verboden is, zeer moeilijk voorspelbaar geworden. Geheel afhankelijk dus van de ontwikkeling van elke individuele vogel afzonderlijk. Wat wel overduidelijk is, is dat er een veelvoud aan tijd, geduld, inzet, kennis noodzakelijk is om een eerst door de ouder tot zelfstandigheid opgevoede papegaai tot geschikt als huisdier te socialiseren.
Houd daar a.u.b. dus rekening mee voordat u ons d.m.v.
het plaatsen van een reservering de opdracht toe geeft.

Verder moet de genoemde ‘wachttijd’ in het juiste perspectief worden gezien.
Kromsnavels hebben een veel langere levensverwachting, waarbij voorbereiding op
een leven als huisdier van groot belang is. Degene die de vogel reserveert
wacht weliswaar, maar wij voeren de gegeven opdracht tot socialisatie 24/7
met het hele gezin uit tot aan de overdracht. Hetgeen een enorme grote opgave is,
zelfs met het kleine maximale aantal van 3 a 4 vogels tegelijk in de woonkamer.

Op deze manier bereiken we al ruim 20 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke en speelse houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

Zwartkop Caique reserveren

Let Op: Een Caique is geen vogel voor 'beginners'. Wat niet wil zeggen dat als u nooit vogels heeft gehouden u op voorhand geen Caique zou moeten nemen. Zorg echter dat u goed bent geinformeerd voordat u aan deze 'ara in het kwadraad' (wat betreft gedrag in elk geval) begint.

Toch is het houden van een Caique als gezelschapsdier in huis niet overdreven moeilijk. Je moet alleen van een aantal zaken goed op de hoogte zijn, zoals voeding, omgansvormen, natuurlijke behoeftes van jonge en volwassen vogels en vooral hun ietwat gevoeligheid voor stress.

Sowieso is het houden van tamme, gesocialiseerde vogels een hobby of 'vak' apart beslist in veel opzichten anders dan het houden van een hond of kat. Wat ons betreft veel leuker en een fantastische uitdaging om bezig te zijn met dieren die ook graag interactief met jou bezig willen zijn.

Hoe leuk het echt is en wat het u kost aan tijd, energie, inzet en geduld, maar vooral ook wat u er voor terug krijgt, laten we u uitgebreid zien in de Online Caique Workshop: www.witbuikcaiques.nl

 
 
 
 
 
 

Bent u reeds bekend met onze werkwijze en voorwaarden?
Dan u u ook rechtstreeks een reservering plaatsen via onderstaande knop:

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Bent u reeds bekend met onze werkwijze en voorwaarden?
Dan u u ook rechtstreeks een reservering plaatsen via onderstaande knop:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

 

 

 

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy

 

<