PAPEGAAI of PARKIET KOPEN?

OVERZICHT WORDT DAGELIJKS BIJGEWERKT, IS DUS ALTIJD ACTUEEL 

HOME | VRAGEN | NIEUWS | PRIJZEN | MEER

PAPEGAAIEN PROJECT | WEBWINKEL | BEZORGEN

Bent u vaak van Huis? Voor veel vogels is het dan beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Vraag u echter in dat geval eerst af waarom u dieren wilt houden als u er toch niet van kunt genieten. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam, mits er op bijbehorende wijze mee omgegaan wordt.


video:

 
 

WERKWIJZE IN HET KORT

 

Voordat we verdere uitleg geven omtrent onze hobby van het houden van tamme papegaaien en parkieten zouden we iedereen willen adviseren voordat men een papegaai koopt, of parkiet natuurlijk en daarmee dus aan deze hobby begint de BirdBox PapegaaienSchool te volgen.
Er komt namelijk zoveel bij kijken waar je als buitenstaander gewoonweg geen weet van KUNT hebben dat we de afgelopen ruim 20 jaar hebben gezien dat op z'n minst een bepaalde basiskennis van levensbelang is. Tegelijkertijd geldt dat ook voor het ter uw beschikking hebben van mensen met meer ervaring hierin dan uzelf.
Precies deze zaken zijn nu voor iedereen binnen handbereik met de BirdBox Papegaaienschool.
Ik zou zeggen, doe er uw voordeel mee en bespaar uzelf en een eventuele vogel als huisdier een hoop ellende en een berg kosten.

 

Let op:
Alle reserveringen vanaf 1 december 2021 betreffen vogels die vanaf seizoen 2022 worden geboren. Immers tijdens de winter worden vrijwel geen jongen geboren.

Zodra er vogels beschikbaar zijn, die niet al voor maart 2022 zijn gereserveerd, worden deze hier op deze pagina geplaatst. Reserveren voordat een vogel geboren is, is niet meer mogelijk per 1 maart 2021. Zie mededeling.

 

Papegaaien en Parkieten in Nederland

Iemand die in Nederland (of waar dan ook) papegaaien en/of parkieten in een voliere houd als liefhebberij heeft als hij de dieren goed verzorgt grote kans op nageslacht. Gemiddeld krijgt 1 koppel kromsnavels 4 jongen per nest. In plaats van 2 heeft men dan opeens 6 vogels. Gezien de veelal beperkte ruimte die men in ons land tot zijn beschikking heeft voor het uitoefenen van een hobby zal het nageslacht als resultaat van succesvolle uitoefening van deze hobby meestal en/of grotendeels elders moeten worden ondergebracht.

Dit gebeurd op verschillende manieren. Men kan jonge vogels ruilen, verkopen of zelf houden. Men kan de vogels na opvoeding door het ouder koppel verder onaangeroerd overdragen of men kan een aantal van de jongen na opvoeding door het ouder koppel geschikt maken om als huisdier gehouden te kunnen worden. Dit laatste is een dusdanig ingrijpende klus dat het als een andere hobby kan worden beschouwd dan alleen het houden en/of kweken in volieres. Wij zijn over ruim 20 jaar gerekend in beide disciplines gespecialiseerd geraakt. We kunnen dus zowel voliere vogels als tamme vogels overdragen aan derden. De vraag bepaald hier de focus.
 

Graag of niet

Los van een eventueel aanwezige wachtlijst die er op enig moment kan zijn, doordat een aantal exemplaren van een bepaalde soort al op voorhand is gereserveerd, was het bij ons altijd mogelijk een vogel te reserveren. Door een aantal individuen die daar gebruik van maakten door een reservering te plaatsen en deze vervolgens wanneer het in hun beleving 'allemaal te lang ging duren' laster en smaad campagnes zijn gestart, hebben wij besloten vanaf 1 maart 2021 geen vogels meer te laten reserveren op voorhand. Worden er jongen geboren die nog niet voor 1 maart zijn gereserveerd dan plaatsen we deze op de site en kan men deze reserveren. Binnenkort plaatsen we hier de namen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, zodat u ze zelf kunt bedanken, uiteraard met naam, adres, telefoon en email erbij vermeld.

We hadden dit zo ingesteld, vanwege de grote vraag naar onze deskundig tot huisdier gesocialiseerde papegaaien en parkieten en de hieruit voortvloeiende correspondentie die vanwege de populariteit tot dagtaak werd verheven. Tegelijkertijd omdat wij als hobbykwekerij per kweekseizoen slechts een zeer beperkt aantal vogels voor overname ter beschikking hebben.

Zodoende hoefde er o.a. niet meer voortdurend gecorrespondeerd te worden over welke vogel wanneer beschikbaar is. Deze informatie staat namelijk dagelijks actueel op DEZE webpagina. Status en updates m.b.t. gereserveerde vogels staan niet op deze website, maar plaatsen we in de speciaal daarvoor ontworpen en onderhouden leden website.

Is er op enig moment geen eitje noch jong beschikbaar volgens het overzicht dan kon nog steeds gereserveerd worden. men moest dan echter rekening houden met een op dat moment NIET te bepalen datum van overdracht aangezien nog niet bekend is wanneer er überhaupt eitjes gelegd gaan worden, laat staan jongen geboren worden. Verder is het o.a. soort- en ondersoort gebonden hoelang een te verwachten periode kan duren van reservering tot aan de overdracht.

Lees verder

 

 
 
 

Ververs deze pagina VOORDAT u verder leest!
(meestal ziet u dan pas de nieuwste versie!)

