BONTE BOER/SENEGAL PAPEGAAI

HOME | RESERVEREN | VERZORGING | AANBOD | PRIJZEN


 

Bijgewerkt t/m

Klik altijd even op F5 (keyboard) om de laatste versie van deze pagina te laden

 

U kunt ten alle tijden een bonte boer reserveren. Houd altijd rekening met een 'wachttijd' die allereerst gebaseerd is op de status van de vogel op het moment van reservering. Op dit moment zijn er dus nog geen eitjes of jongen. Gedetailleerde uitleg over deze werkwijze vind u elders op deze website.

 

 

 

 

 

LET OP:

Voor info m.b.t. gereserveerde bonte boeren
vind u 24/7 alle updates in het vogel leer centrum
.
Op deze pagina vermelden we dus uitsluitend beschikbare vogels.

 


Hoe reserveren precies werkt, leest u hier

De broedtijd duurt ongeveer 26 dagen, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden als er vermeld staat dat er eitjes zijn.
Dan nog eens tussen 6 en 10 weken bij de ouders, of zolang als noodzakelijk om geheel zelfstandig te kunnen functioneren, voordat ze door ons kunnen worden gesocialiseerd tot huisdier. Gemiddeld kon je voorheen vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 10 weken tellen. Aangezien er per 2013 geen hand opfok meer mag worden toegepast volgens Nerderlandse wetgeving kan deze periode nu (veel) langer duren, omdat we ons volledig richten op de individuele ontwikkeling van elke jonge vogel en deze net als bij mensen baby's niet per definitie allemaal hetzelfde reageren en ontwikkelen. Het is nu zaak van een zo goed als wilde vogel een huisdier te 'maken' dat zich thuis weet tussen de mensen. Dat is een ingewikkelder en vooral langduriger taak dan het met de hand grootbrengen van een kromsnavel, zoals dat overal elders ter wereld altijd gebruikelijk was en is. Een tussenliggende periode vanaf het moment van reservering tot de uiteindelijke overdracht t/m een jaar of 2 is daarom niet uit te sluiten, zeker nu er een wachtlijst is van 5. Dit betekend dat u op dit moment aanspraak maakt op de 5e vogel die geboren zal worden bij reservering. Meer tijd, inzet en vooral geduld wordt dus verlangd van alle partijen. Houdt hier aub rekening mee, voordat u een vogel reserveert.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft. Op deze manier bereiken we al ruim 17 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.  

Let Op: Onze Bonte Boertjes zijn erg populair, vanwege de zuiverheid van het ras en de intensieve deskundige socialisatie waardoor ze extreem tam zijn zodra je de vogel kunt ophalen.

Wacht daarom niet met reserveren tot ze klaar zijn voor vertrek, want het komt vrijwel nooit voor dat ze dan nog niet gereserveerd zijn.

Zodra ze helemaal zelfstandig zijn, en dus door ons opgevoed en gesocialiseerd na de periode dat ze bij de ouders zijn opgegroeid mogen ze verhuizen.

Ze zijn bij vertrek altijd nog in de 'kleuter fase' al is vooraf om hierboven vermelde redenen niet exact vast te stellen wat de exacte leeftijd van een individuele vogel zal zijn op het moment dat deze wordt gereserveerd tijdens de status 'volgend nest', 'eitjes', 'pas geboren' en bij de ouders'. Zodra de vogel de status heeft 'in socialisatie' kan soms bij benadering worden ingeschat wat de leeftijd bij overdracht ongeveer zal zijn. Dit kan varieren van minimaal 12 weken tot een jaar. afhankelijk in de eerste plaats van wanneer ze 100% zelfstandig kunnen overleven en in staat zijn zelfstandig voldoende voeding tot zich te nemen en daarnaast het papegaai eigen zelfstandige gedrag vertonen.

 
 

 

 
FOTO ALBUM:
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

Veel reacties over de gele veertjes op de kop, maar nee die blijven meestal niet...
De oranje kleur bij dit koppel wordt wel heel bijzonder mooi diep, dus bijzonder mooie bonte boertjes zijn het zeker.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

De Bonte Boer of Senegal Papegaai:

NL : Bonteboer 
Lat : Poicephalus senegalus senegalus   
Eng : Senegal Parrot
Du :  Mohrenkopfpapagei
Fr : Perroquet du S??al

Lengte :  ca 23 cm
Gewicht : 145 gram    
Herkomst : Senegal, Kameroen, midden en west Afrika.
Cites: nee
Geslacht : De man heeft vaak een wat forsere kop en oogt helemaal wat breder en steviger dan de pop. Het hangt er natuurlijk van af met welke individuele vogel je te maken hebt.

