Gereserveerde Vogel Laten Bezorgen?

HOME | REACTIES | CONTACT

 

Dat Kan!

 

MELDING CHINA VIRUS:

Ivm met de regels omtrent het china virus overhandigen wij de vogel in een kartonnen doos aan de deur met bijbehorend genoemd voer pakket en moeten dan weer vertrekken. Dit ipv hoe het te doen gebruikelijk was de vogel netjes in de kooi te plaatsen. Verder blijven de adviezen voor de eerste weken gelijk. Meer over het virus en uw vogel in dit artikel.

Wij zijn een covid-19 VRIJE ZONE!

 

 

 

 

Alle ophaal- en bezorgafspraken zijn op last vd overheid aan een aantal strenge regels gebonden: 

  • bij ophalen wordt de vogel buiten onze voordeur incl. het voederpakket in een geschikte doos overgedragen
  • bij bezorging wordt de vogel buiten uw voordeur incl. het voederpakket in een geschikte doos aan u overgedragen

 

Het bezorgen van een jonge papegaai of parkiet is iets waar zeer zorgvuldig mee omgegaan moet worden. Hoe zou u zelf een baby vogel vervoeren die voor het eerst in de auto gaat, voor het eerst buiten zijn vertrouwde omgeving komt en voor het eerst in zijn leven kennis maakt met u?

Het is prima te doen de vogel zelf bij ons op te halen, wanneer hij in een gesloten ruime transport bak wordt geplaatst. De bedoeling is dat de vogel zo min mogelijk stress ervaart tijdens het transport. Een kooi van waaruit hij alles kan zien is dan ook absoluut ongeschikt. Kwekers zijn uiteraard bekend met de lopers of TT kooitjes. Mits verantwoord afgedekt zijn deze ook geschikt om uw vogel mee op te halen.

Wilt u uw vogel laten bezorgen dan kan dat ook.

Er is zeker ook iets voor te zeggen om vanwege andere redenen dan gemak de vogel te laten bezorgen. Papegaaien en parkieten zijn groepsdieren die zich bij uitstek hechten aan alles wat vertrouwd voor hen is. Dit valt niet te onderschatten. Een grijze roodstaart of ara die door ons is gesocialiseerd tot huisdier zal altijd ondanks de zeer zorgvuldige omgang en deskundige training een bepaalde mate van gewenning hebben met de tot dan toe voor de vogel vertrouwde situatie en personen. We hebben meermaals gezien dat het bezorgen van een vogel een positief effect heeft op de direct daarop volgende wenperiode in de nieuwe omgeving.

Het is te vergelijken met het wegbrengen van een kind naar een zomervakantiekamp of werkweek op school al is dat tijdelijk. De vogel wordt door de voor hem of haar tot dan toe vertrouwde verzorger/opvoeder begeleid tot in de nieuwe definitieve omgeving. Er is zo hebben we ervaren vaak nog minder stress tijdens dit eerste transport, omdat wij dit 100% in eigen beheer doen en de vogel dus met ons in de auto een vertrouwde verzorger bij zich heeft. Wordt de vogel door een tot dan toe vreemde persoon in een vreemde auto naar een vreemde omgeving gebracht dan kan dit nog wel eens wat extra stress veroorzaken. Door ons gebracht, zorgt dus meestal voor een wat naadlozere omschakeling naar de nieuwe situatie.

Houd u er met name tijdens de maanden maart, april mei en juni rekening mee dat we zeer weinig tijd vrij kunnen maken voor het bezorgen en het dus even kan duren voordat een bezorg afspraak kan worden gemaakt.

Gezien de delicate aard van het transporteren van een papegaai of parkiet die net klaar is voor de eerste verhuizing hebben wij besloten dit uitsluitend en volledig in eigen beheer te doen. Uit besteden aan willekeurig welk bedrijf achten wij geen optie. Omdat wij zelf geen bedrijf zijn en alles dus privé moeten bekostigen, maar de kosten toch tot een minimum voor u willen beperken, hebben we de hieronder vermelde kosten berekening opgesteld.

Door bezorgen zelf te doen beperken we de risico's tot een minimum mede door onze ervaring van ruim 15 jaar hiermee.

We zijn echter wel gebonden aan een drukke agenda, waardoor het meestal even duurt voordat we gelegenheid vinden een afspraak met u te maken om de vogel te bezorgen.


Starttarief

Naast de benzine kosten naar uw adres en retour berekenen we een vast starttarief van slechts €37,- in heel Nederland en €47,- in heel België Uitsluitend in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen (ZH) komen er GEEN benzinekosten bij.

Voor ALLE overige plaatsen in Nederland en België geldt het betreffende starttarief.

Met gebruikmaking van uw postcode kunt u binnen een paar tellen zien wat het bezorgen op uw adres precies gaat kosten. Uitsluitend voor bovengenoemde plaatsen geld alleen het starttarief zonder benzine kosten. Bij ALLE overige plaatsen telt u dus de benzinekosten bij het starttarief op.

U vindt de benzinekosten op www.routenet.nl door zowel uw eigen als onze POSTCODE in de voeren.

Bereken hier zelf gemakkelijk de bezorgkosten
naar uw adres met de volgende stappen:

1. ga naar www.routenet.nl

2. type onze postcode in bij 'Naar:' 3066 NS

3. type uw eigen postcode in bij 'Van:'

4. Klik op 'Plan Route'

5. lees de brandstofkosten voor benzine keer 2 (heen en weer)
    en tel daar het betreffende starttarief bij op

 
 

STARTTARIEF + BENZINEKOSTEN = TOTALE BEZORGKOSTEN ALL IN*

 
NIEUWE PRIJZEN STARTTARIEF PER 1 JANUARI 2020:
(niet geldig bij reeds gemaakte bezorgafspraken t/m 31 december 2019)
 

Starttarief heel Nederland: €37,-

Starttarief heel België €47,-

 

*Bij de volgende plaatsen worden naast het starttarief
dus geen verdere kosten in rekening gebracht:
  • Rotterdam
  • Berkel en Rhodenrijs
  • Capelle a/d IJssel
  • Krimpen a/d IJssel
  • Krimpen a/d Lek
  • Lekkerkerk
  • Nieuwerkerk a/d IJssel
  • Zevenhuizen (ZH)

 

 
 
 

 

 

©® tammevogels.nl 1984-2020 | Disclaimer | Privacy Policy | Voorwaarden | VLC

 

<