 
LET OP: de inhoud van deze pagina kan per uur veranderen!
voor uitleg klik HIER
 

LET OP: Heeft u al een vogel gererveerd?
Ga dan voor de status en updates naar het LEDEN GEDEELTE.
Onderstaand overzicht betreft uitsluitend NIET GERESERVEERDE EN DUS BESCHIKBARE VOGELS.

 
 

VOOR KWEEK- EN VOLIEREVOGELS KLIK HIER

 
 

Honderden unieke video's online KLIK HIER

 
 
         
 De Online Supermarkt voor uw Papegaai en Parkiet.
Van liefhebbers voor liefhebbers met uitsluitend beproefde artikelen!

 
         
         
         
         
Jonge Vogels met een handicap        
         
         
         
TAMME VOGELS 1 JAAR EN OUDER:
 
Heel af en toe is er een tamme papegaai of parkiet beschikbaar die om uiteenlopende redenen naar een nieuwe plek op zoek is.
Tenzij anders vermeld, betreft het altijd vogels die ooit door ons zijn gesocialiseerd. Door de vorige eigenaar zijn ze goed behandeld, waardoor ook hun gedrag nog steeds zeer vriendelijk is t.a.v. mensen. Dat is een voorwaarde om ze hier te vermelden.
Wij ruilen in principe nooit vogels in o.a. vanwege ruimte gebrek. Dit betreft dus altijd een bijzondere situatie, waarvoor een uitzondering is gemaakt.

Let Op: Dit betreft NIET de vogels die via onze bemiddeling worden aangeboden op de speciaal daarvoor bestemde pagina.

 
 
SOORT geboren aantal

BESCHIKBAAR per

Prijs

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
         
 De Online Supermarkt voor uw Papegaai en Parkiet.
Van liefhebbers voor liefhebbers met uitsluitend beproefde artikelen!

 
         
         
         
 

KLIK HIER voor een videoverslag van een EXPERIMENT
dat we deden m.b.t. het gedrag van een jonge papegaai NA de overdracht
naar de nieuwe eigenaar...

 

 
         
         
 

OVERZICHT VOGELS DIE WAT HULP VRAGEN:

 

         
 

TOELICHTING:

Soms worden ook papegaaien en parkieten geboren met een handicap of lichte afwijking. Wij zijn niet van het 'de nek omdraaien', zoals helaas vaak de gewoonte is bij kwekers die onvolmaakte vogels in een nest aantreffen.

Een papegaai of parkiet met een scheve poot, beschadigde snavel, zonder nagel, met 1 poot of een ander gebrek heeft ook recht op een goed leven.

Anders dan bij gebruiksartikelen met een 'schoonheidsfoutje' zijn de kosten voor een vogel met een gebrek voor de 'verkopende partij' vaak (veel) hoger dan bij een gezonde vogel, omdat dierenartsen er vaak aan te pas zijn gekomen al was het maar om te beoordelen wat er aan mankeert. We hoeven hier waarschijnlijk niet uit te leggen dat hier vaak hoge rekeningen worden gepresenteerd.

We bieden geen vogels aan waarvan na de overdracht nog dierenarts consulten te verwachten zijn. Een vogel met 1 poot, een scheve poot of met een of meerdere nagels te weinig hoeft daarvoor niet (meer) naar de dierenarts. Met wat extra hulp middelen, zoals een trapje, extra stokken enz kan zo'n vogel zich prima redden.

Ondanks dat wij vaak juist extra kosten hebben gemaakt, brengen wij deze niet in rekening, maar bieden dergelijke vogels zelfs aan voor een (veel) lagere prijs als u ons kunt overtuigen dat het dier bij u optimaal zal worden verzorgd.

In het overzicht hier onder (dus NIET hierboven) vind u nu en dan vogels die geboren zijn met een kleine afwijking, maar zich met weinig hulp prima kunnen redden.

Heeft u interesse, stuur dan een berichtje via het contact formulier met vermelding van de betreffende vogel en hoe u deze denkt te gaan verzorgen.

Heel af en toe kunnen we zelfs onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden de vogel voor een symbolisch bedrag overdragen. Mocht u besluiten toch een tegemoetkoming in de eventueel gemaakte dierenartskosten te willen geven dan is dat uiteraard welkom en kan dat weer worden aangewend om andere vogels met een handicap te helpen.

 
         
         
         
 

BESCHIKBAAR ZOLANG HIER VERMELD:

 
         
  SOORT: GEBOREN:AANTAL: OMSCHRIJVING: 
         
          
         
         
         
         
  Interesse? Neem contact op      
         
         
         
         
         
         
         
OVERZICHT KWEEK-KOPPELS & VOLIERE VOGELS

Soort

 geboren

 aantal

 Beschikbaar

 Prijs

         
         
Diverse Koppels

Koppels / niet tam

      
         
   

KLIK HIER

    
         
         
         
         
         

 
LET OP: Wanneer van een nestje alle jongen/eitjes gereserveerd zijn,
worden deze hier NIET op deze pagina vermeld,
maar vind u de updates in het leden gedeelte.
 
 

 

VOOR KWEEK- EN VOLIEREVOGELS KLIK HIER

 
 
 

 
 WAT BETEKENT WAT?
 
 

Wanneer het * eitjes betreft, staat in kolom 1 vermeld wanneer ze zijn gelegd.
Betreft het jongen dan staat in kolom 1 vermeld, wanneer ze zijn geboren.
Zo kan het dus bijvoorbeeld gebeuren dat u de ene keer ziet staan: week 7/8 ( eitjes gelegd) en de andere keer week 10/11 ( jongen geboren) bij dezelfde vogel.

Staat er ** in de tweede kolom achter het getal, dan zijn deze eitjes in principe gereserveerd, maar in afwachting van ontvangst v/d aanbetaling. Is deze na 24 uur niet ontvangen dan zijn de vogels alsnog beschikbaar om te reserveren.

Wat bedoelen wij met 'beschikbaar'?

In het bovenstaande actuele overzicht ziet u in tabel vorm de 4 verschillende betekenissen van het woord 'beschikbaar', namelijk:

 1. wij kweken met deze soort ( = geen data achter de vogel, u kunt alleen op voorhand reserveren)
 2. deze soort heeft nu bevruchte eitjes ( = achter het getal staat een *)
 3. deze soort heeft nu jongen ( = achter het getal staat niets)
 4. wij kweken met deze soort en 1 v/d koppels is actief in het nestblok( = velden zijn geel zonder data, wat meestal resulteert in eitjes/jongen, u kunt alleen op voorhand reserveren)

 

 
 

 
Wanneer kan ik mijn vogel ophalen?
 

Volg de status en updates van uw vogel in het VIP leden gedeelte
waar u direct na reservering 24/7 toegang toe heeft gekregen.

 
 
 
Papieren/Documenten?

Bij alle vogels boven de 550,- ontvangt elke nieuwe eigenaar
van ons automatisch ( inclusief dus) de officiële certificaten voor gezondheid en geslacht.
Dit betekend dat al deze vogels extra tests ondergaan,
voordat ze ons verlaten. Verder worden alle koppels jaarlijks getest en zijn onze kweekruimtes
binnen en buiten hermetisch afgesloten, waardoor invloeden van buitenaf
tot een minimum worden beperkt.

 

 
 

LET OP: Dit actuele overzicht betreft BESCHIKBARE vogels, dus NIET de reeds gereserveerde vogels. 

VOORBEELD:

5 vogels in een nest en 3 beschikbaar, betekend niet altijd automatisch dat uw gereserveerde vogel bij de 2 niet beschikbare zit. We kunnen ook een jong zelf houden of er kan tussentijds nog een ei bij gelegd worden. We houden een apart en zeer nauwkeurig overzicht bij van alle gereserveerde vogels in de VIP leden afdeling. Direct na het plaatsen van een reservering heeft u daar volledige toegang toe. Heeft u een vogel gereserveerd dan is dat dus de plaats om de ontwikkeling van uw vogel te volgen.

Staan er 3 beschikbaar, reserveert u een vogel en staan er daarna nog steeds 3 of zelfs meer beschikbaar dan betekend dit dat:

1. het overzicht nog niet is bijgewerkt

2. er ondertussen nog een ei is gelegd

3. er nog een jong beschikbaar is gekomen ( moeten we bijvoorbeeld een pop hebben en blijken er alleen mannen te zijn dan kan er nog een beschibare vogel worden toegevoegd, nadat u gereserveerd heeft, soms komt er door annnulering weer een vogel beschikbaar.)

Uiteraard zijn alle kolommen dagelijks actueel en is het 100% duidelijk en gegarandeerd, voordat u een reservering plaatst of het gaat om een 'reservering op voorhand', een reeds gelegd en bevrucht eitje (=*) of een reeds geboren vogel. Lees meer over reserveren.

Wanneer het *eitjes betreft, staat in kolom 1 vermeld wanneer ze zijn gelegd.
Betreft het jongen dan staat in kolom 1 vermeld, wanneer ze zijn geboren.
Zo kan het dus bijvoorbeeld gebeuren dat u de ene keer ziet staan: week 7/8 ( eitjes gelegd) en de andere keer week 10/11 ( jongen geboren) bij dezelfde vogel.

Wat bedoelen wij met 'beschikbaar'?

In het bovenstaande actuele overzicht ziet u in tabel vorm de 4 verschillende betekenissen van het woord 'beschikbaar', namelijk:

 1. wij kweken met deze soort ( = geen data achter de vogel, u kunt alleen op voorhand reserveren)
 2. deze soort heeft nu bevruchte eitjes ( = achter het getal staat een *)
 3. deze soort heeft nu jongen ( = achter het getal staat niets)
 4. wij kweken met deze soort en 1 v/d koppels is actief in het nestblok( = velden zijn geel zonder data, wat meestal resulteert in eitjes/jongen, u kunt alleen op voorhand reserveren)
 

 
TIP:

Voordat u ons mailt om 'te komen kijken', kunt u door de info in onderstaand overzicht ook zelf inschatten of we al in huis gestart zijn met het socialisatie proces en een bezoekje dus de moete waarr zal zijn of dat de kleintjes ( of eitjes!)  nog bij de ouder vogels verblijven en ook wijzelf de vogels niet moeten storen.

 

Welke kromsnavels hebben wij o.a. NIET?

Agaporniden, Grasparkieten, Bourkes, Rosella's, Alexanderparkiet e.a.

 

 
BELANGRIJKE MEDEDELING

De praktijk leert dat velen van u er voor kiezen om direct de vogel van uw keuze via onze site te reserveren, zodra deze als beschikbaar staat aangegeven in het onderstaande overzicht. Zodra de betreffende aanbetaling op onze rekening is bijgeschreven, is de vogel gereserveerd en wordt onderstaand overzicht DIRECT aangepast.

Zelf geven we er meestal de voorkeur aan, wanneer u eerst een persoonlijk bezoekje brengt, maar omdat hier altijd een afspraak voor gemaakt moet worden, gaat daar dus tijd overheen. Wij kunnen helaas niet voorkomen dat iemand anders in die tussentijd via de site de vogel al reserveerd. Het beste kunt u dus bij vertrek voor alle zekerheid nog even een mailtje sturen als u de betreffende vogel niet vooraf heeft gereserveerd.

Onze tijd is uiterst kostbaar en geven ons meer dan 100% met passie voor deze hobby. Mocht u echter na het bestuderen van onze informatie en/of het zien van de vele honderden video's op o.a. YouTube twijfelen aan de betrouwbaarheid, dan verzoeken we u vriendelijk dit niet de reden voor een bezoek te laten zijn, maar uw vogel dan elders aan te schaffen.

 
 
 
 

 
 De Online Supermarkt voor uw Papegaai en Parkiet.
Van liefhebbers voor liefhebbers met uitsluitend beproefde artikelen!

 
 
 
 
Met '*' achter het aantal, betekend: 'bevruchte eitjes'

Zonder '*' betekend: 'reeds geboren jongen'.

Is een veld geel zonder tekst, dan is er activiteit waargenomen in het nestblok ( nog geen eitjes) 

Let Op: de kans dat hier vermelde bevruchte eitjes ook daadwerkelijk uitkomen is rond de 95%, anders plaatsen we het hier niet in de lijst. Uitsluitend dus vermelding van bevruchte eitjes van koppels waar we al jaren elevante ervaring mee hebben opgedaan.

 

Onze Prijzen:

 

Wat je mag verwachten:

 

Elke gereserveerde individuele vogel met de bestemming 'huisdier' wordt door ons met de grootst mogelijke zorg en aandacht opgevoed en gesocialiseerd tot deze klaar is om als huisdier gehouden te kunnen worden. Dit vormt de basis van het met succes houden van een papegaai of parkiet als huisdier.

De door u gereserveerde vogel zal dus 100% zelfstandig kunnen overleven zonder uw hulp, wanneer u hem ophaalt. Het zogenaamde 'bijvoeren'wat door velen juist als een 'vertederende bezigheid' wordt gezien, kan in de fase waarin de vogel verkeerd zodra hij bij u in huis komt, nog steeds af en toe plaatsvinden.

Het grote verschil is echter dat de vogel daar fysiek niet meer van afhankelijk is. De fase waarin hij dat nog wel is, moet te allen tijden volledig worden overgelaten aan uitsluitend ervaren deskundigen. Alleen al het ontbreken van de noodzakelijke apparatuur is niet zelden fataal gebleken tijdens het ondeskundig opvoeden van baby kromsnavels.

U wilt toch de een vogel eerder ophalen, zodat u hem zelf 'tam kunt maken'? Klik dan hier.

Voedingspakket

Bij elke vogel krijgt u het speciaal door ons samengestelde en tot op het punt van vertrek gebruikte voedingspakket mee naar huis, zonder extra kosten. Hierin zit een grote variatie van voeding, zodat de vogel al gewend is aan allerlei verschillend voer, voordat hij bij u in huis komt. Dit Zorgt er allereerst voor dat de vogel ondanks de stress die een verhuizing altijd met zich meebrengt voor het dier, toch zijn eigen vertrouwde voer tot zijn beschikking heeft.
De kans dat de vogel niet goed blijft eten door de stress, met alle gevolgen van dien, wordt mede hierdoor tot een minimum beperkt.

Belangrijke Tips in Magazine Vorm

U ontvangt na het ophalen van uw vogel altijd ons exclusieve 'BabyBird Magazine'. Deze digitale uitgave staat vol nuttige tips die u en uw nieuwe vogel de eerste tijd goed op weg zullen helpen. U vind daarnaast speciale links naar onze VIP Leden Website waar u nu toegang toe heeft gekregen.

VIP Lid

Wanneer u van ons een vogel overneemt, wordt u automatisch VIP Lid van TammeVogels.nl.

Dit houd o.a. in dat uw eventueel bestaande gratis lidmaatschap automatisch wordt omgezet naar een ( vooralsnog eveneens GRATIS) VIP Lidmaatsdchap. Hiermee heeft u o.a. direct toegang tot het exclusieve VIP Leden gedeelte met o.a. speciale instructie video's omtrent de omgang met uw nieuwe vogel. Ook hier vind u nuttige tips en adviezen die elk risico voor u en uw nog steeds jonge papegaai of parkiet tot een minimum beperken.

Het herkennen van ongeregeldheden, op gewicht blijven, juiste manier van bijvoeren indien alsnog noodzakelijk, lichaamstaal herkennen, goed en fout africhten etc etc, zijn een aantal voorbeelden.

 
 

 

Wat zijn de actuele prijzen
van onze vogels?

Omdat dit per seizoen en soort aan verandering onderhevig is, kunt u de actuele prijzen opvragen via het formulier hieronder.

U ontvangt dan direct per e-mail het meest actuele prijsoverzicht. 

 

Onze Prijzen:

 
 

Hoe Komt een Prijs tot stand?

Wij maken onderscheid tussen het kweken en het socialiseren tot huisdier van een papegaai of parkiet. Wat die verschillen zijn en hoe die uiteindelijk de prijs van een tamme vogel bepalen leggen we uit op de prijs uitleg pagina. Lees verder ...

 

 

 

Tekens & Verklaring:

       
Verklaring *: * onder verbehoud uitslag DNA geslachts test ** de vogel is 100% gezond maar heeft een kleine handicap  *** Er zijn meerdere mutaties beschikbaar.
      
 
Meer Info: Pyrrhura Algemene Info Mijn Eerste Pyrrhura Papegaai Kopen
 

Toelichting

 

Hierboven vind je het dagelijks geactualiseerde overzicht van de pas geboren papegaaien en parkieten die we tot huisdier zullen opvoeden.

De meeste koppels hebben maar 1 of 2 keer per jaar jongen. Wil je graag een of meer van onze extreem tamme en deskundig tot huisdier gesocialiseerde kromsnavels overnemen, reserveer deze dan tijdig.

Zo voorkom je terleurstelling die ontstaat, wanneer je wacht totdat de vogel van je keuze klaar is voor vertrek.

Het komt vrijwel nooit voor dat je een vogel direct kunt meenemen, omdat ze vaak al als eitje lang vantevoren worden gereserveerd.

De praktijk heeft geleerd dat wie niet het geduld kan opbrengen tot de gewenste vogel volledig tot zelfstandigheid door ons is opgevoed tot huisdier en daarmee dus klaar is voor de verhuizing, zeker niet het geduld kan opbrengen dat nodig is om een papegaai of parkiet levenslang op verantwoorde wijze als huisdier te verzorgen.

Dertig jaar of langer een huisdier verzorgen is immers nog iets heel anders dan een paar maanden geduld hebben totdat een gewenste vogel klaar is om opgehaald te worden.

Het houden van een kromsnavel als huisdier is ANDERS dan het houden van een gedomesticeerd huisdier, zoals hond, kat, vis of knaagdier.
Via de vele honderden video's en het zeer uitgebreide educatie materiaal dat we via deze en andere sites ter beschikking stellen, kun je alles te weten komen over de ups en downs van de fascinerende hobby van het houden van een papegaai of parkiet als huisdier.

Zint eer ge begint!

 

Klik op de foto of link van de papegaai of andere vogel en u ziet de foto's en video's
van de op dit moment beschikbare babyvogels.

Ook is het bij tijdige reservering mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.

Het beste reserveert u een exclusieve ( zeldzame) vogel middels de Overeenkomst voor Exclusieve Vogels. Klik hier om naar de overeenkomst pagina te gaan. 

 

 

 

Papegaai of Parkiet Kopen:

 

Rechts van elke foto ziet u of er jonge vogels geboren zijn en wanneer.

Daarnaast ziet u hoeveel jongen er op dit moment in het nest zitten, waarvan de overlevingskans 99% goed is. In de kolom 'Vrij te Reserveren' ziet u hoeveel van de jonge vogels nog gereserveerd kunnen worden.

In de Kolom ' Eitjes'  wordt aangegeven hoeveel eitjes er op dit moment gelegd zijn door onze vogels. Het kan voorkomen dat er zowel jongen als eitjes zijn, omdat we van bepaalde soorten meerdere koppels hebben.

Op de foto hier rechts: Tooske en Chicu, de Witoog Aratinga's. Zoekplaatje: Waar is het onafscheidelijke vriendje van Tooske?

Uiteraard blijven alle babyvogels, wanneer het maar even kan geruime tijd bij de ouders die ze voeren en opvoeden. Het is een mythe dat alle ouder papegaaien en parkieten altijd goed voor hun jongen zorgen. Ervaren kwekers kunnen erover meepraten dat het o.a. regelmatig voorkomt dat bepaalde kuikens geen schijn van overlevingskans hebben als we ze niet met de hand zouden opvoeden. Ongeacht of de ouder vogels hun jongen wel of niet goed verzorgen, eenmaal bij ons in huis krijgen alle babyvogels de best denkbare verzorging en opvoeding tot huisdier.

Zijn de vakjes gekleurd dan gaat het goed met de jongen en/of eitjes. Staan er alleen eitjes, dan zijn deze ook bevrucht en is de kans dat alles goed gaat zo'n 95%. Echter ook niet alle bevruchte eitjes komen altijd uit.
Zijn de vakjes wit, dat zijn er ofwel geen jongen en geen eitjes, of er zijn net dezelfde week eitjes gelegd en we kunnen er verder nog niets met enige zekerheid over zeggen.

We houden dit overzicht ook dagelijks bij voor onszelf, zodat we alle ontwikkelingen goed in de gaten kunnen houden.

 

 

Nadat je de door jou gereserveerde vogel eenmaal hebt opgehaald,
ontvang je ons exclusieve digitale magazine met
belangrijke tips en adviezen voor de eerste dagen!

 
 
 

Let Op: Het overzicht laat de beschikbare vogels zien.

Per 1 september 2012 reserveren we geen specifiek geslacht meer bij de gesocialiseerde vogels. Dit omdat er geen belangrijk verschil is tussen de geslachten bij deskundig gesocialiseerde kromsnavels die als huisdier worden gehouden. U kunt altijd zelf achteraf de vogel (al of niet door ons) laten sexen indien gewenst.

Bent u van mening dat het wel verschil maakt en wilt u toch een vogel reserveren, dan adviseren we dit elders te doen.

Bij vogels die niet de bestemming huisdier krijgen, doen we uiteraard wel aan geslachtsbepaling. Deze worden hier echter niet vermeld.

 

 

 

Vogel Thuis Bezorgen?

Bezorgen doen we (altijd persoonlijk) inmiddels bijna wel door heel Europa,
in de Benelux zelfs tegen alleen maar de benzineprijs.

KLIK HIER en ontdek wat voor jou de kosten zijn.

 
 
Onmisbaar Als Je Een Vogel In Huis Houd:
 

KLIK HIER EN LEES VERDER ...

 
    

    
 Zo Blijven JIJ en Je Vogel Gelukkig:
Behalve de juiste aandacht en veel liefde is het van levensbelang dat het
dagelijks leven van je vogel er zo optimaal mogelijk uitziet. Dat houdt meer in dan aandacht en interactie alleen.

Leer hier PRECIES wat je moet doen om te zorgen dat je vogel levenslang Gelukkig zal zijn.
Klik Hier voor meer info ...
 
 

 

Welke Vogel Past Bij Mij?
(kijk de video!)

 

KLIK HIER voor: "Kromsnavel Geheimen Onthuld"


 
 

Prijsbepaling Uitleg

 
 

Toelichting Papegaai of Parkiet Kopen:

 
Rechts van elke foto ziet u of er jonge vogels geboren zijn en wanneer.

Daarnaast ziet u hoeveel jongen er op dit moment in het nest zitten, waarvan de overlevingskans 99% goed is. In de kolom ' Vrij te Reserveren ziet u hoeveel van de jonge vogels nog gereserveerd kunnen worden.

In de Kolom ' Eitjes'  wordt aangegeven hoeveel eitjes er op dit moment gelegd zijn door onze vogels. Het kan voorkomen dat er zowel jongen als eitjes zijn, omdat we van bepaalde soorten meerdere koppels hebben.

Op de foto rechts: Tooske en Chicu, de Witoog Aratinga's. Zoekplaatje: Waar is het onafscheidelijke (2de) vriendje van Tooske?

Uiteraard blijven alle babyvogels, wanneer het maar even kan geruime tijd bij de ouders die ze voeren en opvoeden. Het is een mythe dat alle ouder papegaaien en parkieten altijd goed voor hun jongen zorgen. Ervaren kwekers kunnen erover meepraten dat het regelmatig voorkomt dat bepaalde kuikens geen schijn van overlevingskans hebben als we ze niet met de hand zouden opvoeden. Ongeacht of de ouder vogels hun jongen wel of niet goed verzorgen, eenmaal bij ons in huis krijgen alle babyvogels de best denkbare verzorging en opvoeding tot huisdier.

Zijn de vakjes gekleurd dan gaat het goed met de jongen en/of eitjes. Staan er alleen eitjes, dan zijn deze ook bevrucht en is de kans dat alles goed gaat zo'n 95%. Echter ook niet alle bevruchte eitjes komen altijd uit.
Zijn de vakjes wit, dat zijn er ofwel geen jongen en geen eitjes, of er zijn net dezelfde week eitjes gelegd en we kunnen er verder nog niets met enige zekerheid over zeggen.

We houden dit overzicht ook dagelijks bij voor onszelf, zodat we alle ontwikkelingen goed in de gaten kunnen houden.

 

Let Op: Het overzicht laat de beschikbare vogels zien.

Het wil niet altijd zeggen dat als er 4 beschikbaar zijn en u er 1 reserveert, dat er dan nog automatisch 3 beschikbaar zijn. Soms zijn er andere redenen, waarom het aantal beschikbare vogels niet direct wordt aangepast na een reservering, bijvoorbeeld als er op de lijst een specifiek geslacht is gereserveerd. Dit is pas bekend nadat de vogels op geslacht getest zijn en kan daarom op voorhand niet worden bepaald.

Zijn er bijvoorbeeld 2 mannen gereserveerd en blijken er 4 poppen in het nest dan heeft degene voor wie het geslacht (terecht) niet uitmaakt of uiteraard degene die een pop had gereserveerd VOORRANG.

Per 1 september 2012 reserveren we geen voorkeur geslacht meer bij de gesocialiseerde vogels. Dit omdat er geen belangrijk verschil is bij een deskundig gesocialiseerde vogel die als huisdier wordt gehouden. U kunt altijd zelf achteraf de vogel ( al of niet door ons) laten sexen indien gewenst.

Bent u van mening dat het wel verschil maakt en wilt u toch een vogel reserveren, dan adviseren we dit elders te doen.

Bij vogels die niet de bestemming huisdier krijgen, doen we uiteraard wel aan geslachtsbepaling vooraf. Deze worden hier op deze pagina echter niet vermeld.

 

 

NIEUW:

 

 

"Het Geheim v/d Pratende Papegaai"

Ontdek alles wat je weten moet over vogels die kunnen praten.

Waarom 'spreekgarantie' onzin is.

Waarom de vogelhandel niet wil dat je dit boek leest...

Waarom bepaalde kromsnavels nooit zullen ( leren) spreken...

Lees meer ...

 

 

vogelverrijkingIs Er Leven Na Het Trainen?"Vogel Verrijking Voorkomt Verveling"

 • Waarom de reguliere vogelhandel niet blij is met deze uitgave.. 

 • De Waarheid over het houden van een papegaai & parkiet als  HUISDIER 

 • Waarom ik zelfs telefonisch bedreigd wordt ( audio-opname in ledengedeelte) deze informatie niet openbaar te maken 

 • Hoe gemakkelijk je zelf veiliger en beter vogel speelgoed kunt maken 

 • Waarom verveling oorzaak nummer 1 is van alle gedragsproblemen bij papegaaien en parkieten 

 • Geheimen m.b.t. verrijking bij papegaaien en parkieten die nooit eerder bekend gemaakt zijn

  Ik leer je nu alle ins en outs over hoe het DAGELIJKS LEVEN van jouw vogel er uit moet zien!

  Aan de hand van nooit eerder in de openbaarheid gebrachte onderzoeksresultaten met fascinerende en soms zelfs schokkende feiten,
  laat ik je zien hoe je heel snel het gedrag van je papegaai of parkiet positief kunt beïnvloeden en ongewenst gedrag zowel kunt herstellen als voorkomen.

KLIK HIER om naar de tijdelijke
Introductie Aanbieding te gaan...
 

 
 

Welke Vogel Past Bij Mij?

 

 

>>Welke Vogel Past Bij Mij? / Kromsnavel Geheimen Onthuld<<

 
 
 
 
 
 

Reserverings Overeenkomsten:

 

Er zijn 3 manieren om de vogel van je dromen te reserveren:

 1. De vogel staat vermeld als 'geboren' in bovenstaand overzicht.
 2. De vogel staat vermeld als 'eitje' in onderstaand overzicht
 3. De vogel staat noch bij 'geboren' noch bij 'eitjes' aangemerkt.

Lees verder hierover ...

 
 

TOEBEHOREN- VOEDING - KOOIEN

         
         

 

U kunt nu ook via de Shop verschillende nuttige artikelen
voor uw vogel direct bestellen.

