Geelwang Amazone Papegaai

Home | Vogelsoorten | Aanbod | Reserveren

 

 

Bijgewerkt t/m

 


 
 
 

Een van onze eigen favorieten: Okki

Ook wij willen u de meer wetenschappelijke informatie niet onthouden, maar minstens even belangrijk en voor velen eigenlijk veel interessanter zijn de gedragskenmerken. Ook vind u meer over de Geelwang Amazone via deze link

Het zijn erg levendige vogels die zich snel aan hun verzorgers hechten over het algemeen. Het meeste contact echter krijgt u wanneer de vogel van heel jong af aan deskundig is gesocialiseerd.

Dit wil niet zeggen dat een wat oudere vogel niet meer zou kunnen wennen aan u of helemaal niet 'tam' zou worden. Het is maar net hoever u wilt kunnen gaan. Met intensieve training, waarbij veel geduld het belangrijkste ingrediƫnt is, kunt u erg veel bereiken.

Amazones zijn Zuid-Amerikanen en hebben een aangeboren 'pittig' temperament. Hier hangt geen waarde oordeel aan. Het is wel verstandig zich af te vragen of deze soort aan de verwachtingen voldoet aangezien het geen dieren zijn om op te sluiten in een kooi. Ze houden van actie en zijn ondernemend.

Hieronder vindt u video's en foto's van onze inmiddels bijna 7 jaar oude Okki. Hij zit zeker voor een geelwang prachtig in de veren en is behoorlijk fors uitgevallen, net als de ouders, dat zie je nu al.

Hij gaat met sprongen vooruit, letterlijk en figuurlijk. Op dit moment ( juni 2016) gaat het ontzettend goed met Okki. Het is een erg lieve vogel, beslist niet angstig meer, zelfs na wat hij als jonge uit het nest gegooide vogel heeft meegemaakt, en een heel gezellig dier voor in huis.

Momenteel hebben de ouders na Okki 2 nesten gehad en zorgen ze nu goed voor de jongen. Het voordeel hiervan voor de jongen die als huisdier gehouden zullen gaan worden, is dat ze geen ongewenste angsten hoeven te overwinnen. Ze kunnen dus gewoon volgens onze inmiddels haast beroemde methode worden gesocialiseerd.

Een geelwang amazone papegaai is een pittige vogel die mits deskundig gesocialiseerd vriendelijk is t.o.v. andere soorten, maar een aangeboren aanleg heeft tot lichte agressie tegenover andere soorten. Dit zal zich beslist niet uiten wanneer u daar op gepaste wijze rekening mee houd in de omgang net als wij doen tijdens het socialisatie proces waar de vogel met alle mogelijke aanwezige andere soorten bewust en intensief wordt gesocialiseerd.

Spelen = Slopen, want knagen MOET!

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk! Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

  ContactDierenartsen | Reacties | Faqs