BRONSVLEUGEL PAPEGAAI

HOME | PRIJZEN | ACTUEEL AANBOD

 

 Bijgewerkt t/m  

 
 

De Bronsvleugel is directe 'familie' van de Zwartoor papegaai, maar wordt door velen aangemerkt als 'nog mooier'. Het is zeldzaam en uniek dat wij enkele jongen van deze soort de bestemming huisdier kunnen geven op dit moment.

 

 

Bronsvleugel Papegaai
Pionus Chalcopterus

Het karakter van deze prachtige Zuid-Amerikaanse papegaai die ook wel Bronsvleugel Papegaai wordt genoemd is bijzonder rustig. Anders dan deze Nederlandse benaming zou doen vermoeden, is het beslist een flinke vogel die een volwaardige papegaai genoemd mag worden. Ze komen o.a. voor in Brazillie en hebben dus in een aantal opzichten een Zuid Amerikaans karakter.

Ze zijn echter veel minder luidruchtig dan bijvoorbeeld amazonepapegaaien. In vergelijking met de Zwartoor Papegaai, directe familie, is de Bornsvleugel nog iets rustiger qua geluid. Ook hun knaaglust is een opvallend stuk minder dan die van de meeste andere soorten papegaaien.

Deze aangeboren (onveranderbare) eigenschappen zijn voor de liefhebber om te houden als huisdier geliefd. Mits deskundig gesocialiseerd (zoals geld voor alle papegaaien en parkieten) heb je hier een bijzondere, zeldzame en zeer exclusieve vogel aan die je niet snel elders zult tegenkomen.

De Bronsvleugel Papegaai uit Brazilie is bijzonder ondergewaardeerd als huiskamervogel, omdat er gewoon weinig van zijn in de BENELUX. Dat is weer te wijten aan de moeilijkheidsgraad van het kweken waar men o.a. flink ruimte voor nodig heeft.

De aangeboren eigenschappen van deze soort zijn al voldoende om hem direct als potentiele favoriete gezelschapsvogel voor in huis te kunnen bestempelen.

Van alle papegaaiensoorten is dit zo ver bekend de soort die het minst schreeuwt en het minst knaagt. Dat zijn direct de 2 belangrijkste aangeboren karakter eigenschappen die doorslaggevend zijn voor een huisdier. Laat staan dat het is aangeboren en dus nauwelijks aangeleerd hoeft te worden!

Uiteraard dient ook deze papegaai deskundig te worden gesocialiseerd, nadat deze door de ouder vogels is grootgebracht. Precies waarin wij ons hebben gespecialiseerd dus. Tijdens het socialiseren merken we de eerste dagen al wat een rust deze soort uitstraalt en wat een aanhankelijkheid er direct al is door het regelmatige contact voordat we ze naar binnen haalden.

Wat ons betreft onbegrijpelijk dat deze vogel nog relatief onbekend is als tamme papegaai. De kleuren zijn ongekend mooi en lijken wel steeds te veranderen naarmate het licht anders valt.

Ook qua voeding is het geen moeilijke vogel en last but not least, hij is zeer betaalbaar ook voor de wat kleinere beurs.

Ik voorspel dus zomaar dat we binnen enkele dagen na het bekend maken van de socialisatie van de Bronsvleugel papegaai direct een wachtlijst zullen hebben!

 
 
 
 
Bent u reeds bekend en akkoord met onze werkwijze en voorwaarden? Dan kunt u de vogel ook direct reserveren via onderstaande knop:
 

 
   
Ze kunnen goed vliegen en klauteren. Hier moet je dus altijd rekening mee houden. Deskundig africhten en trainen na en/of tijdens de socialisatie is aan te bevelen, maar eigenlijk geld dat natuurlijk voor alle soorten.

Nu de week in gevangenschap in Eruopa langzaam vooruit gaat, is het verantwoord genoeg enkele van deze prachtige vriendelijke papegaaien tot huisdier te socialiseren.

Beslist geen alledaagse vogel waar iedereen mee loopt! Wel een ontzettend lief dier dat deskundig door ons in de prive sfeer wordt gesocialiseerd. Beslist meer dan de moeite waard deze prachtige unieke vogel te houden als gezelschapsdier.

 
 

Voeding

Het accent ligt bij deze op vers voedsel, maar een goed zaad mengsel is prima als basis. De dagelijkse voeding moet globaal uit drie (gelijke) delen bestaan:* een goed (grof) zaadmengsel voor (grote) parkieten, eventueel aangevuld met maiskolven in halfrijpe toestand;

* een mengsel van kiemzaad, eivoer en universeelvoer. In een verhouding van 2:1:1. Nadat het kiemzaad is geweekt ( zeer goed spoelen i.v.m. voorkoming van schimmel vorming) kunnen hier het eivoer en het universeelvoer door worden gemengd;

* een mengsel van fruit (druif, sinaasappel, banaan, kiwi, vijg, kers, appel, peer, lijsterbes, pruim, rozenbottel e.d.) en groenten en onkruiden (o.a. wortel, spinazie, tomaat, witlof, andijvie, muur, paardenbloem).
Verder dienen de vogels altijd de beschikking te hebben over mineralen, grit, scherpe maagkiezel en sepia.
Daarnaast moet dagelijks vers drinkwater worden aangeboden waaraan eenmaal per week een multivitamine kan worden toegevoegd. Ook mag niet worden vergeten de vogels van tijd tot tijd verse wilgen- en fruittakken te geven. Hier zullen ze de bladknoppen en de schors van eten.

 
 
Bent u reeds bekend en akkoord met onze werkwijze en voorwaarden? Dan kunt u de vogel ook direct reserveren via onderstaande knop:
 

 
 
 
Voor uitgebreide info omtrent het houden van de Bronsvleugel Papegaai als huisdier bezoekt u het Vogel Leer Centrum ( binnenkort info beschikbaar)
 

 

 

 
 

Voorbeeld Video's:

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

HOME | PRIJZEN | ACTUEEL AANBOD

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy

 

<