 

Kooi te duur? Kijk of er een gebruikte beschikbaar is!

 
 
 

De Papegaaien & Parkieten School
van Nederland & België

 
De Enige Echte Niet te Imiteren Birdbox Vogel Trainings Cursus
 
Stop Bijten, Stop Wegvliegen, Stop Schreeuwen, Zo wordt uw Vogel gek op u !
 

Wil je een Papegaai Kopen?
Hoe oud wordt uw Papegaai of Parkiet?

Al kunnen verschillende soorten veel ouder worden, laten we eens een gemiddelde nemen van 20 jaar.
Wat gaat u al die jaren met uw 'huisdier' doen?


Dat de hele dag eten en stilzitten in een kooi,
vroeg of laat problemen gaat opleveren begrijpen we allemaal, toch?

Gaat u elke dag naar MC Donalds en dan lekker thuis
voor de TV hangen? Hoe lang houdt u het vol
totdat het eerste hartinfarct volgt?

Precies zo werkt het bij uw vogel.

Er is zonder veel moeite een veel
beter leven mogelijk.


Wat kun je allemaal doen met een papegaai
of parkiet in huis? Welke activiteiten, welk voedsel,
hoe komt hij aan de juiste beweging en juiste vorm
van aandacht. zodat u en de papegaai of parkiet
optimaal van elkaar kunnen genieten?

Geen zin om allerlei wetenschappelijke boeken te gaan lezen? Is ook helemaal niet nodig!

Leer nu met onze Thuisworkshop spelenderwijs
samen met uw vogel alles wat nodig is om
een succesvolle relatie met uw gevleugelde huisgenoot
te onderhouden en/of te creëren.

Ook u kunt leren uw vogel deskundig te trainen!
1.Wat hebben we voor u?
2.Wat levert het u op?
3.Wat moet u er voor doen om het te krijgen?

1. Duidelijke Nederlandstalige beproefd actieplan om stap voor stap het gedrag van je papegaai of parkiet aan te pakken.
Naast het unieke werkboek ruim 12 uur helder overzichtelijk videomateriaal, waarin ik je aan de hand van voorbeelden, trainingssessies en praktijkvoorbeelden uitleg en demonstreer hoe je vaardigheden aanleert, gedrag corrigeert en zorgt voor zo optimaal mogelijke leefomstandigheden voor jou en je papegaai of parkiet.

2. Bijten, schreeuwen en wegvliegen behoort voorgoed tot de verleden tijd. Je vogel zal snel leren nog maar op 1 plaats zijn behoefte te doen.
Door de duidelijke stap voor stap uitleg, zal je vogel binnen korte tijd gek op je worden en zich helemaal thuis gaan voelen bij jou. Nog veel meer tips, vaardigheden en nuttige adviezen direct uit de eerste hand.

Wordt GRATIS lid van www.babyvogels.nl en bespaar maar liefst 50% op het inschrijfgeld voor deze Interactieve Thuis Workshop!

Schrijf u HIER in voor de PapegaaienSchool!

 

  
Je weet vast al dat roken niet goed voor je is, toch? Hoe slecht zal het zijn voor degenen die 'meeroken'? Haast net zo slecht als voor degene die er zelf voor kiest!

Jouw longen zijn in vergelijking met die van de meeste kromsnavels best groot, toch heeft het inademen van rook snel negatief effect.

Hoe slecht denk je dat het is voor je vogel(s) als jij rookt?

Ben je er nog niet in geslaagd er mee te stoppen, van alles geprobeerd? Dan is dit DE MANIER!

 

 
 

De vogels zijn beschikbaar zolang ze hier vermeld staan.

 

Bent u al lid van onze site? Dan ontvangt u automatisch ook de nieuwsbrief.

 
 

Om er zeker van te zijn dat de door u gewenste vogel tijdig beschikbaar is, kunt u deze het beste reserveren voordat hij klaar is om te vertrekken. U weet dan zeker dat de vogel ondertussen niet door iemand anders wordt meegenomen.

Vanaf de geboorte, totdat de vogel ons mag verlaten zit gemiddeld een tijd van ongeveer 8 - 14 weken afhankelijk van de soort.

Zodra nieuwe vogels geboren zijn, wordt dit bekend gemaakt via de nieuwsbrief en worden ze toegevoegd aan het overzicht.

De meesten worden snel gereserveerd lang voordat ze mogen worden opgehaald. Het is dus zaak de door u gewenste tamme baby vogels tijdig te reserveren.

Meer over baby vogels reserveren

 
 
 

 
 Wat u moet weten voor de aanschaf
van een Tamme Vogel:
 
De PrijzenEen heldere uitleg over onze prijsberekening.
  
Vogels voor BeginnersEenvoudige uitleg van basis principes.
  
Mijn Eerste PyrrhuraWat moet ik de eerste dagen doen?
  
Waarschuwingen!Waar een vogel NIET tegen kan.
  
VoedingAdviezen voor de beste vogel voeding.
  
WetenswaardigehedenHoe zit een vogel in elkaar? Hoe werkt de spijsvertering?
  
Vogels RuilenHoe denken wij daar over?
  
  
U kunt nu ook via de Shop verschillende nuttige artikelen
voor uw vogel direct bestellen.
  

GRATIS Vogel Videos

  

Live vanuit de Vogel Babykamer!

Volg ons op:

Babyvogels op Youtube, bekijk onze vogels in Full HD kwaliteit.

Om te zien wat Pyrrhuras zoal kunnen, kijk ook even op de videopagina.

 
  
Vogel Boeken en DVD's
  

Ik heb een kromsnavel in huis, wat nu? Unieke Trainings Cursus om actief met je vogel bezig te zijn.