Leeftijd bij deskundige verzorging in gevangenschap: 30 - 35

Als Gezelschapsdier:

Mits deskundig gesocialiseerd zijn Bonte Boertjes prettige huisgenootjes die voor veel plezier zorgen. Ze zijn aardig intelligent, kunnen veel leren en onthouden en zijn altijd in voor een spelletje. Hun natuurlijke geluid is zeer te verdragen en zal zelfs als wilde vogel niet snel tot 'kiespijn' leiden, dit in tegenstelling tot het natuurlijke geluid van bepaalde andere kromsnavels van dit formaat.

In tegenstelling tot veel andere kromsnavels van dit formaat is de bonte boer echt helemaal een papegaai en wordt deze vogel officieel ook tot de (kleine) papegaaien gerekend.

Onze Bonte Boertjes zijn tot ver in het buitenland beroemd. Hoe dat komt kun je lezen in het leden gedeelte...

Lees meer over de bonte boer ...klik hier

Ze zijn bij vertrek altijd nog in de 'kleuter fase' al is vooraf om hierboven vermelde redenen niet exact vast te stellen wat de exacte leeftijd van een individuele vogel zal zijn op het moment dat deze wordt gereserveerd tijdens de status 'volgend nest', 'eitjes', 'pas geboren' en bij de ouders'. Zodra de vogel de status heeft 'in socialisatie' kan soms bij benadering worden ingeschat wat de leeftijd bij overdracht ongeveer zal zijn. Dit kan varieren van minimaal 12 weken tot een jaar. afhankelijk in de eerste plaats van wanneer ze 100% zelfstandig kunnen overleven en in staat zijn zelfstandig voldoende voeding tot zich te nemen en daarnaast het papegaai eigen zelfstandige gedrag vertonen.

 

Direct Reserveren 

 
 

 

Direct Reserveren

 
 

fotos vorig nestje:

 

Direct Reserveren

 

 

 

 

 

 

Direct Reserveren

 

 

 
 
 

De Bonte Boer is gemiddeld 23 cm groot. Het voorhoofd en schedel is donkergrijs, aan de wangen iets lichter, de rug en de borst (in een punt uitlopend) zijn groen, De buik is van geel tot bijna rood (het onderscheid tussen de ondersoorten). De vleugels zijn olijfgroen , de staart is bruinolijfgroen, de snavel is zwartgrijs, de iris is geel en de poten zijn grijsbruin.

De Bonte Boer is onderverdeeld in 3 ondersoorten. De verschillen zitten in de kleur van de buik.
De latijnse benamingen van de verschillende bonte boeren zijn als volgt:

Poicephalus senegalus senegalus = Geelbuik

Poicephalus senegalus mesotypes = Oranjebuik

Poicephalus senegalus versteri = RoodbuikHet Verschil tussen man en pop
Bij de drie soorten hebben de mannen meestal een wat grotere kop en zijn ze verder ook wat zwaarder gebouwd. Er wordt wel gezegd dat ook de kleuren wat verschillen, maar dat vindt ik zelf een onbetrouwbare manier van onderscheid maken. Er zijn gewoonweg te veel uitzonderingen geconstateerd.

Wat betreft het gedrag van de kweekvogels is het wel opvallen dat de dames zich wat drukker gedragen dan dan mannen. Ze kunnen flink actief zijn, terwijl de man zijn zaken eens rustig beziet.Natuurlijke Leefomgeving

Vijgen en zaden van verschillende bomen en struiken behoren tot het favorite menu van de Senegal papegaai. Ze worden aangetroffen zowel in koppeltjes als in grote groepen tot zo'n 20 exemplaren tegelijk. Ze trekken dan samen op en doen verschillende dorpen en boerderijen aan waar altijd wel wat graan en andere overblijfselen van de oogst op te scharrelen zijn.

Zo kunnen ze ook behoorlijke schade aanrichten in de akkerbouw en zijn daarom minder geliefd bij de boeren.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 
 
 

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy