Home | Reacties | Aanbod

 

Ara Nobilis | Roodschouder Ara

 

Bijgewerkt t/m  

 

Het koppel heeft momenteel na jaren niets gedaan te hebben plotseling bij verassing 3 bevruchte eitjes, 1 is al aan het uitkomen, waarvan nog 0 beschikbaar om te reserveren.

 

Ook is het bij tijdige reservering nog mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.

 

 

reserveren

 
De Ara Nobilis, ook wel Roodschouder Ara genoemd is een van de beste praters onder de papegaaien. Nog niet zo goed als een Congo Grijze Roodstaart, maar beslist een goed alternatief als het gaat om spreken.

Verder heeft de Nobilis een aangenaam, tamelijk rustig karakter, maar wil je de vogel in huis als gezelschapsdier houden dan is de deskdunige socialisatie en vervolgens omgang bepalend voor het succes.

Natuurlijk moet je net als bij elke andere kromsnavel voldoende tijd in het dier investeren.

De Ara Nobilis is een bijzonder leuke vogel vind ik zelf. Hij heeft eigenschappen die je verder alleen bij grote Ara's ook tegen komt. In tegenstelling tot deze grote Ara's zoals de Blauwegele heeft deze vogel een uitermate geschikte maat om als huisdier gehouden te kunenn worden, zonder dat je meteen in een kasteel of gymzaal hoeft te gaan wonen.

Vliegen in en buitenshuis kan dus gemakkelijk. Het laatste uiteraard alleen na zorgvuldige training.

 

 

 
NL :     Roodschouder Ara
Lat : Diopsittaca nobilis 
Eng : Red-shouldered Macaw or Hahn's Macaw
Du :      Blaustirn-Zwergara

Lengte : ca 30 cm
Gewicht : 130 - 170 gram
Herkomst :  Brazilië, Argentinië, Paraguay, Bolivia
Cites
♂ : geen verschil
♀ : geen verschil

Ondersoorten:
Diopsittaca nobilis nobilis (Linnaeus, 1758)
Diopsittaca nobilis cumanensis (Lichtenstein, 1823)
Diopsittaca nobilis longipennis Neumann, 1931
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naast het kweken is het onze specialiteit vogels deskundig te socialiseren, waardoor ze op verantwoorde wijze als   huisdier kunnen worden gehouden.

Met onze werkwijze bereiken we al ruim 17 jaar de beste resultaten in het socialiseren van verschillende grote en kleine kromsnavels.

Nadat de vogels door de ouders zijn grootgebracht tot zelfstandigheid, worden ze door ons binnenshuis in de privesfeer gesocialiseerd met de mensen, andere vogels en andere huisdieren, zoals hond en kat.

Gedurende de periode dat ze door de reservering dus een nieuw onderkomen in het vooruitzicht hebben, worden de vogels met de grootst mogelijke zorg opgevoed tot een gezelschapsdier wat zich thuis voelt tussen de mensen en alles wat wij zoal in huis doen.

Ze maken ook kennis met andere soorten vogels, zoals Amazone papegaai, Kaketoe, Monniksparkieten, Caique’s en Pyrrhura’s. Ze raken zelfs gewend aan de aanwezigheid van hond, kat en kinderen in verschillende leeftijd.

Ze zijn klaar voor vertrek op het moment dat ze in elk geval niet meer afhankelijk zijn van bijvoeding en dus 100% zelfstandig kunnen eten en drinken.

Hoe lang dat duurt vanaf het moment dat je een vogel reserveert, hangt af van de soort en natuurlijk het moment van reservering. Hierover kun je het beste even een inschatting maken aan de hand van de huidige leeftijd.

Hoe groter de vogel, hoe langzamer de ontwikkeling en hoe langer ze dus bij ons moeten blijven voordat ze klaar zijn voor vertrek. Een Pyrrhura is gemiddeld rond de 12 weken oud bij vertrek en een Caique rond de 16 a 22 weken, net als een Grijze Roodstaart Papegaai.

U kunt ze na thuiskomst gerust nog af en toe eens wat bijvoeren, maar dat is dan geen noodzaak meer, maar een traktatie waar ze overigens dol op blijven.

Een vogel wordt overigens niet tammer doordat deze nog in de afhankelijkheidsfase door de 'uiteindelijke eigenaar' wordt grootgebracht, maar zuiver en alleen door de deskundigheid van degene die deze taak op zich neemt. 

Wij hebben in de loop der jaren moeten vaststellen dat het voor alle partijen de minste risico's oplevert als onze baby vogels niet eerder het huis verlaten dan wanneer zij volledig zelfstandig zijn en hebben dat als voorwaarde en regel gesteld. 

Zodoende heeft u direct een maximaal tamme vogel die helemaal gewend is aan mensen en alles wat er zo in en om het huis plaats vind zonder dat hij daar angstig op reageert. U hoeft dus geen ongewenste gedragingen af te leren, voordat u verder gaat met een vogel van ons.

De juiste basis is gelegd.

 

 

RESERVEER MIJN ARA NOBILIS BABY NU

 
 
 
 
 

 

Aanbod

<