Ook voor het oplossen van gedragsproblemen, training en opvoeding van uw kromsnavel kunnen wij de BIRDBOX aanbevelen.

NU BESTELBAAR EN DIRECT LEVERBAAR KLIK HIER

 

 

Het Beste Advies op Kromsnavel Gebied. Bent u van plan een Pyrrhura, Zonparkiet, Valkparkiet, Agapornis, Bonte Boer of een van de andere hieronder vermelde vogels aan te schaffen?

Dan is dit een onmisbare gids, omdat u ontdekt wat lang verborgen is gehouden ten aanzien van tamme vogels.

Uiteindelijk zult u een goede keus maken in het belang van de vogel en uzelf.

Het is een onafhankelijke objectieve gids. Beslist niet geschreven met het doel u een vogel bij ons te laten kopen, maar geschreven met een hart voor vogels.

Nu met GRATIS DVD!

Klik op het e-boek om te bestellen

 

Tammer, Gezonder, Sterker en Mooier

 
Behalve dat onze vogels echt heel erg tam zijn, verkeren ze ook in uitstekende conditie. Door jarenlang experimenteren met voeding en verzorging hebben we voor elke vogelbaby de allerbeste 100% biologische babyvoeding in gebruik.

Met deze deels door wetenschappelijk onderzoek deels door eigen ervaring ontwikkelde evenwichtige voeding zijn de vogels al op zeer jonge leeftijd, wanneer ze klaar zijn voor vertrek in topconditie.

Door deze voeding zijn ze gemiddeld zelfs gezonder, sterker en mooier van kleur en veren dan in de natuur. Wanneer de ouders in de natuur hun jongen voeden, zijn ze afhankelijk van het in hun omgeving beschikbare voedsel. Dit voldoet niet altijd aan de beste eisen qua voedingstoffen, zoals vitaminen, proteinen, mineralen en lacto bacillen.

Door de uitgebalanceerde voeding die ze bij ons krijgen, bouwen ze door de uitgekiende samenstelling van de babyvoeding de beste weerstand op en groeien botten, veren en organen zo optimaal mogelijk.

Het verschil is heel duidelijk te zien. Ook onze Lutino- en Albinovalkparkieten bijvoorbeeld zijn erg fors en stevig.

 

Bronvermeldingen

Zonder dat er letterlijk teksten door ons zijn gebruikt van derden, lijkt het ons een goed wat bronvermeldingen te geven. Uiteraard lezen wij ook boeken en ander materiaal m.b.t. onze hobby.

Ondanks dat wij het niet altijd eens zijn met aangehangen visies en meningen van onder staande auteurs kunnen wij u toch de volgende schijvers m.b.t. de vogel hobby  aanbevelen;

Cyrill Rogers en Frances Tidball
Esther Verhoef
Herman Kremer
A van Kooten
David Alderton
C van Berkel

Fotostudio La Foto te Oud Beijerland Suzanne de Boer 

 
 
 

Blijf op de hoogte en schrijf u in
voor de e-mail nieuwsbrief

 

Voordat we uberhaupt een advertentie plaatsen over de nieuwste babyvogels, krijgen al onze nieuwsbrief abonnees als eerste de kans om te reageren.

Dus zo weet u als eerste welke vogels geboren en beschikbaar zijn. Heeft u eerder een vogel van ons overgenomen en bent u abonnee op de nieuwsbrief dan krijgt u altijd korting.

 
 
 

Vogel Herplaatsing Gezocht

 
Uitsluitend door ons gelecteerde en gecontroleerde vogels die door urgente noodzakelijke omstandigheden dringend een ander onderkomen nodig hebben.

Indien een vogel vermeld wordt op deze pagina betekend dat een hoge uitzondering.
Wij doen in principe niet aan inruil, opvang noch bemiddeling.

 Klik hier voor het overzicht

 
 
 
 
 
 
TIP:
 

Tot slot nog een tip om uzelf een hoop kopzorg te besparen.

Mocht u na het zorgvuldig doornemen van de totstandkoming van onze prijzen toch twijfelen over de aanschafprijs, omdat deze eigenlijk boven uw budget uit gaat, begin er dan eenvoudigweg NIET aan.

Zelfs de aanschafprijs van een Hyacinth Ara van 16000,- euro is voor de echte liefhebber die een weloverwogen beslissing neemt absoluut niet te hoog. Tot voor kort moest men deze soort voor dat bedrag dan ook nog helemaal zelf met de hand grootbrengen iets wat bij ons NOOIT het geval is.

U krijgt bij ons ALTIJD een 100% zelfstandige MAXIMAAL tamme vogel mee naar huis. Juist dit socialiseren is onze specialiteit.

De ervaring leert dat wie al twijfelt bij de aanschaf er zelf vroeger of later ook niet veel goeds van terecht brengt helaas.
Wanneer u na de aanschaf gedurende het gehele leven van uw papegaai of parkiet bijvoorbeeld al niet minstens de aanschafprijs als 'reserve pot' kunt aanspreken voor bijvoorbeeld dierenarts kosten na een ongeluk, achten wij het al onverantwoord om de zorg van een van onze vogels op u te nemen.

Voor iedereen die terecht de weloverwogen beslissing neemt om een kromsnavel als huisdier te houden, was dat misschien wel de beste beslissing ooit alleen al door het plezier dat mens en vogel aan elkaar beleven.

Dat willen we graag zo houden.

Omdat u bij elke reservering expliciet uzelf akkoord verklaard met onze reserverings overeenkomst en voorwaarden stemt u hier dan ook altijd volledig mee in.

 
 
 

 

 

 

  Dierenartsen | Reacties | Faqs | Voorwaarden

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy